Tamika CatchinGS Galatasaray’da...

|
Bayan Basketbol takımımız bayan basketbolunda dünyanın sayılı oyuncularından biri olan Tamika Catchings’i kadrosuna kattı. Tamika Catchings 21 Temmuz 1979'da New Jersey'de doğmuş. Takımımıza yaşı ve tecrübesi ile katkı verecektir. Geçtiğimiz sene WNBA’de Indiana Fever takımında Katie Douglas ile birlikte final oynadı. Dünya Basketbol tarihinde bugüne kadar Quintuple Double istatistiğine sahip tek oyuncu. Quintuple Double yaptığı maçta 25 sayı, 18 ribaund, 11 asist, 10 top çalma, 10 blok ile oynamış.

Bu özelliklerinin dışında eğitim olarakta iyi bir kişilik. Tam Galatasaray'a yakışacak cinsten yani. University of Tennessee’de spor yönetimi okuyan oyuncumuz okulu kendi devresinden bir sene önce bitirmiş ve son senesinde 4 not ortalaması yakalamış.

2001 sezonunda Indiana Fever tarafından 3. sıradan draft edilen Catchings, sakatlığından dolayı ilk sezonunda oynayamamış. Ama hemen ertesi sezon yılın çaylağı seçilmiş. Aynı sezon MVP ve en iyi savunmacı sıralamsında da 2. olmuş. Catchings, 2000 sayı, 1000 ribaund, 400 asist ve 300 top çalmaya en çabuk ulaşan oyuncu olarak da tarihe geçmiş. 2005, 2006 ve 2009 yıllarında en iyi savunmacı ödülleride bulunmakta. Catchings’in WNBA ortalaması ise 16.5 sayı, 7.7 ribaund, 3.6 asist ve 2.6top çalma.

5 defa All star seçilebilen oyuncumuzun bunun dışında 2 adet olimpiyat altın madalyası bulunuyor. WNBA oyuncular birliğininde başkanı olma özelliği bulunuyor. Catchings Avrupa’da da Spartak Moscow ve Lotos takımlarında oynadı. Ayrıca Kore’de de bir sezon forma giydi.

Eski NBA oyuncusu Harvey Catchings’in kızı olan oyuncumuzun kızkardeşi Tauja da WNBA’de draft edildi.Catchings'in doğuştan duyma kaybı bulunuyor ve işitme cihazı kullanıyor. Yeni transferimizin "Catching the Stars" isimli bir derneği bulunuyor. Bu dernekte gençlere sportif ve akademik dersler veriliyor.

Transfer haberinin kaynağı GSBaslket.org yani güvenebiliriz. Güvenebilirizden öte kesinleşmiş bir transfer. Resmi sitede yakın zamanda duyurur. Yeni transferimiz hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Yazıdada belirttiğimiz gibi bu sporun sayılı oyuncularından birisini aldık. Böylece zaten yüksek olan yabancı kalitesini artırdık. Katie ile aynı takımda olmaları iletişim açısından iyi olacaktır. Eğer seneye bu takıma Seimone'de katılırsa müthiş olur. Seimone GSBasket'e verdiği röpörtajda dönme sinyalleri de vermiş. Tranasferi yeniden konuşursak bir benzetme yapmak istiyorum. İstatistiklere bakarsak Amerikan liginin Lebron James'ını aldık. Seimone - Tamika - Katie - Sophia'yı aynı takımda izlemek müthiş olacak. Avrupa'da hatrı sayılır bir yer edinebiliriz. Seneye Eurolig'i alırsak kimse şaşırmasın. Bu sezon lig için azalan umudum tavan yaptı. Neyse tadını çıkaralım.

Yok artık, Tamika CatchinGS

6 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

Tamika Ocak sonunda Türkiye'de olacak ve sözleşmeyi imzalayacak.. Duyurulur..

Gala's dedi ki...

Teşekkürler..

Unknown dedi ki...

Lucas Neill de hayirli ugurlu olsun :)

Adsız dedi ki...

Hayırlı olsun

Adsız dedi ki...

Transfer etmeyin feneri yenin

Gala's dedi ki...

Vee sonunda resmi site de açıkladı...

DEPO