Galatasaray Takımlarının Haftalık Değerlendirmesi #2

|
Takımlarımız geçtiğimiz hafta birbirinden zorlu maçlar oynadı. Şimdi elimizden geldiğince bunları ufak ufak yorum ve skorları ile yazacağız.

Daha önce de olduğu gibi engelsiz aslanlarımız ile başlayalım. Engelsiz aslanlarımız bu hafta derbi maçta beşiktaş ile karşılaştı. Takımımız deplasmandan 62-86 galibiyet ile ayrıldı. Takımımızda Matt Scott 41, Ferit Gümüş 24 ve Justin Eveson 18 sayı ile oynadı.

Bunun dışında erkek basketbol ve bayan voleybol takımlarımız Avrupa'da son 16'ya kaldı. Bu konuya daha önce burada değinmiştik. Oradan bilgi alabilirsiniz. Erkek basketbol takımımız ligde ise Aliağa ile karşılaştı. Evimizde oynadığımız maçtan 87-69 galip ayrıldık. İlk yarı maç başa baş gitse de 3. periyottaki muhteşem serilerle sonuca gittik. 4. periyotta oyunu bırakmasak daha da farklı olabilirdi. Rakipte tanıdık isim Hosley vardı ama berbat bir maç çıkardı. Değişmişe benzemiyor. Özellikle serbest atışları. Takımımız maçta yine muhteşem mücadelesi ile oynadı. Her oyuncu yüreğini ortaya koydu. Jasaitis başta olmak üzere yabancılarımıza Evren ve Fatih katıldı. Özellikle Fatih çok iyiydi. Hem de sahada onu zorlayabilecek bir rakip vardı. Ama yine pota altını kararttı. Takımımızda Simas Jasaitis: 24 Sayı, 8 Ribaund, 6 Asist - Evren Büker: 17 Sayı 12 Ribaund, 8 Asist - Radoslav Rancik: 12 Sayı, 8 Ribaund ile oynadılar. Bu sonucun ardından play off yolunda önemli bir engeli daha aşmış olduk.

Bayan basketbol takımımız Eurolig 9. maçında Ekaterinburg'a evinde 64-69 mağlup oldu. Büyük bütçeli ve aynı orantıdaki kadrosu ile başa çıkmamız zaten çok zordu. Maçta Işıl ve Kaite yoktu. Sophia ise maçın başında sakatlandı. Maçta Jia Perkins 23 sayı, 7 ribaund ve 3 asist ile oynadı. Jia demişken ekleyelim. Tamika'nın gelişinden sonra Jia ile yollar ayrıldı. Özel sebeple ayrıldığı açıklandı ama zaten bir oyuncu gönderecektik ve bu isim Jia oldu. Kendisine teşekkür edelim. Yolun açık olsun Jia. Takımımız Eurolig maçından sonra dün deplasmanda Ceyhan ile karşılaştı. Maçtan 70-50 ayrılan takımımızda Katie Douglas 19 Sayı, 4 Ribaund, 2 Asist ile maçın yıldızı oldu.

Bayan voleybol takımımız ise Eurolig zaferinden sonra deplasmanda acibadem'e 3-0 mağlup oldu. Bütçe olarak yanından bile geçemediğimiz takıma karşı seyircimiz yine oradaydı. Orkun Darnel yavaş yavaş o seviyeye çıktıklarını ve 1-2 sene içinde aynı eskisi gibi olacaklarını söylemiş. Bekleyelim görelim. Neler beklemedi ki bu taraftar ? Takımımızın son 16'daki rakibi ise Çek Cumhuriyeti'nden Brno oldu. Rakibimiz maçlarını Mestska Halo Vodova Salonununda oynuyor. Bu kupaya Galatasaray gibi 2.turdan katılan rakibimiz, bundan önceki turlarda Avusturya temsilcisi Linz ve Hollanda temsilcisi Sliedrecht Sport’ı elemişti. Kadrosunda hiç bir yabancı oyuncusu olmayan Kralovo Pole, Çek Cumhuriyeti’nin ikinci büyük şehri olan Brno kentinin takımı. 366.000 nüfüsa sahip olan kentte buz hokeyi ve basketbol da popüler spor dalları. Yeni rakibimiz ile maçlarımızı 26/27/28 Ocak tarihlerinde İstanbul’da, 2/3/4Şubat tarihlerinde ise deplasmanda oynayacağız. Elediğimiz takımdan güçlü bir takım değil. Bu turu geçeceğimizi ama çeyrek finalde zorlanacağımızı düşünüyorum. Hayırlısı olsun.

Erkek voleybol takımımız evinde Belediye Plevne ile karşılaştı. Takımımız maçtan 3-0 galip ayrıldı. Maç saha kapatma cezamız sebebi ile Ankara'da oynandı. Maçta setler 25-15, 25-12, 25-23 şeklinde oluştu.

Sutopu'nda ise 2 maç yaptık. İlkinde evimizde Yeşilyurt'u 24-0 gibi tarihi bir skorla yendik. Diğerinde ise Adalar Su Sporları Kulübü'nü 14-6 yenerek liderliğimizi sürdürdük.



Bu bölümde bu hafta da futbola yer vereceğiz. Bildiğimiz gibi takımımız Türkiye Kupası'nda Denizli Belediye ile karşılaştı. Barış (2), Caner ve Emre Çolak(2) ' ın attığı gollerle maçtan 5-1 galip ayrıldık. Tribünde yağmur çamur kupa demeden maça gelen gerçek taraftar vardı. Sayı olarak fazla olmasa da ses olarak fazla olmamız bunu gösterdi. Maçta Barış'ın hücumdaki etkinliği, Uğur Uçar'ın Bülent Korkmaz ruhu akılda kaldı. Rakip ölçüt olmadığı için diğer oyunculara girmek istemiyorum. Ama Emre Çolak'tan bahsetmeden olmaz. Girer girmez nasıl bir oyuncu olduğunu belli etti. Pas alış - verişi oyun kurmadaki becerisi, fiziği iyi olmamasına rağmen mücadelesi, pas akışını hızlandırması ve duran toplardaki etkinliği çok iyiydi. Evet bu çocukta gelecek var. Allah nazardan korusun. Umarız yanlış tercihlere kurban gitmez ve kısa zamanda bu takıma girer. Yoksa bu çocuklara çok yazık olur. Uzun zaman sonra frikikçide kazanmış oluruz. Aynı şekilde yürüyedur Emre. 5 numaraya özenmeden kendin ol. Arda abinin izinden yürü. Takımın sana, senin takıma çok ihtiyacın olacak. Bu tribünler seni çok sevecek..

2 yorum / Yorum Gönder:

and1905 dedi ki...

Emre Çolak'ta kendine güven var.Topla dripling yapıyor.Tekniğini rakibi her karşına aldığında gösterme çabasında.Bence orta saha oyuncundan öte,oldukça yetenekli.Örnek ne kadar doğru ama maalesef Elano dripling yapacak adam geçecek diye hep bir umut.

Dünyada pas atan futbolcular çoğaldı.Herkes ayağı falan oynuyor.Rakibini eksilten futbolcular mumla aranıyor çok değerliler.Bence bizim elimizde birkaç yıla kadar bu kulvarın bayağı yeteneklisi var.

Arda abisinin kaptanlığı,Rijkaard ve taraftar Emre için büyük şanstır.

Yalnız Emre'nin önünün açılması için Arda'nın Elano'nun mutlaka tranfer olması şart.Çünkü hep hadefli bir takımımız var.Bu oyuncular varken Emre'ye forma düşmez.

Şimdilik yapması gerekende bu sene mental ve fizik iyi hazırlanmalı ve Rijkaard'ın kalması için dua etmeli Emre..........

Gala's dedi ki...

Sondan önceki paragraf çok önemli.

Yoksa İrfan Başarandan farkı olmaz. Evet ondan çok daha yetenekli. Biraz sarı-lacideki emre eurooğluna benziyor stili. Sonu benzemesin.

DEPO