Le' Cola 87 - 96 Galatasaray

|
Galatasaray Erkek Basketbol takımımız deplasmanda Carga Turka'yı 96-87 mağlup etti. Maçta baştan sona üstündük. 3. periyottaki duraklama açtığımız farkı eritti. Ama yine de maçın sonunda ağırlığımızı koyarak zorlu deplasmandan galip ayrıldık. Bu galibiyet üst üste aldığımız 5. galibiyet oldu.

Rancik, Jasaitis, Washington, Evren, Fatih, Wilkinson ve diğerleri. Bu takım tarihe geçecek. İnanılmaz bir iş başaracak. Bu maçta Fatih biraz tutuktu. Hem savunmada hem de hücumda yetersiz kaldı. Bunda rakibin pota altındaki etkili oyuncuları da etkendi. Hücumda çok iyi yüzde ile oynadı özellikle yabancılarımız. Bize maçı kazandıran etkende buydu zaten. Evren Türk oyunculardan bu 4 yabancıya katılan az isimden birisi. Geçen sene iyi bir sezon geçirmişti. Milli takıma da seçilmişti. Böyle giderse milli takımın değişilmezi olabilir. Yaptığı savunma ve hücumdaki üretkenliği çok faydalı. Ayrıca böyle karakterli yabancılarımız olduğu için çok şanslıyız. Başkası olsa takımı yarı yolda bırakabilirdi. Ama bu oyuncular bırakın yolda bırakmayı, takımı sırtlıyorlar. Sezon başında yapılan saçmalığı bu oyuncular çekiyor. En çok onların emeklerine üzülüyorum. Şampiyonluğa oynayacak takım bu hale geldi. Sezon başında ayrılan bütçeye göre çok başarılılar. Önümüzdeki sene ligde kalırsak ve takım bozulmadan gerekli yerlere iyi takım oyuncuları alınırsa inanılmaz bir takım olabiliriz. Öncelikle sponsordan kurtulmamız gerektiğini de yineliyorum.

Washington 13 Sayı - 4 Ribaund - 3 Asist
Evren 11 Sayı - 3 Ribaund - 9 Asist
Jasaitis 11 Sayı - 10 Ribaund - 3 Top Çalma
Rancik 23 Sayı - 6 Ribaund - 1 Asist
Murat 16 Sayı - 3 Raibaund - 1 Asist
Wilkinson 22 Sayı - 7 Ribaund - 1 Asist

Maça taraftarımız alınmadı. Bu saçma uygulama artık son bulmalı. Özgürlük kısıtlanmamalı. Böyle yasaklar şiddeti bitirmez. Aksine şiddete yönlendirir. Seyirci almayarak işi kesip atmak kolay. Önemli olan seyirci varken olayları önlemek. Birazda rakip seyirciye lafım var. Her fırsatta bestelerin kendilerine ait olduğunu söylerler. Dünyada onlardan başka beste üreten tribün olmadığını zannederler. Küçük takımlarla bu sebepten kavga eder, ortalığı ayağa kaldırırlar. Ama şu maçta gördüm ki söyledikleri bestelerin birçoğu ordan burdan çalıntı. Hepsini teker teker saymayacağım ama maçın başındaki "na na na na na na na na heeee yoo beşiktaş" besteleri beni şok etti. Böylesine Galatasaray ile özdeşleşmiş, taraftar albümüne girmiş bir besteyi de sahiplenecekler mi merak ediyorum. Pek yakında "Peşindeyiz Heryerde, Şereftir Seni Sevmek" gibi bestelere otlanırlarsa hiç şaşırmam. Hatta " Milyonlarca Taraftarın Yanyana" bestesine dahi ortak olabilirler.

Neyse galibiyetin keyfini çıkaralım. Biraz klasik olacak ama ;


İnleyen Nağmeler İnledi Durdu
Cimbombomum Akatlarda Beşiktaşa Koydu..
Uçan Kuşlar Martılar...

2 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

Bu savasimizi herkez iyi izlesin, tarih kitaplarina girecek benden söylemesi...

Adsız dedi ki...

Çarşının iç yüzü bu işte yıllardır anlatamadık

DEPO