Para, Futbolun Temelidir !

|
Bak. Bu futbol topu. Eskiden böyleydi yani. Şimdi üstünde üç çizgi v.b. işaretler var. 5 liraysa her çizgiye 5'er liradan 15 daha veriyor, aynı topu 20 liraya alıyorsun. Bir de bizim Metin Oktay var. Ondan daha kalitesiz forvetler formasının üstünde değişik firmaların adını taşıdığı için Metin Oktay'dan daha fazla para alıyor. Helal-i hoş olsun. Buraya kadar sıkıntı yok. 3-5 kişi endüstriyel futbol dediğinde siktiri çekip taşak geçenler vardı. Çünkü kimin çok para aldığı umurlarında değildi. Kimsenin umurunda değil aslında. Ancak işin tehlikeli yönü vardı. Futbol çok büyük zevk verdiği için takipçisi çoktu ve taraftarları sömürülmeye müsait kıvama gelmişti. Hadi buna da kimsenin itirazı yoktu. Para nasıl olsa benimdi. Kimseyi de ilgilendirmezdi. Tehlikeli kısımı ise günümüzde Türk Futbolu yaşıyordu. Parası ve nüfuzu çok olduğu için kulüplerden bir tanesi hukuksuz iş yapıyor ve bunun sonucunda marka değeri diye saçmalık üretilerek cezalandırılmıyordu.

Evet Türk futbolu gün itibariyle sermayeye teslim olmuştu. Pardon, futbol direnmesine rağmen teslim edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği adı altındaki Türk Futbolunu masa başında yönetmeyi ilke edinmiş futbol düşmanı kuruluş tarafından futbol topu demir parmaklıklar ardına şutlanmıştı. Demir parmaklıklar ardında bundan sonra suçlular değil futbol ve onun doğal ruhu olacaktı. Dışarıdaki futbol adını taktıkları ise bacasız bir sanayi olacaktı.

Galatasaray taraftarı Adnan Polat'ı Galatasaray uğruna gider yaptığı gün sevmiştir. Ancak Adnan Polat bunu unutmuş ve Galatasaray'ın haklarını koruyamaz hale gelmiştir. Galatasaray taraftarı da Adnan Polat'tan işte o gün nefret etmiştir. Eğer ki kulübümüz günümüzde yaşadığımız sürece müdahale etmezse bu işten karsız çıkan taraf yönetim olacaktır. Mevcut Galatasaray yönetimi bunu çok iyi bilmelidir.

Bu verilen karar sonucunda Türk futbolunun değeri korunmamış, tam tersine ayaklar altına alınmıştır. Artık futbolda adalet değil, para mülkün temeli olmuştur. Bundan sonra büyük nüfuzlu kulüplere şike yapmak serbest hale gelmiştir. Akıllarınca sürec uzayacak ve balık hafızalı halk bunu unutacaktır. Ancak bu klavye delikanlısı bunu asla unutmayacaktır. Bu sebeple suyun öteki yakası buna sevinmemelidir. Kendilerine tarihin ilk yıllarında takılan körler ülkesi lakabının dışına çıkabilmelilerdir. Yoksa bu leke formalarından, armalarından asla silinmeyecektir.

1 yorum / Yorum Gönder:

and1905 dedi ki...

fener taraftarı farkında değil henüz düşmediklerine seviniyorlar. gittikleri heryerde şerefsiz muamelesi görecekler, hakettikleri şekilde. Bu lekeyle hep yüzyüze olacaklar. Oysa ki keşeke düşürseydi federasyon diyecekler...

ki ben hala düşeceğine inanıyorum.Şampiyonluk paralarını Şampiyonlar ligi paralarını sağlama alsınlar düşürebilir M.Ali karanlık.

DEPO