Galatasaraylılık'tan Kurtulmak!

|

Karaborsa, ego mastürbasyonu, her türlü dayak işi için ucuz adam toplama yeri...Kimimiz için efsane olabilirler ama bugün benim yüreğimdeki son saygı kırıntısınıda kaybetti tribün bitirimleri. Fenerbahçe maçında oyuncuları ruhsuzlukla suçlayan kişilerin tribünde resmen oturduklarıın, muhtemelen topladıkları paraları saydıklarını ve bir daha ki fenerbahçe maçını beklediğini biliyoruz.

Galatasaray şuan tribünlere hakim olan Galatasaraylılıktan kurtulmalıdır. Evet, Galatasaraylılıktan kurtuluş Galatasaray'ın kurtuluşudur. Yeni bir algıyla ve karşılıksız sevdayla bu takıma bağlı olanların yanında, geçmişi mafyöz işlerle örülü, kurtlar vadisi dizilerinden çakma jestlerle hayatını kurmuş, halktan ve adına iyi dediğimiz herşeyden kopuk bu insanların yerini yanlarındaki yalaka tetikçilere bıraktırmamak gerçek Galatasaray'lının asıl görevidir.

ultrAslan Galatasaray değildir, ultrAslan bir müddettir sadece ultrAslan olarak hareket etmektedir, gencecik bir çocuğu Metin Oktay'la denk tutup 3-5 ay sonra onu tavuğun götüne sokmak Galatasaraylı birinin yapacağı bir iş değil çünkü, ultrAslanlının yapacağı bir iş olabilir.

Takımını büyütmekten ziyade takımdaki asalaklığı sayesinde kendini büyüten bu abilerle Galatasaray'ın alacak-verecek hesabı kalmamıştır benim gözümde. Bugün ultrAslan'ın içindeki tüm güzelliklerin sarardığı , 5-10 kişilik mafya takımının kendi rantı çerçevesinde cehaletiyle tavan yaptığı gündür. Jo ve Arda'yı aynı kefede tutan insanların maça sırtını dönüp elaleme bağıran kimseler olduğunu anlamak zor olmasa gerek. Çünkü ancak maçlara kıçını dönenler aradaki farkı göremezler...Bireysel kızgınlıklarının yalakaları vasıtasıyla tüm tribünlere yayılmasını görmek linç kültürünün nasıl geliştiğini anlamak için de iyi bir sosyoloji deneyi oldu. Bize, siyah ceketli abiler şimdi köşede gülüyor ve yönetim karşısında ellerine geçen taraftar kozunu kaç biletle, kaç parayla takas edeceğini düşünüyordur.

Gün ağır konuşma günü ve bu sebeple bu yazıda böyle baştan savma ve öfke dolu bir hale geliverdi, bu öfke maç öncesi oyunculara karşıyken maçta tribünlerin aldığı histerik hal, sapık ve kaypak zevk tribündeki tek Galatasaraylı ben miyim acaba diye hissettirdi. Ama tek değiliz biliyorum ve biliyorum, inanıyorum Galatasaray Galatasaraylılarındır!!!

halk'ın kişisel görüşüdür, blogun diğer yazarlarını bağlamaz!

17 yorum / Yorum Gönder:

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Yalnız değilsin Üstad,Galataraylılık kimsenin tekelinde değildir,eline sağlık güzel bir yazı.

Gala's dedi ki...

İmza.

ultraslan bugün bitmiştir. yazıklar olsun.

Sadece senin görüşün değil. Her Galatasaray'lının görüşü. Bu blogda Galatasaray'lı barınamayacağına göre o ibarenin bulunmaması gerektiğini düşünüyor, sözü merkez stüdyomuza bırakıyorum :


Re re re ra ra ra ...

bitse de gitsek dedi ki...

fb maçından önce ruhunu içki şişelerine teslim edip statta sesi çıkmayanlar, bugün Arda'ya -ruhsuz- diye beste yazıp söyledi. tarih bu rezilliği de yazacak. bu rezilliğin altına imza atanlar rezillikleriyle övünsünler. Allah kahretsin!

tenten dedi ki...

ultraslan carsiya donusmek istemektedir... buna dur demekte bizim elimizdedir... Ultraslan Galatasaray degildir!!! eline saglik

mischa dedi ki...

Bitecek, bitmeli. Galatasaray'ın sağlığı içi ultrAslan bitmeli. Ama onu yönetenlerle beraber...

erŞen dedi ki...

Ben de tribünde Galatasaray'ın ıslıklanışını üzüntüyle seyrettim.Galatasaray'ı ıslıklamak... kim yapar bunu fenerli yapar beşiktaşlı yapar Galatasaray düşmanı bir anadolu tribünü yapar.Biz niye yaptık abi.

Takımın gerçekten şu yarım sezondur ortaya koyduğu ruhsuz futbol ortada.Şunuda söylemek gerekki tasvip etmesemde tepki takımın üzerinde bi kenetlenme yarattı.Zaten ilk golden sonra ki takkımın kenetlenmesi neredeyse bir sezondur göremediğimiz bir kareydi.Ulan dedim bu görünütüyü görmek için illa tepki ıslık küfürmü yemeniz lazım be adamlar.

Her ne kadar son zamanlarda özel yaşamıyla gündeme geldiyse de Arda Galatasaray'da Galatasaray'lılığını tartışamayacağımız futbolcudur.. Her ne kadar yetenekleri sınırlı olsa da Sabri bu kötü gidişe dur diyebilecek isyan edebilecek bir futbolcudur.Bu isimler Galatasaray'ın değeridir. Şu son zamanlarda ki takımdaki düşüşü ne biliyim nerde o bizim Galatasaray deyişimizi takımda giderek azalmakta olan Galatasaray'lı futbolcu sayısına bağlıyorum.Biz'den az kişi var artık sahada 2 bilemedin 3 bunlarıda harcamayalım Galatasaray'dan kopartmayalım.

Tribünümüz çok tuhaf.Galatasaray'ı ıslıklamak diyarbakır ataklarında hadi oğlum vur oğlum tepkileri vermek bizim tribüne yakışmayan şeyler.Ancak Jo'ya verilen tepkinin sonuna kadar arkasındayım.Bence takımda tutulması bile çok yanlış ama bence..Adam profesyonel alemini yapar hem yabancı umrundamı derbiyi kaybetmiş derseniz orası bana ters. Yapmıyıcak abi.

Sonuç olarak dediğine katılmamak elde değil.Yalnızca verilen tepkiler değil tribünde emeği çok olupta yok yere harcanan insanlar konusuda var canımı sıkan.Hakkımızda hayırlısı olsun...

Adsız dedi ki...

Cok guzel bir protesto! Bu herkezin aklini basina toplar! Ve sizler ultrAslan kapansin felan laflari buradan disariya cikmaz, bunu disarda demek g.t ister !

Gala's dedi ki...

@ adsız

yaz yaz kardeşim. silmeyeceğiz yazdıklarını. daha fazla dök ne kadar zararlı olduğunuzu. g.t istermiş. bu mu demokratlığınız. rahmetlinin mirasını 1.5 senede bitirdiniz. sizin için tartışmadığım adam kalmadı. hepinizden daha iyi ultrAslan'dık kulübe yararlı oldukalrında. ama şimdi herkesten çok karşıyım ultrAslan'a. yaz hadi yaz.

Adsız dedi ki...

O "g.t ister" lafimi geri aliyorum, ve herkezin farkliliklarina, göruslerine saygiliyimdir.. Sadece ben bu protesto dogruydu buluyorum, futbolcu ayirmadan hepsini isliklamak da dogruyu(bazileri hak etmedigi halde). ultrAslan fesh edilmemeli, sadece buyuklerimizin yanindaki bazi kimseler oraladan uzaklastirilsin. Bunu konuyu nekadar uzatsak okadar yipraniriz, bunu isteyenler varsa dogru yoldalar. Nasil 2006 senesinde "Tesekurler ASLANLAR" diye pankart actik son kayseri macinda, sampiyonluk gitdigi halde, o ortaya koyduklari mucadeleden dolayi asilmisti... Simdi o mucadeleyi hic birimiz göremiyorsak bu tepkide normal karsilanmalidir!

Adsız dedi ki...

O "g.t ister" lafimi geri aliyorum, ve herkezin farkliliklarina, göruslerine saygiliyimdir.. Sadece ben bu protesto dogruydu buluyorum, futbolcu ayirmadan hepsini isliklamak da dogruyu(bazileri hak etmedigi halde). ultrAslan fesh edilmemeli, sadece buyuklerimizin yanindaki bazi kimseler oraladan uzaklastirilsin. Bunu konuyu nekadar uzatsak okadar yipraniriz, bunu isteyenler varsa dogru yoldalar. Ama adim gibi eminim ki biz buna boyun egmeyecegiz!

Gala's dedi ki...

ultrAslan haklıydı. Hem de sapına kadar. Ama dünkü olaylarla her şeyi berbat etti. Forumda da antidemokratlığını gösterdi. Bundan sonra ultrAslan'dan hayır gelmez. Dün çok kişi küstü çook.

Unknown dedi ki...

Statta olduğuma fener maçında hiç bu kadar üzülmemiştim demiştim . Şimdi bunun kötüsü olur mu bilmem ama çok kötüydü be arkadaş o gün statta olmAk ..Yerin içine girseydim de işeseydi birileri üstüme.bu ne rezilliktir yahu

uAYLMZ dedi ki...

Suat Abimizin bugunki yazisi herseyi cok guzel anlatiyor, ve sonuna kadar arkasindayim. Herkez okusun!

1965 dedi ki...

daha önceki senelerde çok daha güzel protestolar oldu çok yerinde ve mesajı etkili olan protestolardı ancak değerimiz olan kulübün içinden gelen oyuncularımıza tepki olmadı.keşke galatasaraylılık ruhuyla övündüğümüz kaptanımıza ruhsuz yakıştırması yapılmasaydı.keşke bu adamın 22 yaşında olduğunu,galatasaray gibi büyük bir camianın kaptanlığını yaptığını ve daha sezon bitmeden milii maçlar ve avrupa kupası maçları dahil 40 kusur maç oynadığını unutmasaydık.

Özgür Şeker dedi ki...

@mischa

abi belkide sadece yönetenler bitse bile yeter.

bitse de gitsek dedi ki...

Ali Kırca, 15 Nisan Perşembe günü ana haber bülteninden sonra yayınlanan 'Arka Kapak' programında çok güzel konuştu bu konuyla ilgili. Eşim sağolsun üşenmedi tek tek yazıya döktü o konuşmayı;

http://sundaysurprise.blogspot.com/2010/04/ali-krcaarka-kapak15042010.html

Gala's dedi ki...

Ali Kırca'nın doğru tespitleri de var. Ama söylemindeki ana tema yanlış. O anlayışa göre tribün kültürümüz yok edilmek isteniyor. Tüm stadın maç izleyeceği, çekirdek seslerinin yükseleceği stad isteniyor. Bu kesinlikle olmamalı Gerçek Galatasaray sevdalısı tribüncüler yeni mabedde yerlerini almalıdır.

DEPO