Galatasaray 2-2 OFK Belgrad

|

Seni bir kez daha;
Kapalıda camın arkasından,
Eski açıkta tel örgüler ardından,
Televizyonda reklam arasında,
Radyoda cızırtılar eşliğinde;
Kalbin en güzel yerinde hissedebilmek için
Doğması gereken 74 güneş,
Bizlere nasıl doğdu;
Sen bilir misin Galatasaray ? *


26' Arda Turan
75 ' Arda Turan

Sonun Başlangıcı

|
İnsanın ömrü boyunca unutmayacağı bazı özel zamanları vardır. Kimisi için son model bir arabayla yaptığı hız denemesi, kimisi içinde bir gece klübünde sabaha dek eğlencenin dibine vurmak.Bizim içinse hayatımzda yaşayıp yaşayabileceğimiz en güzel anıların, unutulmaz zamanların çok büyük bir kısmı bu statta geçti.Bu stad ki Türkiye'de kurulan binlerce futbol klubünün hayallerini süsleyen başarılara , futbolda imkansızın olmadığına tanıklık etmiş.. Ürkütücü atmosferiyle nam salmış bir çok statta top koşturan dünyaca ünlü futbolcuların Ali Sami Yen'i bu stadlardan üste koyması bu stadın gerçek bir cehennem atmosferinin olduğunu kanıtlyor herhalde.

Denizli den gelen gol haberinide yaşadı bu stad, Leeds zaferini de. Teknik direktörsüz armaya ruh olupta doldu bu stad, Milan maçında son dakikada penaltı atan Ümit Davala'ya itici kuvvette. Sabri 'nin Bordeaux maçında çektiği o son şutta oldu, Nonda'nın fenere attığı kafada.

Stadların ruhu vardır.Futbolcusu,taraftarı o statla bütünleştiğinde o takımın önünde zor durulur.Taraftarının ona kavuşmak için beklediği iki hafta geçmek bilmez.Stadın merdivenlerden hızla çıkan adımlar sevgiliye ulaşmak için çarpan kalplerin birer yansımasıdır.Yarım sezon var önümüzde.Sona yaklaştıkça çekilecek her üçlü canımızı daha çok yakacak. Daha lüks bir eve çıkacak olan ailenin; o mahallenin arsalarında çok maç etmiş, sokaklarında çok oyun oynamış, çok güzel anıları kalmış en küçük çocuğunun, mahallesinden ayrılırken yaşadığı hüzne benzer duygular içerisindeyim. Elveda demek çok zor olacak..

21.00
Galatasaray SK - ofk belgrad
ALİ SAMİ YEN STADYUMU

2010-2011 Sezonu Formaları

|








Parçalı formamız geçen sezonun aynısı. Sarı ve kırmızı'nın yerleri ters olmalıydı. '2289' ve 'Arslan' formalarıyla renk cümbüşe döndüğümüz için Sarı Kırmızı Parçalı formanın varlığı bile sevindiriyor artık bizi. Parçalı formamızın tanıtım filmi ise gerçekten harika
http://www.365g24s.com/'a girip, izleyip, duygulanıp ağlayabilirsiniz. Filmde Metin Oktay'ı rüyasında gören Arda Turan ve geçmişteki başarılarımız yer alıyor. Filmin sonunu anlatmayalım isterseniz :).



Arslan formamız ise rengi dışında güzel olmuş. Aslan figürü formaya hoş bir hava katmış. Keşke şöyle bir tasarımı 'turuncudan iz taşıyan tok bir sarı'da da görebilseydik. Bu formamızın tanıtım filminde ise Arslan Nihat anılmış, geçmişimizden esintilere yer verilmiş.


Ve pembe formamız, pardon somon, yok ya o da değildi mercan, ya da boşver 2289 diyelim. Bu formamıza pek fazla yorum yapmak istemiyorum. Alternatif renk olacaksa 1 tane olsaydı be abi.
İçlerinde en az beğendiğim forma oldu. 2288'den sonra 2289 seneye 2290 sonra 91,92 bu böyle gidecek gibi sonumuz hayrolsun.

Genel olarak formalar başarılı benim beklediğimden daha iyi en azından. Yeni stadımızla birlikte bir formamızın daha tanıtılacağını da hatırlatalım.

Umarız bu sezon Ali Sami Yen ve TT Arena'daki maçlarımıza her zaman parçalı formamızla çıkarız. Pek umursanacağımızı sanmıyorum ama biz yinede umalım.

http://www.365g24s.com/ projesinde emeği geçen herkese ve Galatasaray Pazarlama A.Ş'ye teşekkürler. Gerçekten harika bir tanıtım oldu.

Haldun Oldu Şimdi Mahir !

|
"Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi değerli arkadaşımız Mahir Haldun Üstünel, 27.07.2010 tarihli dilekçesiyle Yönetim Kurulu'ndan istifa etmiştir.

Aramızda bulunduğu dönemde kulübümüze katkıları tartışmasız olan arkadaşımızın almış olduğu bu karar, bizleri üzmüş bulunmaktadır.

Arkadaşımızın kulübümüze olan katkılarının her Galatasaraylı gibi devam edeceğinden eminiz. Kendisine, bugüne kadar harcadığı yoğun emek ve gayretleri için teşekkür eder, üzülerek kabul ettiğimiz istifasının kendisine ve kulübümüze hayırlı olmasını dileriz."

Bunca yıllık Haldun oldu şimdi Mahir. Galatasaray'da meşhur oldu gidenlerin açıklamasında böyle 2. isimlerin çıkması. Yakından tanıyanlar bilirdi zaten. Ama bu günleride gördük. Ücretsiz gece mesaisi yaptığımız günler artık geride kaldı. İçimizden biri yok artık. Sezgin süper yetkilerle donatıldı artık. Superman oldu Adnan. Hadi Adnan uç oğlum. Göster amcana da pipini. Aferiim.

Tribün #36

|

21 Temmuz 2010 Galatasaray-fenerbahçe maçından.

Vurduğun Yerden Ses Çıksın Kaptan

|

Arda Turan. Kaptan olmuş, üstünde baskı varmış. Artık medya yazılarına inanmaya başladı bu taraftar. Aklınızı başınıza alın, Galatasaray'lı olduğunuzu unutmayın. Galatasaray taraftarı zekidir. Basının yönlendirmelerine gelmez. Bu adam düşüşte değildir. Geçen sezon ligin asist kralıdır ve en çok maçta forma terleten kaptanımızdır. Evet Arda Turan, Galatasaray taraftarı seni kıskanıyor. Film yıldızından kıskanıyor. Bayanlar duygusal anlamda, erkekler de ün, şöhret anlamında seni kıskanıyor. Yıldızı omuza çıkarıp aniden yere bırakma günlerindesin. Ama aynen Yürüyedur. Feysbuk'a fotoğraf ekleyip yorum patlaması yapmak isteyen 2-3 çapulcuyu asla genelleme. Kampta gördüğümüz hırsınla bu senenin en büyük yıldızı olacaksın. Kalbimizde izi bırakıp göklere doğru yol alacaksın. Bir daha, inmemek üzere.

Küfür ettiğin yerde sarı-kırmızılar bitsin,
Et ete değsin
Vurduğun yerden ses çıksın.

Yürüyedur Arda Turan.

Ayıdan Post, Laciden Dost Olmaz

|
Friendly match. Son yıllarda olduğu gibi bir kavram daha Türkçeye aynen girdi. İngilizlerin eğlence için icat ettiği ve dostluk ilişkilerini geliştirdiği futbol onlar için dostluk anlamı taşıyor. Öyleki korner kullanırken taraftarın nefesini hissediyor futbolcular. Bizim tarafa geçersek olaylar malum. Kravatlı, sakal traşını olmuş normal hayatta karınca ezse 3 gün yas tutan adamlar bir anda derbi maçlarıyla canavar olabiliyor. Mesai saatine kadar beraber çalıştığı adamın üstüne, maça gidince sidik torbası atabiliyor. Temeline indiğimizde "balık baştan kokar" sözü bir kez daha karşımıza çıkıyor. Rakip takım taraftarını kanalizasyonda bekletip, girdiği tribüne tezek döken bir yönetim varsa elbette taraftarının da sidik torbası atması normaldir. Ülkemizde r özürlü şahsiyetin bu ülkenin büyük kulüplerinden birisine gelmesiyle sporda şiddetin arttığını cümle alem biliyor. Bugün akşam ise dostluk kupası adında bir maç oynanacak. Rakip takımın kaptanına sorduğumuzda asla dost olmadığımızı söylüyor. Ama biz olaya dostluktan çok hazırlık maçı olarak bakıyoruz.

Peki ama neye hazırlık ?

Bizce;

Su bardağını hangi açıdan atarsak Galatasaray taraftarı atmış gibi gösterebilirize hazırlık.
Nasıl bir baskı kurmalıyız ki hakem maçı tatil etmekten korkara hazırlık.
Galatasaray kaptanını nasıl sinirlendiririze hazırlık.
Nasıl baskı yaratmalıyız ki hakem ofsayttan gol versine hazırlık.
Nasıl kolpaca ıslıklamalıyız ki hakem penaltı versine hazırlık.
Taşı hangi tribünden atarsak hakemin başı yarılıra hazırlık.
Rakibin hangi oyuncusunu sakatlayalım ki şampiyon olamasınlara hazırlık.

Sizce neye hazırlık ?

Juan Pablo Pino Galatasaray'da

|
Galatasaray'ımız Monaco'nun 23 yaşındaki Kolombiyalı oyuncusu Pino ile anlaştı. Transferi neredeyse yılan hikayesine dönmek üzereyken açıklanan oyuncu her iki kanatta ve forvette oynayabiliyor. Haim Fresco'nun devreye girmesini ve transferin iptal olmasını dilediğimiz oyunculardan birisiydi. Senede 20 maç ortalamasını dahi tutturamamış, istikrarsız bir isim olarak takip ettik. Tek avantajı hala patlama yapmak için vakti olması ve muazzam yetenekleriydi. Geçen sezondan ders alan Rijkaard bu sezon agresif, sağlam ve istikrarlı bir takım oluşturmaya çalışırken daha fazla oynamış ve tecrübeli bir isim bekelenebilirdi. Ama bolca yabancı kontenjanı oluşturulan bu ligde son şansı vermemiz de mantıklı olabilir.(bonservis bedeli az diye hesaba katarsak) 2-3 sene formunu tutturabilirse çok paraya satabiliriz. Bunlar işin yönetimi ilgilendiren kısmı. Bizim için bundan sonrası önemli. Umarız takıma gerekli katkıyı yapar ve kupalara yürünülen yolda destek olur. Hızlı, teknik ve iki ayağını da kullanabilen bir isim olarak bunları yapması sürpriz olmaz. Biz ondan önce mücadele sonra yetenek bekliyoruz. Hayırlı olsun.

''Kewell From Galatasaray''

|

Profesyonel futbolcumuz Harry Kewell ile sözleşmesini bir yıl daha uzatmak üzere prensip anlaşmasına varılmıştır.

Avustralyalı oyuncumuz, yapılacak sağlık kontrolünün ardından resmî sözleşmeye imza atacaktır. Kewell’ın sağlık kontrolü ve imza töreni hakkında gerekli bilgilendirme daha sonra yapılacaktır.

Galatasaray'ımıza son yıllarda gelen en önemli yabancı oyuncu Harry Kewell 1 yıl daha aramızda.

Fazla söze gerek yok; Galatasaraylı Kewell !

SF'de Bir Podyum Daha

|

Sezonun 6. ayağı olan Belçika GP'de Galatasaray ilk yarışı 14. sırada bitirdi. Tristan Gommendy'in direksiyonda olduğu takımımız 2. yarışta ise 3. olarak podyuma çıktı. Bu sonuçla Superfınal'de yarışmaya hak kazanan takımımız 6. sırada başladığı finali 4. sırada bitirerek 3 puan daha aldı. Toplamda 213 puana ulaşan takımımız haftayı genel klasmanda 12. sırada bitirdi. Son haftalarda yükselişte olan takımımızı tebrik ediyoruz. Ağlatın ulan asfaltı.

Anaam Carrusca Lan ! Gerçek Carrusca

|

Kulübümüz bugün yaptığı açıklamaya göre Leo Franco ve Marcelo Carrusca ile sözleşmeleri karşılıklı olarak feshetti. Açıklama güzel, sevindirici. Ama Carrusca'nın hala bizde olduğunu öğrenmek ilginç geldi. İlgisizliğimiz deyip geçelim. Halı sahalara çağrılacak ilk isim olarak da aklımızda bulunsun. Leo haberi ise daha sevindirici. Bundan böyle kalede Türk isimler görev yapacak. Ler konusunda sıkıntımız var. Kişisel kanı olarak Ufuk Ceylan'ın oynamasını istiyoruz çünkü. Kararsızlığından kaybeden Aykut ilk haftalarda şans bulsa da Ufuk ileride şansı bulunca iyi kullanacaktır. Hayırlısı olsun.

Selmi Andak’ı Kaybettik | Başımız Sağolsun

|
Değerli Galatasaraylı, Kulüp marşımızın bestecisi, müzisyen Selmi Andak'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Galatasaray 4-0 FC Kleve

|

Galatasaray futbol takımımız Hollanda da yaptığı kampın ilk maçında rakibi Kleve'yi 4-0 mağlup etti. Skorun önemli olmadığı, maç kondisyonu ve sistem açısından önemli olan karşılaşmada 22 farklı futbolcu forma giydi. Takımımızda Çağlar hariç diğer transferler de oynadı. Frank Rijkaard 4-3-3 ile oynayacağımızı belirtse de 4-2-3-1 gibi bir dizilişle oynadık. Sanki Elano'ya uygun takım hazırlanıyor gibi hissettik. Geçen bunca sürede yeniden takımımızı dostluk maçı da olsa sahada görmek güzeldi. Kalpler başkaları için sıradan olan bir lig maçındaki gibi çarptı. Diz yine titredi. Maçı izleyebilmek için son dakikalarda kanal açma işlemleri tamamlandı. Takımımızın gollerini Mehmet Batdal, Caner Öztel, Milan Baros ve Barış Özbek attı. Galatasaray'ımız bugün bir maç daha yapacak. Önceki maçta da olduğu gibi taraftarlar takımımızın yine yanında olacak.

Sarı - Kırmızı Tribünler #6

|








Messina Ultras - Italya

Armaya Gelenler, Armadan Gidenler

|

Galatasaray bayan voleybol takımımız 31 yaşındaki Sırp oyuncu Vesna Citakovic Djurisic ve 30 yaşındaki Brezilyalı oyuncu Erika Kelly Coimbra ile sözleşme imzaladı. 187 cm boyundaki Sırp oyuncu İtalyan takımı Villa Cortes'ten transfer edildi. Brezilyalı Erika ise Kiki lakabıyla tanınıyor ve smaçör olarak görev yapıyor.

Erkek voleybol takımımız ise geçtiğimiz yıllarda takımımızda forma giyen Yasin Sancak ile anlaştı. 32 yaşındaki oyuncu 199 cm boyunda. Takımımızın diğer transferi ise Volkan Güç oldu. Milli takımımızda da forma giyen oyuncu İBB'de oynuyordu. 30 yaşındaki oyuncu pasör çaprazı olarak görev yapıyor. Takımımız yabancı transfer olarak ise Yannick Bazin ile anlaştı. Paris Volley takımından transfer edilen oyuncu Fransız Milli Takımında da forma giyiyor. 27 yaşındaki oyuncu pasör olarak görev yapıyor ve 189 cm boyunda. Her iki takımımızın da transfer ettiği tüm oyunculara başarılar diliyor ve formalarının hakkını vermelerini istiyoruz.

Erkek basketbol takımımız ise Murat Kaya ile yollarını ayırdı. Uzun yıllar formamızı giyen oyuncuya geri kalan basketbol kariyerinde başarılar diliyoruz. Mücadelesi ve uzun mesafeli sayıları unutulmayacak.

Lorik Cana Galatasaray'da

|
Mücadeleci, lider, profesyonel, kaliteli, savaşçı, kısacası delikanlı bir adam geldi Galatasaray'ımıza.
Başarılı olacağından şüphemiz yok!


Hoşgeldin Lorik CANA !

Lorik Cana Kimdir?

Aceto: ''Savaşın Çocukları Savaşçı Olur''

Güle Güle Kader Keita

|

Geldiğinde herkesin ondan bekledikleri vardı. Açık açık söyleyelim bazı maçlardaki yüksek performansıyla beklentinin üzerine de çıktı. İnsanüstü bir kişi olarak görünüyordu. Kapalı'nın önünden Ribery'den sonra onun gibi geçen olmamıştı. Sırtında solbekleri taşıyarak attırdığı gollerle bize büyük zevk veriyor, takıma da puanlar kazandırıyordu. Geldiğinde gece hayatı çok diye eleştiriler de vardı. Ama hiçbir zaman böyle çıkmadı karşımıza. Taklacı popito hayatımıza rüya gibi girmişti. Ama bugün uykudan uyanan herkes rüyanın bittiğini öğreniyordu. Kader Keita birkaç yüzbin euro karla Katar'ın Al Sadd takımına satılmıştı. Geçen sezon takıma sıradan bir teknik direktör değil, koskoca bir sistem getiren takımımızda o sisteme uygun 1, bilemedin 2 oyuncu vardı. Geniş düşünüldüğünde Keita müthiş bir yetenekti ama zaman zaman yaptığı hareketlerle hem takım oyuncusu olamıyor, hem de takımını yalnız bırakabiliyordu. Takımımız onun yeteneklerine karşın agresifliğini göstererek onu satma kararı aldı.

Bütün sezon söylendiği gibi sistem iyiydi ama henüz hiçbir belirti görülmedi. Bu transferin tek bir açıklaması da budur. Yoksa bu isimin satılması önce arap kardeşlerimizi sonra da çubuklu hipinoları sevindirir. Öbür yandan da bu takımda hala bazı isimler duruyorsa Keita'ya da haksızlık edilmiş olur. Biz böylece bir kez daha dürüstlüğü seçiyoruz. Yine Türkiye standartlarının çok üstünde bir iş yapıyoruz. Ama bu sistemi seneye uydurabilecek miyiz? Sıradan bir 442 ile açık ara şampiyon olacak takım bu sistemde ısrar edip koskoca ülkeyi kendine uydurabilecek mi? Hakemlerden federasyona, rakiplerden basına, taraftardan takıma her şeyi 1 senede başarmak kolay olacak mı? Biliyoruz Galatasaray bu ülke futbolunu 10 sene önce değiştirdi. Yine değiştirir. Ama bu iş bu kadar kolay olacak mı?

Ligde Thomas Doll, Muhsin Ertuğral, Frank Rijkaard gibi isimler mi yoksa Bülent Uygun, Rıza Çalımbay, Mesut Bakkal gibi isimler mi başarılı olacak? Sahalar kazılarak şampiyonluğa yürünülen bu ülkede hakemin veremediği cezayı kendisi veren Keita gönderilerek doğru karar mı verildi? Rakibin döve döve yenildiği bu ligde, rakibine faul yapınca elinden tutup kaldıran takımlar başarılı olabilecek mi? Eskişehir stadında Elano Blumer pancar tarlasında pas yapabilecek mi? Tüm bunlara verilecek yanıt evet ise Barış Özbek bu takımda neden duracak?

Mükemmeli arama yolunda işimiz çok zor. Yönetim çok riskli bir karar verdi. Artık taraftarın yumruğunu rakibe indiren değil, kongrelerdeki beyaz saçlıların istediği bir takımımız olacak. Tenis, Golf gibi sporlara ilgi duyan kesimin futbola girmeye devam ettiği günümüzde taraftarın yumruğuna kimsenin ihtiyacı yok. Zaten sponsorlar tarafından parsellenmiş uçuk renkli formaları Uğur Tütüneker'e giydirmezler. Umarız bu kulübün bir senesi daha kaybolmaz ve takımımız şampiyonluklara yürür. Yoksa takımımız hem maddi hem manevi olarak büyük kayıplar verebilir. Dileriz bu kulüp bu ülke futbolunu yine değiştirir.

Güle güle Kader Keita

Son olarak da ;
La La La Lay Lay Lay, Saldır Serdar Özkan !

Adam Haklı Beyler

|

Bir İstifa

|
2006 senesi transfer sezonu bitimine az kalmış Galatasaray'ımız ön libero için bir çok isimle görüşmüş bomba transfer i geçtim vasatın üstü adamları bile ikna edememişiz. Son gün İnamoto geliyor. Adam yan pas hastası ileriye oynayamıyor. Bordeaux a attığı gol haricinde İnamoto'ya dair aklımızda kalan pek bişey yok. Gerçi son zamanlarda parladığı bi kaç maçla geçen sene yaşadığımız DeSanctis sendromunu yaşayıp aslında iymiydi lan diye düşünsekte Saidou'dan fazlasını göremedik ki Saidou candır, 20.45 ruhudur. Transfer şubesinin başındaki adam ise Adnan Sezgin. Carrusca çare olurmu İnamoto orta sahaya ilaçmı Tolga Seyhan defansı toparlar mı derken heba olan sezon. Transfer vizyonumuz ; vizyon mu o da ne dedirticek cinsten.

Sene 2008 bir yaz sabahı uyanıp telefonuma baktığımda sayısını hatırlamadığım kadar çok mesaj. Harry Kewell'in bizde olduğunu söylüyor. Ulan ne sevinmişim. Baros'tu Meira'ydı falan iyice sevinç yumağına dönüp ulan seneye neler yapıcak bu Haldun Üstünel diyip gelecek senenin hayalini kuranlardandım. Seneyede oldu Keita, Elano boru değil abi biz Carrusca'yı İnamoto'yu (fena taktım bu ikiliye) Lukunkuyu vesaire bilumum adamı bağrımıza yıldız diye basmışız Haldun Üstünel Frank Rikaard'ı getirmiş vizyon yapmış tavan. Tamam ortada yapılmış Jo ve Santos transferleri var ama geldiklerinde hangimiz dedik Jo alemci aga tutmaz diye Dos Santos 'u bizzat Rijkaard istememişmiydi ? Harcanmalımıydı bence kesinlikle harcanmamalıydı.

Ağlarım ağlarım sahadaki biz'ler eksiliyor diye yönetimde ki biz'ler de eksiliyor git gide. Hayalim ki Haldun Üstünel - Abdürrahim Albayrak 'lı bir yönetim göreyim attığımız golden sonra kalkan yumrukların sıcaklığını bizdenliğini hissedeyim. Bu transfer sezonunda Haldun Üstünel'in eksikliğini hissetmeyen var mı aranızda ? Kim aramıyor o tatlı gece nöbetlerini ?

Bir gece ansızın resmi siteden bütün spor medyasını ters köşeye yatırırmışçasına açıklanan transferlere özlemle.. İçimizden biri; Haldun Üstünel

P.s : Yazıyı yazdım yattım kalktım Keita'da gitmiş.

Geçmiş Olsun Kral

|
Bodrum'da tatilini yapmakta olan eski futbolcularımızdan Hakan Şükür'ün rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kral'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor en yakın zamanda sağlığına kavuşmasını umuyoruz.

Tribün #35 Yaşasın Parçalı Forma v2.

|

Joshua Ian Shipp Galatasaray'da

|
Erkek basketbol takımımız 2. yabancı transferini açıkladı. Geçen sezonu Bornova'da geçiren Amerikalı oyuncu Joshıa Shipp ile sözleşme imzalandı. Geçen sezon ligimizde büyük çıkış yakalayan oyuncu skorer olarak biliniyor. 1,2 ve 3 numaralarda oynayan oyuncu savunmada fiziğini iyi kullansa da henüz çok iyi savunmacı değil. Sert ve savunmacı olarak kurgulanan takımımızda Oktay Mahmuti ile birlikte bu özelliğini geliştirecek ve komple bir isim olacaktır. Belki çok büyük ismi yok ama geçen sezon Rancik'i beğenmeyenlerin sezon sonunda orda burda kal diye yalvardıklarını unutmayalım. Hayırlı Olsun

Ruhun Şaad Olsun Paidar Demir

|

DEPO