Galatasaray Haftası !

|

Evet bu hafta tam anlamı ile Galatasaray haftası oldu. Göz önünde bulunan branşlarımızda çok başarılıydık. Şimdi onları toparlayıp küçük küçük yorumlarla paylaşalım.

Erkek basketbol takımımız bugün Daçka ile karşılaştı. Son dönemdeki malum oyunlardan dolayı moralsizdik. Bu maçı kazanarak biraz olsun moral kazandık. Eksilerden kurtulup 1 puana yükseldik. TBF tarafından verilen abartılı cezayı tahkimin düzelteceğine inanırsak düşmeyecek duruma geleceğimizi söyleyebilirim. Hatta biraz şanslı olursak play off bile olabilir. Bugünkü maçı deplasmanda 58-69 kazandık. Sahada az da olsa seyircimiz yerini almıştı. Başkan da maçı izledi. Özellikle Wilkinson son haftalarda çok iyi gidiyor. Bu maçta da 24 sayı 15 ribaund ile double - double yaptı. Darius ve Simas'ın da katkıları fazlaydı. Fatih Solak ilk kez forma giydi. Alıştıkça takıma savunma yönünde katkılı olacağını gösterdi. Ama savunma ribaundlarındaki eksiklik hala devam ediyor. İşin iyi kısmı hocamızın bunun farkında olması.

Bayan basketbol takımımız ise evinde Panküp ile karşılaştı. Avrupa'da yoluna devam eden takımımız bu maçtan 75-67 galip ayrıldı. Avrupa'da ilerlesekte yolun sonu şimdilik görünmüyor. Hedefimiz tecrübe kazanmak. Ama lig bizim için önemli olmalı. Malum takıma karşı 2. maçı kazanır ve bu tip maçları kaybetmezsek bu zor birşey değil. Sadece iyi konsantre olmak ve ligde kimseyi küçük görmemek gerekiyor. Bugünkü maça baktığımızda Tuğba 16 sayı katkı yapmış. Sophia ise 16 sayı 13 ribaund ile double - double yapmış. Seimone gibi bir lideri arıyoruz bence. Jia bu maç ile takıma geri döndü. Ama bu seferde Katie yoktu. Bu maçı kazanmamız iyi oldu. Elbette bu tip takımlara takılmamak gerek.

Engelsiz aslanlarımız İzmir deplasmanındaydı. Gezegenin en iyisi olarak gördüğümüz aslanlarımız maçı 77-42 kazandı. Maçta pivot oyuncumuz Tucek 31 sayı ile yıldızlaştı. Bu takım her hafta ayrı bir destana imza atıyor. Hepsini teker teker kutluyorum. Yürüyedurun engelsiz aslanlar!

Hafta içinde Azeri kardeşlerimizin takımı olan Bakü'yü eleyen bayan voleybolcularımız lige galibiyet ile döndü. Bursa deplasmanında Nilüfer Belediye ile karşılaştık. Maçı rahat bir şekilde 3-0 kazandık. Bu tip maçları zaten kazanıyoruz. Ama üst seviyedeki takımları yenmek için bir şeyler eksik. Bu konuda umarım şube çalışıyordur. Nilüfer maçında ultrAslan Bursa iyi bir performans göstermiş. Onları buradan tebrik etmek istiyorum. Galatasaray Türkiye'dir sözünün arkasını doldurdukları için. Yeşilyurt ve Ankaragücü'nü de yenerek ligi iyi bir yerde bitirebiliriz. Avrupa'da ise 3. turda rakibimiz Volero Zürih oldu. Rakip köklü ve güçlü bir takım. Son yıllarda biraz düşüşteler. Ama kadrolarında patlamaya hazır oyuncular bulunuyor. Maçlarını Sportanlage Im Birch Zürich’de oynayan Volero takımının kadrosunda 3 Sırp, 1 Alman, 1 Hırvat, 1 Belçikalı,1 Bulgar,1 Bosnalı 8 yabancı oyuncu bulunuyor. Takımımız onları geçecek güçte. Özellikle kendi sitelerinde bizden korktuklarını belirten ifadeler var. Turu geçeceğimize inanıyorum.


Erkek voleybol takımımız ise Ankara deplasmanındaydı. Halkbank ile karşılaşan aslanlarımız maçı 3-1 kazandı. Takım çok istikrarsız gidiyor. İyi bir takım kuruldu. Zaman zaman çok flaş skorlar alıyoruz. Zaman zaman ise saçma puan kaybediyoruz. Bunun nedenini anlamış değilim. Biraz daha iyi olarak şampiyon dahi olabiliriz. Elbette önce iyi bir sponsor ve istikrarlı bir kadro lazım.

4 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

Özellikle Adnan Başkanın her maça gelmesi beni sevindiriyor. CANAYDINI HATIRLASANIZA :(

Unknown dedi ki...

bayan voleybolda kupanın en favori takımıymışız orkun darnel öyle demiş allahın izni ile bu sene avrupa kupasıda oradan gelecek

Unknown dedi ki...

Şubeler yeni yönetimle yükselişe geçti artık fenere 14-0 yenilgi gibi sonuçlar olmuyor.

Gala's dedi ki...

@ Sadri

Bu kupada favori olarak gösteriliyoruz evet. Biraz inanç ve konsantre ile neden olmasın.

DEPO