Ektiğiniz Rüzgar Fırtınaya Dönüşüyor

|

3 Aralık 2006'da sayısız İstiklal mücadelelerimizden biriydi. (khalkedon'daki olayların doruk noktası.) Dönemin teknik direktörü Gerets ve futbolcularımıza atılan sayısız yabancı maddenin (Mondi'ye atılan ses bombası dahil) ardından tüm fenerbahçe camiası yaptıklarının yanına kâr kalacağına inanıyordu. Aynı sezon 100. ''şerefli(!)'' yılını kutlayan fenerbahçe Sami Yen'e şampiyon olarak gelmişti. Olayları o kadar çabuk unutmuşlardı ki alkış bile bekliyorlardı. Ama bu olayları büyük Galatasaray taraftarı unutmamıştı...
19 Mayıs 2007'deki maçta meşaleler, su şişeleri, bardaklar derken Ali Sami Yen Cehennemi 'intikam' almaya başlamıştı. Taraftara cop sallayan polisler Kapalı'dan kaçmış, bu olayların ardından 5 maç ceza alan Galatasaray taraftarı sadece intikam almakla yetinmeyip. Yönetime karşı tepkisini de ortaya koymuştu.

Ve bu sene..
Kara sevdamızın peşinden koştuğumuz bir khalkedon deplasmanı daha. Henüz maç başlamadan 'Rakibi yıldırma operasyonu' adı altında bir Galatasaraylı itilerek açılış yapılır. (Maçın ardından yalan söylenir, ''Ayağıma bastı denir, inkar edilir.) Yardımcı hakemlerin kafası yarılır. (Yine yalan söylenir ''o yabancı maddeyi GS'liler attı''.)
Maçın hakemi Bünyamin ''Maçı oynatmasaydım; 50.000 kişi sokağa dökülürdü, Kadıköy yıkılırdı'' der. Maç esnasında Keita'nın gözüne bardak atılır. (Galatasaraylılar attı diye yine yalan söylenir.)
Sonuç: Yine kazanamayız. Oraya gelen Galatasaraylılar ilk anda 'seneye gelmeyeceğim yeter!' tarzı şeyler söyler ama seneyede gelecektir. Vazgeçmeyecektir.

Bu olayların ardından dün akşam Galatasaray taraftarı bile Ülker'i yenmenin zor olduğunu biliyor. Takımına büyük destek vermeyi planlıyordu. Maçta tribünler takımını mükemmel şekilde destekliyor, olumsuz bir olay yaşanmıyordu fakat maçın sonuna doğru 'kaltak' diye isimlendireceğimiz bir şeytan(orada ne işi varsa) tribünlere dönüp el hareketi yapıyor ve ortalık karışıyor.
Burada suçlu yine Galatasaray taraftarı ilan edilmiş durumda ancak o kaltağın yaptıklarını konuşan insan pek az. Dün Galatasaray taraftarından böylesine tansiyonu yüksek bir maçta kendilerine hareket çeken kaltağa alkış tutması mı bekleniyordu? Yoksa tebrik etmesi mi?
Sahaya girenlere ise söylenecek bir şey yok. Hiçbir şekilde savunulamaz. Salon boşaltılabilir,takım maçı kaybedebilirdi.

Basın bugün yine tarafını belli etmiş ve bazı olayları görmezden gelerek suçu yine Galatasaray taraftarının üstüne yıkmıştır. Ancak ben dün akşam sahaya girenler hariç, taraftarımızla gurur duydum.

Eğer son yıllarda yaşanan olayları tekrar incelerseniz. Galatasaray taraftarının tahrik edilmedikçe olay çıkarmadığını görürsünüz. Bu durumda ''ne ekersen onu biçersin'' kuralı devreye giriyor...

7 yorum / Yorum Gönder:

Gala's dedi ki...

Taraftarımıza yumruk atan kinsey ve tokat atan Semih'e ne ceza gelecek merak ediyorum.

Blogs1905 dedi ki...

bu kadar basit işte ne ekersen onu biçersin

Gassaray dedi ki...

daha dur daha dur kadıköyün rövanşı var samiyende.bide 2 hafta sonra bayan basket maçı var sorulacak hesap çok.

Adsız dedi ki...

Her Neyi GüLzaR Ettin İse Onu Ettim ; eLime HeR Ne Sundun İse Onu Tuttum ; GönLüm Oduna Ne Yaktın İse O TüteR , Vücudum Bahçesine Ne Diktin İse O BiteR....

Adsız dedi ki...

Gala's

Ron Artest Detroit Pistons maçında rakip taraftara yumruk attığı için 1 sene yani 73 regular season 13 playoff maçı olmak üzere 86 maç ceza aldı. Ayrıca takımı 5 milyon USD sallarysini ödemedi ve ertesi sene takımdan şutladılar kavga edenleri.

Unknown dedi ki...

antifener kardeşim ,bizde öyle olmayacağı aşikar ..TBF nin bırak o kadar ağır ceza vereceğini bizim taraftara neden dayak yedin kardeşim diye ceza verseler şaşırmam ..
G.saray fener maçlarının en küfürsüz maçı olmuştu maç sonuna kadar ama tahrik herşeyi değiştiriyor ..ömer abi ve bizim tribunde uğur çok iyi şekilde organize ettiler bunu ama olanlarında çıkış ve oluş sebebi haklı tabii..
fikrimiz değişmedi hala ibnesiniz.

Gala's dedi ki...

86 maç mı ? :)

8 maç ceza gelsin yatar kalkar seviniriz. Bu ülkede adalet var deriz. Ben o oyuncunun ceza alacağını bile sanmıyorum oluşan ortamda onu gösteriyor.

DEPO