Adam(!) ?

|
Bu yapılan uyanıklık değil, şerefsizlik. Yılllardır adımızı kullanarak gazetelerde, televizyonda çokça yer buldular. Sadece isimlerini oralarda duyurarak ünlü oldular. Sıradan oyuncuları bu yöntem ile şişirip şişirip piyasaya sundular. Şimdi de sıradan bir oyuncularını şişiriyorlar aynı yöntemle. Cumhurbaşkanından torpille milyonlarca para aktardılar kulübe. Taraftarı olmamasına rağmen koca stad yaptılar aynı yöntemle. Belediye desteği ile kaşarlaşmış yabancılar getirdiler. Hem de yasak olmasına rağmen.

Vizyonları var gibi görünüyordu. Aslında yaptıkları çok basit birşeydi. Sadece diğer kulüpler kötü olduğu için yaptıkları iyi görünüyordu. Her fırsatta hakeme yüklendiler, her tv programına katıldılar. Her konuda kamuoyu yarattılar. Türk futbol tarihinin yüz karası oldular. Hem de üstlerinde o renkler varken. Küme düştüler, kulüp ismini değiştirip ligde kaldılar. İş bilmez yöneticilere büyük fiyatlarla oyuncu satarak kendilerini bu noktaya getirdiler.

Evet bu yaptıklarına yapacağımız birşey yok. Yaptıkları çoğu şey yasal değil. Ama yıllardan beri kurnazlık dedikleri şerefsizliği herkes biliyor. Sadece adını koyamıyor. Evet şerefsizlik bu. Anadolu insanının yüz karası bu. Kahpe bizans'ın Anadolu şubesi bu. Aynı "Asker Bilo" gibi. Malesef ama Türkiye'de başarı ancak bu yolla geliyor. Dürüst olmak fayda etmiyor. Saman altından su yürütmek gerekiyor. Yani kısacası suyun öteki yakasındakilere benzemek gerekiyor. Peynir gemisini lafla yürütmek gerekiyor. Bizim ülkemizde yürüyorda. Gemileri bilek gücü ile karadan yürütmüş atalarımızın torunu olarak yediremiyorum bunu.

Birşey de yapamıyoruz bunlara. Miğdemizi bulandırıyor böyle adam(!) lar. Nüfus kağıdında erkek yazıyor diye dalga sallayınca erkek sanıyorlar kendilerini. Böylelerini görünce uzak olmak istiyorum şu spordan. Zeki çevik ahlaklı sözünü çakal naylon şerefsiz yapanlarda bunu istiyor. Ama bırakmıyacağız meydanı bunlara. Sevdamızdan sebebi bu bağlılığın. Sadece 100 yıldır oynanan benzeri oyunlar Anadolu'ya sıçramış, o koyuyor bana. Hepinizin dönsün sonu Bülent Uygun'a. Adaleti var elbette Allah'ın bu dünyada..


Yürüyoruz biz bu yolda,
Göğüs gerdik zorluklara..
İnat olsun yavşaklara,
And içtik şampiyonluğa..

1 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

birde şikayet etmişler. anlamadığım şu. sözleşmesi 6 ay sonra bitecek herkesle görüşme hakkımız var. bilmiyorlar mı bunu.

DEPO