Çakma Hıncal..

|

Bilgin Gökberk.. Görüşlerine çoğu zaman katıldığım, ama bazen de katılmadığım bir spor yazarıdır. İşi daha çok keyif almaya götürmek ister ve o yönde yorumlar yapar. Bir, 'numaralı tribün' yazarıdır yani.. Futbolun ilk çıktığı dönemlerde ve devamında varoşların oyunu olmasına karşı bir durumdadır. Endüstriyel futbola tamamen boyun eğmiş, sadece anlık zevk için yapar o işi. Kesinlikle tutkulu değildir takımına. Takımı demişken ekleyelim, Galatasaray'lıdır kendisi. Bu adam hakkında konuşuyoruz ama işi şuraya getireceğim. Dedik ya bazen beğenmem görüşünü diye. İşte onlardan birisini daha yapmış Bilgin Gökberk...

Radyospor'u sözde bir Galatasaray taraftarı arıyor. Zımbırtılardan sonra "Seyrantepe'yi doldurabilirmiyiz" diye soruyor Bilgin Gökberk'e. O da " O kadar transfer yapıldı, Keita geldi Elano geldi Rijkaard geldi hala 20.000 kişilik stadı dolduramıyorlar" cevabını veriyor. Anlamadığım nokta şu. Bu sene oynanan hiçbir maçta tribünde boş yer yoktu. Eski açık biletleri 10 dakikada tükendi ve birçok arkadaşımız bilet bulamadı. Yeni açık üst tüm maçlarda tamamen doluydu. Alt ise normalde boştur ama yarısı loca olunca tamamı doldu. Localar da satıldı. Kapalı üst ve numaralı tamamen kombine zaten. Kapalı alt ise çok az kısım dışında doluydu. İlerleyen haftalarda orası da dolacaktır.

Cümlesinde yanlış olan diğer nokta ise seyirci kapasitesi ile ilgili. Ali Sami Yen Stadyumu localar ile birlikte 25.000 kapasitelidir. Bu stada zamanında 39.000 kişi sığmıştır ve önemli maçlarda 25.000 in biraz üstüne hala çıkmaktadır. Ayrıca stadın fiziki koşulları yetersizdir ve taraftar verdiği paranın karşılığını hizmet olarak görememektedir. Bir de takım kötü olunca boş gibi gözükebilir. Bu konu Aslantepe ile son bulacak ve yıldızlarla dolu takım ve iyi koşullarla stadda yer dahi bulamayacağız. Ama bu sene hiçbir sıkıntı yok ve ilerleyen haftalarda yer bile bulamayacağız buna eminim. Bu sene kombine satışında en zirve noktalara ulaşıldı zaten. Unutulmasın ki bu ülkede seyirci rekoru halen Galatasaray taraftarına aittir. Olimpiyat stadında koşullar berbat olmasına rağmen destanlar yazılmıştır, sayı anlamında.. Gerek Türkiye'de gerek yurtdışında en çok taraftara Galatasaray sahiptir. Deplasmanlarda en çok Galatasaray kendine ayrılan yeri aşmaktadır, fahiş bilet fiyatlarına rağmen..Sayın Bilgin Gökberk, keşke biraz araştırsaydın ve bu sene Galatasaray'ımızın kapalı gişe oynadığını bilseydin. Keşke az daha kafanı yorsaydın da, daha yapılmamış stad için 40 milyon Euronun üstünde bilet satışı yapıldığını öğrenseydin. Stadı dolduramıyoruz ama maça gideceğim, bilet yok. Galatasaray'ın parası yok ama Avrupa'yı kıskandıran transferler yapılıyor. Kaptanına yapılan milyon Eurolarca teklifleri geri çeviriyor. Entel yorumlar yapacağım diye işi bu kadar gülünç hale getirme bence Bilgin'im. Biraz Ahmet Çakır, Osman Şenher, Osman Tanburacı gibi ol. Şu camiaya sahip çık. Ama boşver onu da yapma.

Dillerine dolamışsınız bir türkü, "Galatasaray stadı dolduramıyor". Başkaları bez parçasına sosyal mesaj yazar manşetlerden inmez. Bizim koreografilerimiz bir gazetede bile gösterilmez. Ezikle büzük final oynar 20.000 rakamını ikisi toplanıp göremez. Ama bunlar da dillendirilmez. Talinn maçına 2 gün var ve Eski Açık, Kapalı ve Yeni Açık biletleri tamamen bitti. Gelsin de son gün bulsun bilet beyefendi. Bence sen ceket üstüne kazağın kollarını omuzlarından at ve git basketbol maçı yorumla. İtalya da izle hatta basketbolu. Biz de artık senin o İtalya anılarından kurtulmuş oluruz.

"Galatasaraylıyım, ama hiçbir zaman bir kartvizitim olmadı, Hayatımda beni daha çok ilgilendiren şeyler var. Galatasaray’ın şampiyonluğundan çok benim mutluluğum önemli. Sevdiğim kadınla, mutlu bir şekilde yaşayacaksam, Galatasaray 10 yıl şampiyon olmasa da olur..." diyebilen bir adamın sözlerini bu kadar tartışmam gereksiz biliyorum. Şu son söz ile bitiriyorum ;

Bu stad eninde sonunda dolar. Ama ya sizin o kafalarınızın içi. Asla dolamaz merak etmeyin.

2 yorum / Yorum Gönder:

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

Bu adamı ilk stadyum programında izlemiştim iğrenç bi anlatış tarzı var konu neyken ne oluyor..Onu anlamak öss 1. olmak gibi bişeydir eminim..

Adsız dedi ki...

olayları başka yere çekmede üstüne yoktur..

DEPO