uA Eyüp Sultan İstiklal Marşı'nın Kabulü Programı

|
"Değerli arkadaşlar, içinde bulunduğumuz Mart ayı ; aynı zamanda İstiklal Marşımızın kabulünün 89. yıldönümünü de içermektedir.

Bu münasebetle, Eyüp Belediyesi’nin de desteğiyle; bu pazar yani 07 Mart 2010 tarihinde, saat 14:00’da, Eyüp Yeni Yol bulvarı üzerindeki Kiler Hipermarket’in önünden, Edirnekapı Şehitliğine; İstiklaL Marşı Yazarımız Merhum Mehmet Akif Ersoy’un kabri başında bir program düzenlenecektir. (Gidiş-geliş ücretsizdir)

"12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif" konulu program saat 14:30 Edirnekapı Şehitliğinde başlayıp, saat 15:30’da bitecektir. Programa münferit katılmak isteyen sevgili renktaşlarımız, saat 14:30’da direk şehitlikte bulunabilirler.

Bu anlamlı organizasyon nedeniyle, biraz da rahmetli Mehmet Akif’den bahsetmek istiyorum, müsaadenizle sevgili arkadaşlar.

Büyük şair Mehmet Akif Ersoy; azimle ve büyük fedakarlıklarla kazanılan İstiklal mücadelesini, muhteşem dizeleriyle İstiklal Marşı’mızda ebedileştirmiştir.

Türk ulusu, vatan sevgisini, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhunu, en derin ve gerçek anlamıyla bu muhteşem dizelerde kendisini bulmuştur, sevgili arkadaşlar.

Ben içinde daima sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşlik duyguları taşıyan bir büyüğünüz olarak; inanıyorum ki ulusumuzu meydana getiren bütün bireyler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu duygu birliğini dinmez bir coşkuyla sonsuzA kadar koruyacağız..

Bu ruhlA Cumhuriyetimizi 100. yılına hazırlamaya, medeni milletler camiasında hak ettiği güce ve itibara ulaştırmaya, istiklal mücadelemiz gibi istikbal mücadelemizi de başarmaya kararlıyız, bu vatanın Galatasaray'lı evlatları olarak...

Bunun için Cumhuriyetimizin kurucusu yüce insan Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefi etrafında birleşerek, daha iyi, daha mutlu, daha çağdaş, daha huzurlu bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz "ultrAslan" olarak.

Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 89. yıldönümünü kutluyor, başta; milli şairimiz, Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum.

Organizasyonumuzda görüşmek temennisiyle kalın sağlıcakla..
"


Osman Özütler
uAES Başkanı


Küresel Isınma, Ozon Tabakası gibi olaylarla medya maymunu olmaya gerek yok. Holigan(!) ultrAslan, Hıncal evinde viski açarken bu organizasyona imza atıyor. Daha önce olduğu gibi. ultrAslan bu ülkenin en büyük sivil toplum örgütüdür. Bu böyle biline.

gala's

0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO