Voleybol Avrupa Kupasında Çeyrek Finaldeyiz !

|

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı Avrupa Kupası'nda çeyrek finale kaldı. Rakibi Brno'yu hem evinde hem deplasmanda 3-0 yenen takımımız büyük bir başarıya imza attı. Çeyrek finaldeki rakibimiz ise Ukrayna'dan oldu. Şimdi Savaş abinin tanıtımıyla yeni turdaki rakibimizi tanıyalım. Kupa yolunda aslan kızlarımıza başarılar dileyelim.

Kadrosunda hiçbir yabancı oyuncusu olmayan Severodonestk takımı, CEV Cup’tan elenerek Challenge Cup’ a dahil olan takımlardan. Ukrayna takımı bir önceki turda güçlü Yunan temsilcisi İraklis’ i deplasmanda ve kendi sahasında 3-0 ile geçerek çeyrek finalde Galatasaray ile eşleşti.

Son maçta kendi sahasında 2400 kişilik taraftarının da desteğini arkasına alan Severedonestk, 25-23, 25-19 ve 25-11 gibi açık ara setlerle rakibini kupa dışına itmeyi başardı.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, çeyrek ilk maçını 16/17 veya 18 Şubat tarihinden birinde deplasmanda, 23/24 veya 15 Şubat tarihlerinden birinde İstanbul’da oynayacak.
Bir Avrupa Kupası maçı için gidilebilecek en uzak şehrin takımı olan Severedonestk İstanbul’dan yaklaşık karayolu ile 2.100 km uzaklıkta bulunuyor.

Deplasmanda oynanacak olan maçı Rusya’dan Pavel Anderson ve Arnavutluk’tan Rudina Omani yönetecekler. Severedonestk takımımın tamamı Ukraynalı oyunculardan oluşuyor ve kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Arina BAKHRAMOVA, Ganna BURBELYUK, Maryna DEGTYAROVA, Anna DIACHENKO, Khrystyna DIEZHKINA, Oleksandra GARSHYNA, Iryna KOMISAROVA, Olga KOSTINA, Svitlana LIDYAYEVA, Ganna LISIEIENKOVA, Viktoriya LUK’YANETS, Yuliya PAKHOMENKO, Olga SAVENCHUK, Olena SYCH, Ol’ga TRACH.

Maçlarını 3.000 kişilik Ice Palace of Sports salonunda oynayan Severedonestk takımı, CEV Cup’ta oynadığı ilk tur maçında Belçika’nın VDK Gent Dames takımına her iki maçta da 3-2 yenilerek Challenge Cup’ a dahil oldu. Bu kupaya katıldıklarında ilk rakipleri olan Fransız SES Calais takımını her iki maçta da 3-0 ile geçerek İraklis ile eşleşmişlerdi.

Bayanlar CEV GM Capital Challenge Cup’ta dün gece oynanan maçlar sonunda çeyrek finale çıkan takımlar ve eşleşmeler şu şekilde gerçekleşti.

Severedonestk ( UKR ) – Galatasaray
Panatinaikos (Yunanistan ) – Vilsbiburg ( Almanya )
Dresdner ( Almanya ) – Istres Ouest Provence ( Fransa )
İmpel Gwardro Wroclow ( Polonya ) – Minchanka Minsk ( Belarus )

Bu eşleşmelerde ilginç bir durumla karşılaşıyoruz. Bir üst kupa olan CEV Cup’tan gelen 4 takım, turnuva başından beri Challenge Cup’ta mücadele eden takımlar ile eşleştiler. İlk maçlarda ev sahibi ekipler CEV Cup’tan gelen takımlar, misafir takımlar ise Challenge Cup takımlarıdır.

Galatasaray’ın çeyrek finaldeki şansının ilk maçta elde edeceği sonuca bağlı olduğunu belirterek özellikle deplasmandaki maçın çok büyük önemi olduğu söyleyebiliriz.

Savaş Eskigülek - ultrAslan Forum


0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO