İhanet

|

Kaybettiğimiz derbi maçının üzüntüsünü yeni yeni üzerimizden atıyoruz. Tabii benim üzüntümün asıl nedeni ne muhteşem zat Leo Franco'nun 35 metreden yediği gol ne de ezeli rakibimiz karşısında kaybettiğimiz 3 puandır. Sadece ve sadece Galatasaray tribünlerinin durumudur. Sözde Galatasaraylılar Galatasaray'a ihanet etmektedir.

Benim kafamda 2+2 tür taraftar vardır. Bu 4 tür taraftarın 3'ü yaptıkları sonunda Galatasaray'a zarar vermiştir. (Karaborsa biletlerde GSTV'nin, GSBilyonerin bile katkısı vardır ya onu daha sonra açarız.)

Bu türlerden ilki taraftar bile diyemeyeceğimiz stada gelip bağırmayan (sezon boyunca yalnızca fenerbahçe maçına gelir. Eski açık kombine parasını karaborsaya verir. Amaç arkadaş ortamında ''fenerbahçe maçına gittim'' diyebilmektir.) ama klavye başına geçince tribün müdavimi kesilen büyük dehadır. Bu arkadaş tribünlerin geleceği adına hiç bir fikir ortaya koymaz sadece eleştirir. Gamsızdır. Eleştirileri yapıcı değil yıkıcıdır. Kendisine bir çok defa gelin fikrinizi anlatın beraber çözelim dendiğinde toplantılara katılmaz, takım mağlûp olduğunda ise neden şunu şöyle yapmadınız bunu böyle yapmadınız diye hesap sorar. O gün stada gelen taraftara söver, pek delikanlıdır.

Bir diğer tür taraftar ise aslında taraftar falan değildir. Maçlara bedavaya gelen tribünde geçmişi olduğunu iddia eden ve hatta kendisini tribün lideri sanan adamdır. Kendisini ultrAslan olarak tanımlar ama tribünde setin üstünde maçtan önce resim çektirmekten ve milleti ''bağırsanıza lan'' diye azarlamaktan başka bir şey yapmaz. Sebahattin abinin yanında yalakalık yapar. Derbi günlerini iple çeker, amacı bilet alıp karaborsadan satabilmektir. Bu şerefsiz yüzünden gerçek taraftar dışarıda kalmaktadır. Malesef bu ve bunun gibi kişiler son dönemde artmıştır. Galatasaray taraftarının en büyük düşmanıdır.

Üçüncü taraftar ise takımı için herşeyini verebilecek taraftardır. Rahmetli Alpaslan abimizin kurduğu oluşum ilk yıllarında bu tür taraftara örnektir. ultrAslan her zaman takımın yanında olmaya gayret göstermiştir fakat yıllar, sezonlar, maçlar geçtikçe eski gücünü kaybetmiştir. İçlerinde çok iyi abiler, kardeşler, arkadaşlar olduğu gibi pisliklerde vardır. ultrAslan bu pislikler yüzünden son maçta malesef takıma zarar vermiştir. (14-15 yaşındaysanız ve kendinizi tribün müdavimi olarak görüyorsanız sizin gibi ultrAslan'ı savunmadığım için bana ''hassiktir ordan'' diyebilirsiniz evet ''hassiktir'' diyip blogu kapatın bence.) Bunda aşırı alkol ve bir üst paragrafta anlattığımız elemanın yanında biletix ve sponsorlarında büyük katkısı vardır. (Onu da burada Burak açıklamış.)
Karaborsacı şerefsizler bir şekilde ultrAslan'ın içine sızmıştır. Son maçta herşeyin bokunu çıkarmışlardır. İşin kötüsü bunların da çok yalakası vardır ve bu onları yüceltmektedir. ultrAslan eğer varlığını devam ettirmek istiyorsa bu adamları bünyesinde barındırmamalıdır. Sözde arma sevdalılarına karşı gereğini yapmalıdır. Ben o adamları tribünden atın dersem bana 'sen kimsin lan' derler. Kısaca gereği yapılmalı. ultrAslan eski günlerine dönmek için ''hep beraber!'' diyerek çalışmalıdır.

Son tür ise aynı Alpaslan abinin istediği gibi gerçek taraftardır. Kombine alır. Aşırı alkol alarak Galatasaray'a destek olunamayacağının farkındadır. Bilinçlidir. Kombinesi olmasa bile karaborsaya fırsat vermez. Gerekirse o maça gitmez ama karaborsa bilet almaz. Çünkü Galatasaraylıdır.

Umarız Galatasaray tribünleri eski günlerine döner. Gerçek Galatasaraylılar devreye girer ve yarayı temizlerken mikroplarıda yok eder.

YAŞASIN TEK BÜYÜK GALATASARAY!

5 yorum / Yorum Gönder:

Gala's dedi ki...

imza.

di canio dedi ki...

seyrantepe her anlamda umuttur işte bu nedenden bile

Nevzat dedi ki...

Eline saglik.
Yazdiklarin dogru, ama malesef gercek. Bu zamanin taraftarlari öyle. PL bak, La Liga.. Bizim gidisatimizda öyle. Orda tribunlerin buyuk bölumu turist, sponsorlarin verdigi biletle maca gelen.
Ana sorun bence bilet fiyatlari. Ben Isvecte yasiyorum, Allaha sukur durumum iyi, ama ona ragmen bilet fiyatlarini cok pahali buluyorum. Ve Turkiyede gecim mucadelesi veren "garip" napsin?
Fiyarlarin nedeni Elano, Kewell vs nin maasini ödemek icin mi okadar pahali?
Halbuki indirim olsa, stat dolar ve gelirler daha artardi.
Bundesliga gibi olmaya gayret etsek.

erŞen dedi ki...

Bazı şeyler sinmiyor içe dostum çok doğrusun..

erŞen dedi ki...

Bazı şeyler sinmiyor içe dostum çok doğrusun..

DEPO