Kim Daha Büyük ?

|
Türkiye'de büyüklük konusunda suyun öteki konusu ile ilgili tartışmalar yıllardır uzar gider. Büyüklük neye göre ölçülür ? Başarı, Taraftar Sayısı, Asalet..

Biz başarıdan başlayalım. İki kulüpte ligde 17 şer kez şampiyon olmuşlar. Lig tarihinin puanlamasına bakıldığında Galatasaray önde gözüküyor. Türkiye Kupasını Galatasaray rakibinden kat ve kat daha fazla kazanmış. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kupalarında da üstün. Yeni düzenlenmeye başlayan Süper Kupa'da ise her takımın 1 er kupası var. Avrupa'ya geçecek olursak Galatasaray 2 adet kupa kazanmış. Galibiyet Mağlubiyet oranı en iyi takım konumunda. Şampiyonlar ligine ve Uefa kupasına en çok katılan takım konumunda. Çubukluların ise Şampiyonlar Ligin'de en iyi derecesi çeyrek final. Aynı başarıdan bir tane de Galatasaray'da mevcut. Ayrıca bir kez de gruptan çıkma başarısı göstermiş Galatasaray. Bir tek çubuklular ile kendi aramızda yapılan maçlarda üstün gözüküyorlar. Nedeni ise gayet açık. Suyun öteki yakasına kulüp açılmasının kuruluş sebebi Galatasaray gibi olmak ve onları yenmektir. Daha ötesi önemli değildir. Bunu zaman zaman başarmışlardır ama asla onların başarısına ulaşamamışlardır. Bakın konu ile ilgili ile ilgili Michael Platini şu sözü söylemiş ;


"Büyük takımlar kazandıkları kupalarla, küçük takımlar ise büyük takımlara karşı aldıkları sonuçlarla övünür."

Bu söz herşeyi açıklıyor aslında. Rakibinden hiçbir kulvarda daha üstün olmayan bir takım ancak rakibini yenmekle övünüyor. Ama Platini kapağı iyi takıyor o safsataya. Ayrıca büyük olmak için asalet dedik. Galatasaray onlara göre daha erken kurulmuştur. İsmi ise 1481 lisenin kuruluşuna kadar gitmektedir. Galata ismi ise daha önce dediğimiz gibi 2288 yıl öncesine kadar gidiyor. Ayrıca asil bir takım rakibi ondan iyiyse elinden öpmeyi bilir. Ama hiçbir kulvarda daha iyi olmamasına rağmen tepemizden inmemeleri ne kadar asil olduklarını gösteriyor. Yaptıkları oyunlar burada anlatılcak olsa hepiniz sıkılırsınız okumaktan.

Bir diğer ölçüt olarak taraftar sayısını gösterdik. Ali denilen eski başkanları kuyuya bir taş atmıştı.Ama yıllardır bu taşı hiçbir araştırma kuruluşu çıkartamadı. Sayısı yüzleri bulan anketlerin hiçbirisinde malum takım üstün çıkmadı. Ayrıca sağımıza solumuza baktığımızda aradaki fark çok açık belli oluyor. Bu taşı çıkartacak hiçbir anket olmadı ve olmayacak. Çünkü birşeyi söylemek kolaydır ama icraata dökmek zordur.


Ben kendi çapımda böyle kriterler belirleyip görüşlerimi paylaştım. Biz şurada daha üstünüz diyen varsa beri gelsin tartışalım. Ama yiğit olalım dürüst olalım delikanlı olalım.

4 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

renkdaşım onlar galibiyet konusunda bize nasıl fark attılar ben bunu araştırdım hep merk ettim bu ezikler nasıl olurda 20 mac fark attılar bize oynanan tüm maclara baktım ve şöyle ilginc birşey çıktı oynanan 360 maçlarda 60 kez daha fazla fenerin sahasında oynanmış çünkü taksim stadı yıkıldıktan sonra 1939-1966 arası taa ali sami yen yapılana kadar bizim hiç kendi stadımız olmamış taksim stadıda zaten %50 bizimmiş diger yüzde %50si rakip taraftarın yani bizim 1960lara kadar hiç kendi stadımız olmamıs fenere gelince bildigimiz gibi fener en büyük cıkısı şükrü saracoglu döneminde yapmıs ve bintane oyunla kadıköyde bulunan stadı 1930 fenere peşkeş cekip hediye etmişler ayrıca özhan canaydın döneminde bize biraz üstünlük kurdular heleki saracoglunda dönen dalavereler sayesinde az mac kazanmadılar bide şöyşe birşey var fener hiçbirzaman 50 bin galatasaraylının önünde maca cıkmadı olimpiyat macları haric zaten 2 kere olimpiyatta mac yaptık eziklerle birinde zor kurtuldular digerinde ise feci bir tecavüze ugradılar kimse merak etmesin aslantepe hele bir yapılsın onlara nice hezimetler tattırcaz hatta bizi yenmelirini tarihe gömücez malesef ali sami yen stadında eskisi gibi baskı kuramıyoruz eskisi gibi feneri bunaltamıyoruz ama aslantepede herşey farklı olucak 50 bin aslan eline sapan alıp kuşları vurucaz:))

Gala's dedi ki...

bu verdiğin bilgiler ve anektodlar için teşekkürler. blogger a kayıt olur sitemizi takip edersen seviniriz. sürekli benzer bilgilerini bekliyoruz..

erŞen dedi ki...

müthiş...

Sabo dedi ki...

İşte bu ya...
Karşılaştırınca abes duruyo hatta
:D

DEPO