Lise'nin Değil, Halkın!

|

Her ne kadar kabul etmek istemesek de dile getirilmese de bu kavramın fikren ve zikren savunucuları her fırsatta \\\"hayır canım olur mu öyle şey"\\\ dese de iki tür Galatasaraylı var. Birincisi Galatasaray`a gönülden bağlı takımı için statta salonda sokakta her alanda maddi manevi takımı elinden geleni sonuna kadar yapacak olan ve de yapan Galatasaraylılar.

İkincisi ise her Galatasaraylının gurur duyduğu anlı şanlı Mektebi Sultani`yi bitirmiş. Galatasaraylılar. Bu ikinci türde ikiye ayrılıyor. Birincisi sokaktan gelen Galatasaraylı ile aynı özellikleri taşıyan her Galatasaraylı\\\'nın gurur duyduğu Mektebi Sultani\\\'yi bitirmeyi bir gurur onur sayan ama bu özelliğini liseyi bitirmeyen Galatasaraylılardan bir üstünlük ve de daha yüksek bir sınıf olarak görmeyen, takımı kulübü için elinden geleni yapan, canını dişine takan statlarda salonlarda omuz omuza kol kola Galatasaray için yüreğini sevgisini ortaya koyan kardeşlerim, ikincisi ise Galatasaray Spor Kulübü`nü Galatasaray Lisesi mezunları için bir cemiyet sayan Galatasaraylılar.

Bu kişiler Galatasaray için kararlar almayı, kulüp için iyiyi kötüyü takdir etmeyi kendi hakları sayarlar. Kendileri için sokaktan tribünden gelen, sarı kırmızı parçalı forması ile mahalle arasında top oynayan Metin Oktay olan, Prekazi olan Hagi olan, stat salon kapılarında sabahlayan cebindeki son parayı bilet parası olarak vermek için bir saniye düşünmeyenler yanlız Galatasaray taraftarı olabilir. Ama lise zihniyetine göre bu taraftarlar asla gerçek Galatasaraylı değildir.

Galatasaray spor kulübüne üye olmak sokaktaki Galatasaray`lının hayalidir ama her sene üye sayısının yüzde`5 i kadar cüzdanı kabarık Galatasaraylı belki bu şansı yakalayabilir. Bu şansı yakalayanlar da hemen sevinmesinler Galatasaray lisesi mezunu olmayan cemiyetten olmayan kaç kişinin Galatasaray`da başkanlık yaptığı ortadadır. Galatasaraylı olmak yetmez. İyiyi doğruyu sadece liseli bilir sadece onların kafası çalışır onlar Galatasaray için mücadele verebilir veya veremez, tenkit de onların hakkıdır övgü de. Bu arada Galatasaray Lisesi bitirmiş bir Fenerbahçeli de Beşiktaşlı da kolaylıkla Galatasaray Spor Kulübü üyesi olabilir. E ne de olsa o Galatasaray Lisesi bitirmiştir cemiyettendir. Galatasaray Spor Kulübü üyesi ile gönül bağı olup olmaması sadece bir ayrıntıdır.

Ey Liseliler siz Galatasaray`ı sadece sizin için bir cemiyet bir topluluk olarak görmeye devam edin. Sokaktaki Galatasaraylı ile aranızda olan gönlünüzdeki demir parmaklıkları daha da yükseltin. Galatasaray `ı Büyük Kulüp, Moda Deniz kulübü mantığıyla yönetmeye devam edin. Galatasaray da başkan olmak için lise yıllarında iyi sevilen bir öğrenci olmak, alt sınıfların derslerine yardım etmek, en önemlisi AĞABEYLİK! yapmanın en büyük meziyet olduğunu zannedin.

Tecrübeler size öğretse de bunun böyle olmadığını siz hala anlamamak için inat edin.
Bir gün eninde sonunda anlayacaksınız..
Galatasaray GALATASARAYLILARINDIR!


5 yorum / Yorum Gönder:

ahmetcan_48 dedi ki...

Bu söylediğine sonuna dek katılıyorum kardeşim. Bu lise olgusu halkta Galatasaray'ın bir aristokratlar kulübü olduğu algısına yol açıyor maalesef. Bu yüzden senin de yazdığın gibi CİMBOMBOM HALKINDIR !!!!!!

Gala's dedi ki...

Galatasaray lisesi gibi bir eğitim kurumumuzun olduğu için çok şanslıyız. Bu kültürden gelen takıma sempati duyduğum için çok şanslıyım. Ama liseci ile liseliyi ayırt etmek lazım. Liseci oldumu benim kafam atıyor. Kulüp liseden çıkmış ama çok da ötesine geçmiştir. Bunu liseciler hazmetmelilerdir..

Adsız dedi ki...

liseci değil liseli bunu ayıralım artık

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

men fashion hair men http://topcitystyle.com/m-shirts-size5.html graphic designer [url=http://topcitystyle.com/zu-elements-casual-brand61.html]replica chanel earrings[/url] interior designers in concord
http://topcitystyle.com/31-new-size15.html toddler boys shoes [url=http://topcitystyle.com/?action=products&product_id=2471]freelance web designer[/url]

DEPO