Comeback!

|

"Off yine mi gidiyor puan" dercesine başlayan maç. Sebebi anlaşılmadan yapılan anlamsız hareketler sonucu yenilen 2 gol. İlerinin gayretleri ile alınan 3 puan. Ve hakemin bitiş düdüğü ile "ohh be kazandık sonunda" dedirten bir maç.

Elano'daki düzelmeye 3 puandan daha çok sevindim. Aslında düzelme değil, takıma uyumu sağlama. Sanırım artık bu mevkide 11 oynadıkça sazı eline alacaktır. Elbette şov adamı olmayacaktır. Mücadele ve zekası ile bunu yapacaktır. Oyunun yönünü değiştirme ile bu sistemde çok önemli bir dişli olacaktır.

Sezona fırtına gibi girdiğimiz dönemde Keita ile uçuyorduk. Malum maçtaki hareketi ve cezasından sonra Frank'da kendi cezasını vermişti. Otorite ve genel disiplin adına çok önemliydi. Sonunda kredisini kazandı ve maça 11 başladı. Kredisini de yükseltti. Gol v.b. pozisyonlarda rahatça faul almak yerine devam ederek asaletini gösterdi. Gol ve 3 puan ile de bu asilliğin ödülünü aldı. Böylece son zamanlarda yanımızda olmayan adalet yerini buldu.

Kewell hakkında da birşeyler söyleyeceğim. Adamı her maçta resmen dövüyorlar. Hakemler aşırı iyi niyetli olunca da ( başka şey düşünmek istemiyorum ) yaptırım olmuyor. Bu hareketlerin sonu gelmeyecek gibi görünüyor. Ne olur git Premier Lig'e Kewell, biz sana layık değiliz demek istiyorum. Ama diyemiyorum. Çünkü daha çok işimiz var. Yukarıdaki söylediğim adalet ile başaracağız bu işi.

Kimse Leo Franco'ya b.k atmasın. Tamam bir Mondragon, Taffarel kadar güven vermiyor. En olumlu yanı topu oyuna beklerden sokması. Ama savunma bu kadar berbatsa tüm suçu ona yüklememek gerek. Stoper gerek takıma stoper. Birazda takım savunmasını oturtmak gerek. Geriye çekilmemek gerek.

Türk oyuncularda düşüş var. ( Barış hariç ) Sebebini bilmiyorum. Ama şuna bağlıyorum. Yüzlerin eskimesi. Aynı Cihan gibi Orhan gibi. Bu Mehmet Topal değilmiydi 2 sene önce şimdiki Mustafa gibi olan. Hakan Balta değilmiydi Ronaldo'ya top oynatmayan. Ayhan değilmiydi bu takıma ilk yazılacak adam. Evet evet sorun yüzün eskimesi. Onun için satmak gerek talibi olan oyuncuyu. Yerine buluruz hemen başka topçuyu. İstikrar yok çünkü bu ülkede..


İnanıyoruz Frank ve ekibine. Kredisi sonsuz benim gözümde. Elbette eleştirilecek hata yaptığı yerde. Ama yapıcı olmak gerek eleştirilerde.

Bu arada Erdinç abinin 'maç yazısı'nı okumanızı şiddetle öneririz :) (hislerimize tercüman)

30' Kader Keita
64' Elano Blumer
66' Harry Kewell

7 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

Ohh What a Comeback ! :D

Gassaray dedi ki...

Yine koreografi yeni koreografi. her yerde koreografi yeter artık. çok arabesk olmaya başladı. fenerliler gibi ters açın şu pankartı. çarşı gibi annenizin çarşafına spreyle yazın gelin bir kezde. yeter ama ya. eğer siz yapamıyorsanız bırakın numaralı tribün yapsın. cık cık cık. (!!!!!!!!!!)

arnawut dedi ki...

eyvallah kardeşim :)

Adsız dedi ki...

Yavaş yavaş yükseliyoruz. 3 2 1 derken şampiyonluk bizim kupa bizim

Adsız dedi ki...

Tahminimce gençler maçını kazanırız. Fener trabzondna 3 puanla çıkamaz. O halde en kötü 2. bitiririz ilk yarıyı. Eğer kayseride antalyaya takılırsa 1. lik neden olmasın.

2. yarıyada sağlam bir stoper ile başlarsak şampiyon oluruz. bjknin ernst ve yusuf transferi ne kadar etkili oldu unutmayalım.

Unknown dedi ki...

Siz nasıl düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben ışığı görüyorum

Unknown dedi ki...

Leo Franco konusundaki görüşlerine tamamen katılıyorum. Buffon olsada birşey fark etmez.

DEPO