Dinamo Bükreş 0-3 Galatasaray

|

D zımbırtının yüzünden maçı dışarıda izlemek durumunda kaldık. Diğer maceraları deneyip maç saati kriz yaşamak istememiştim. GSMobile ile kadroyu öğrendiğimde hayal kırıklığına uğradım. Keita önümüzdeki hafta oynayamayacaktı ve bu maçta kesinlikle oynaması gerektiğini düşünüyordum. Aynı şekilde Elano'nun bu maçta Ayhan ile oynamasını ve Sarp-Topal-Barış'ın sert Diyarbakır'a saklanmasını istiyordum. Bu gibi yumuşak takımlara karşı Elano kendini takıma adapte edebilir ve moral bulabilirdi. Keita'da maç trafiğinden kopmuş olmazdı. Elano sonradan girince birşeyler yapmaya çabaladı ama zaman yetmedi. Neyse biz Rijkaard'ın 11'ine saygı duyalım ve maça geçelim.

Seyircisiz olması sebebi ile fazla haz duymadım maçtan. Galatasaray seyircisinin olması ise ilginç geldi. İlk kez rastladım ben böyle bir olaya. Mantıksız da gelmedi hani. Maça pas yaparak başladık. Tempoyu sürekli biz ayarladık. Rakip üstümüze hiç gelmedi. Daha doğrusu gelemedi. Sivas maçında beğeni toplayan orta sahamız bu maçtada görevini yaptı. Yetenek konusunda sıkıntılar olsada çok iyi pres yapıyorlar. Özellikle Barış rakibi çok iyi ıssırıyor. İlerideki oyuncularımız ile de skora gidiyoruz. Sabri Sarıoğlundaki çıkış devam ediyor. Yanlız yine başladı duran topların başına geçmeye. Bunu bırakması gerekiyor. Servet ve Gökhan Zan ise kendilerini fazla zorlamadılar. Hakan Balta ise pek gözükmedi. Orta yaparken biraz daha derine inse çok daha iyi olacak. Kewell muhteşem hareketlerle yine golünü attı. Baros'un yokluğunda gol yükü o mevkilere kaymaya başladı. Yanlız bu maçta dinlendirilmeliydi bence Arda ile birlikte. Arda çok iyi oynuyor denilemez. Biz onun sonuna dek arkasındayız. O bu takımın kaptanı, değişilmezi. Eski formuna döneceğinden şüphemiz yok. Oynadığı mevkinin çok sağlıklı olduğu söylenemez. Nonda golü atarak görevini yaptı. Yanlız sakatlanması yüreğimizi hoplattı. Resmi siteye göre bugün antrenmanın tümüne katılmış. Diyarbakır'da ona çok ihtiyacımız olacak. Frank Rijkaard bence değişiklikleri daha erken yapmalıydı. Ama muhakkak bir bildiği vardır. Bir de onu dinlemek gerekir elbette.

Maçta en heyecanlandığım an ise Hagi'nin ekranlara geldiği anlardı. Yine yanındaki tercümanla gelmişti El Commandate. Mehmet Topal'ın golünde içi gitmiştir elbette aynı bizler gibi.Ya da Atahan abinin dediği gibi ''Hagi, taraftarların "Hagi gol gol gol" isteğini ise artık son çare Mehmet Topal'ın bedenine girerek gerçekleştirdi.''


Rakibin bizi fazla zorlamadığı maçta biz de kendimizi zorlamadan 3 gol ile 3 puanı aldık. Adeta antrenman havasında geçti maç. Rijkaard belkide as oyuncuları oynatarak onları yormaktan ziyade dinlendirmiştir. Ter attılar diyebilir bu konuda. 2 maçta alacağımız 3 puan ile liderlik çok büyük ihtimalle bizim olacak. 4 puan ilede garanti oluyor. Ama 6 neden olmasın. İleriki turlar için çok umutluyum.

6 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

Hocam ufak bir yanlışlık olmuş, Sarp zaten cezalı bu hafta.
İstese de oynayamaz :)

Gala's dedi ki...

Evet orası öyle :)
ama bu maça sarp-elano ayhan ile çıkılıp diyarbakıra topal-barış-ayhan ile çıkılabilirdi. rijkaardın bir bildiği vardır elbette.

Adsız dedi ki...

"(...)Sarp-Topal-Barış'ın sert Diyarbakır'a saklanmasını istiyordum. (...)"

Bu cümle için uyarmıştım ben (:

Gala's dedi ki...

Onu unutmuşum yazıyı yazarken sana katılıyorum. Teşekkür ederim uyardığın için. Ama bir önceki yorumumda düzelttim :)

Adsız dedi ki...

barışta manisa maçında yok.

Özgür Şeker dedi ki...

adsız,

yazının tarihine bakma zahmetini gösteremedin sanırım.

DEPO