Gidenler, Jo ve Şampiyonluğa Giden Yol

|
Galatasaray'ımızda devre arasında beklenmeyen bir sirkülasyon oldu. Nonda, Linderoth, Aydın, Alpaslan, Serkan Çalık, Semih Kaya ve Serdar 2. yarıda takımımızın formasını giyemeyecek. Nonda ve Linderoth'un gönderiliş sebebini biliyoruz ve burada yazmıştık. Şimdi diğer oyuncularla ilgili derleme yapalım.

Aydın Yılmaz aramızdan ayrılan son isimdi. Daha önce çeşitli takımlarda kiralık olarak şansını denemiş, kısmen iyi kullanarak takıma dönmüştü. Zaman zaman umut verici oynasada asla istikrarlı olamamıştı. Yetenekliydi ama fiziksel olarak yeterli değildi. Maçlarda süreklilik gösteremiyordu ve yeni transferler ile kadroda yer bulması zordu. Transferin son saatlerinde Eskişehirspor'a kiralık olarak gönderildi. Opsiyonu Eskişehirspor'da olan Aydın'ın geri dönmesi artık mucizelere bağlı. Eskişehir ondan beklediğini bulursa satın alacaktır. 1 milyon gibi rakam konuşuluyor. Bu rakam gayet güzel. Eğer oradada şansını kullanamazsa başka takıma tamamen gönderilecektir. Kısacası Aydın için Galatasaray defteri şimdilik kapanmıştır.

Alpaslan ve Serkan ise Gençlerbirliği'ne transfer oldular. Her ikisi de bonservisi ile verildi. Aldığımız rakamlar açıklanmadı ama çok az olduğu söylendi. Karşılığında transfer beklemiştik Ankara'dan, o da gerçekleşmedi. Serkan bedavaya alınmıştı, iyi de oynuyordu ama sakatlığı ona engel oldu. Alpaslan'a fazlaca para ödemiştik, kısa süre için umutlandık ve o da hayalkırıklığı oldu. Her ne kadar gidince Galatasaray'a yüklenseler de ikisinin de yolu açık olsun.

Semih Kaya hepimizin çok şey beklediği bir isimdi. Gelişi olay olmuştu. Altyapıda başarılı da oldu. Dönem dönem A takıma da alındı. Ama geçirdiği ağır sakatlıklar çıkış yapmasına engel oldu. Yaşı hala genç. Çıkış yapabilir derken Gaziantepspor'a kiralandı. Orada forma şansı bulamayacağı bir gerçek. Sene sonunda satış opsiyonu ile alma hakları var ve bildiğimiz Antep bunu kullanıp Semih'i alacaktır. Umarız sözleşmedeki rakam yüksektir. Bu rakam hem satılmasına engel olabilir, satılırsa da para getirisi önemli olabilir. Ama onu bu yaşta göndermek hatadır. Belki biliyorsunuzdur, Semih'in şöyle bir anısı var :

Bjk altyapı maçında ciddi bir tekme yer kafasına ve acilen ameliyata alınır. Ameliyata giderken fenerli doktorun "Ameliyat çıkışı fenerbahçeli olacaksın ." demesi üzerine, "Çıkarmayın o zaman ameliyattan" demesi altyapı efsaneleri arasında yer alır. Ona da şimdilik başarılar dileyelim.

Takımdan gönderilen son isim ise Serdar Eylik oldu. Bu sezon başında kadroda tutulan tek altyapı oyuncusuydu. Sezon başında başarılı da olmuştu. Zaman zaman forma şansı bulsa da A2 oyuncusu olmuştu. Şimdi ise Orduspor'a kiralandı. Ordu devre arasında fazlaca transfer yaptı. Umarız orada oynama şansı bulur. Ligde 15 civarı maç oynarsa seneye çok iyi bir kanat oyuncusu kazanabiliriz. Diğer ihtimali ise düşünmek istemiyoruz. Çünkü geçmişte yanlış kiralama stratejileri sebebi ile kaybolan onca oyuncumuz var. Ahmet Akçan ve Burak hocanın Ordu'da olması şimdilik bizi umutlandırıyor. Bol şanslar, umarız oynayarak geri döner Arda'nın izinde yürürsün.

Evet takımdan bu oyuncular gönderildi. Ama şu saatlerde Jo'nun en az 3 hafta olmayacağı açıklandı. Adeta kasap ligine dönen ligimizde geçtiğimiz senelerde bu dertten başımız çok yanmıştı. Yıldız transferlerimiz sakatlık sebebi ile oynayamamış ve başarısız olmuştuk. Bu sezon bu geniş kadroya rağmen aynı oyunlar yine başladı. İlk yarıda Baros'un ayağının kırılması, Keita'ya yapılan oyun, Ordu maçında Kewell'ın kaybedilmesi, Caner'e yapılan penaltı, Antep maçında Caner ve Neill'a atılan tekmeler... Bunlar bir çırpıda hatırladıklarımız. Dün yalçın ayısı Jo'yu sakatladı ve takımımızda forvet kalmadı. Açıklamada da en az 3 ifadesi var. Bu cümle ile de sağlık kuruluna söyleyeceklerimiz olmalı. Kendilerinden emin değiller. Geçmişte çektirdikleri yetmezmiş gibi Jo için de kesin konuşamıyorlar. Bakalım bekleyip göreceğiz ne kadar sürecek. Biz bekleyeceğiz ama yönetim beklememeli artık. Bir eylemde bulunmalı yoksa kayıp büyük olacak.

Atılan tekmeler her oyuncunun yanına kar kalıyor. Şimdi siz bir de Kayseri deplasmanında izleyin yapılacakları. 36'lık sol bek burada alıştı sağlı sollu dalmaya, gitti ülkesine başladı kırmızı görmeye. Yönetim fiile geçmeli derken bunu da kastediyoruz. Evet sağlık kuruluna el atılmalı ama anti-futbol'a karşı baskı da yapılmalı. Görüyoruz onun bunun çocukları yanlış taç kararı verilse nasıl da saldırıyorlar hakeme. Futbolcularımız Premier Lig kalitesinde olduğundan buna yanaşmıyor. Hocamız güzel futbolu amaçladığından tepki vermiyor. Ama bu iş bu ligde olmayacak gibi. En azından Frank ve Kewell gibi 1'er kişi her takımda olmadıkça olmayacak. Yani hocamızın dün dediği skor değil, güzel futbolu bu ülke haketmiyor. Zaten başka şekilde kaşarlaşmış hoca ve küçük emrah forvetlerle 3 yıl şampiyonluk sözü vermek kolay mı ?

0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO