NTV’de Süper Rezalet

|

Kemal Belgin.. Sevdiğim Fenerbahçe'li ender yazarlardan birisidir. Belki de bir tek o vardır. Hem futbolu çok iyi biliyor hem de Fenerli olmasına rağmen haksızlığa göz yummadan Azize ve yalaka medyasının üstüne gidiyor. Bu yüzden büyük kanallarda çalışamıyor.Çok güzel bir konuya değinmiş. Ferit Şahenk medyası da iyice çığırdan çıktı. Dünya futbolundan anlamayan ama yalaka medya tarafından Türkiye'nin bir numaralı spor yorumucusu olarak gösterilen Rıdav Dilmeninizide alın gidin. Acaba aynı şey malum takımın maçı olsa yaparmıydınız? Yazıyı bir okuyun siz karar verin. Yaparlarmıydı..


"Galatasaray’ın Avrupa Ligi 2. Ön Eleme ilk maçının NTV’den canlı olarak yayınlanacağını öğrenince şaşırmadım değil doğrusu. Çünkü bu turnuvanın maçlarının D-Smart’ta ekrana geleceği yazılıp çizilmişti.

Neyse...

Maç saatine kadar neredeyse 2-3 gün boyunca NTV’de bir tanıtım sormayın gitsin. Hakan Ünsal ve Sergen Yalçın’ın maç öncesi ve sonrası, Rıdvan Dilmen de maç içinde yorum döktüreceklerdi. Demek ki; bir yorum şöleni bekliyordu futbolseveri.

Oturduk ekranın karşısında, önce Sergen ve Hakan anlattılar, sonra geldik maça. Ercan Taner maçı anlatıyor, Türkiye’nin en büyük yorumcusu olarak lanse edilen ’şeytan’ lakaplı Rıdvan da yorum paralıyordu.

Neyse...

Devrenin bitimine normal süre olarak 3 dakika kala, yani ekrandaki skorbord 42’yi gösterdiğinde hakem maçı birden durduruverdi. Ee biz Kadıköy’de ekran karşısındaydık ya... Allah Allah diyecek oldum. Koca NTV yayıncı kuruluş olup da Ercan Taner gibi yıllanmış bir spikerle, koskoca ünlü yorumcu Rıdvan’la statta değil miydi?

Taner ve Dilmen büyük bir şaşkınlık içinde göğsünde koca FIFA kokartı taşıyan hakemi bitime bu kadar az bir süre kala, ’su molası’ verdiği için hedef tahtası halini getiriverdiler. Ben ise ne gözüme ne de kulağıma inanabiliyordum. Hatta bu ünlü spiker, ünlü yorumcu ilk yarıdan bazı dakikalar söyleyerek, bu su molasının o dakikalarda verilmesini tavsiye ediyorlardı.

Vallahi ben de bir FIFA hakeminin bunu nasıl yapabildiğini tam merak etmişken, bizim 1 nolu yorumcu Rıdvan ve ünlü spiker Ercan, sönen ışıklardan bahsetmezler mi? Yani meğerse stadın ışıkları sönmüş.

Çuvalla para alıp bu yüzden ekonomik krizi büyüterek, genç emekçilerin işine son verilmesine belki de sebep olan ünlü yorumcu, böylece ününe ün katmış oluyordu. Bitti mi? Hayır!

İkinci devre takımlar sahaya çıktıklarında G.Saray’daki oyuncu değişikliklerini de Kazakistan yerine İstanbul stüdyolarında ikamet ettikleri için tabiki farkedemiyorlardı. Büyük yorumcu, "Galiba Barış çıktı" diyerek, canlı maç yayınlayan büyük bir kanalımızın aslında içler acısı bir yönetim biçiminde yoğurulduğunu da adeta ifşa ediyordu.

Koca NTV’ye bakın! Benim ilk yorumcu olduğum 90 Dakika’nın son ekibini ekonomik kriz gerekçesiyle yayından kaldıran zihniyet, acaba bu maça stüdyodan yorum kepazeliği çerçevesinde kaç para verdi ki?

Ey NTV, Ey Ercan Taner, Ey Rıdvan Dilmen! Bizi resmen aldattınız, bizi kandırdınız.

Sayın Ferit Şahenk! Tuttuğunuz takımın formasıyla stada canlı canlı maç seyretmek için gösterdiğiniz heyecan ve özeni, canlı maçın cansız yorumcularına 2 laf edecek kadar da göstermelisiniz.

Bu akşam, NTV’nin yayın hayatında bir kara gece, bir kepazelik, bir rezalet olarak yer alacak. Siz en iyisi böyle devam edin.


Kemal Belgin"

2 yorum / Yorum Gönder:

Mario Jardel dedi ki...

Yazıklar olsun.. Birde rıdvan'ın bakın işte köy takımı, galatasaray bunları 50 defa eler hehe tarzı muhtemel elenme ihtimalini "yerin dibine sokma" senaryoları yok mu deli etti.. Aynı şeyi tromso maçında da yapmıştı.. Bizde biliyoruz kardeşim köy takımı olduğunu 50 kere söyleyipte senaryolar üretmenin anlamı ne ? ayrıca çıkan ses kayıtlarından ne kadar samimi (?) olduğu anlaşılan rıdvan dilmen neden galatasaray maçlarını yorumlar ?

Gala's dedi ki...

Rıdvan Dilme bu ülkenin en taraflı yorumcusudur..

DEPO