Aslantepe İnşaatı Devam Ediyor..

|

İhale'nin Eren Talu'dan alınması ile inşaatı toki kendisi yapacağını açıklamıştı. Stadı yapacak inşaat firması ise Varyap - Uzunlar olarak belirlenmişti. Staddaki ufak tefek işleri hallettiler ve işe yeniden başladıllar. Bunu da dün bir basın toplantısı ile açıkladılar.

29 Ekim 2010'da stad bize teslim edilecek. Stad teslim edilesiye kadar da Ali Sami YEN bizim olacak. Yani önümüzdeki sezon 10 civarında maç izleyebileceğiz mabedde. Varyap - Uzunlar ortaklığı bu çapta bir projeyi rahatlıkla yapacak kapasite ve tecrübeye sahip. Daha önceden birçok büyük projenin altından başarı ile çıkmışlar. Halen yapımı süren Adliye Sarayı muhteşem bir yapı. Aynı zamanda dünyanın en büyük adalet sarayı konumunda. Yani stadı 29.10.2010'a yetiştireceklerinden hiçbir kuşgum yok.

Aynı zamanda stadın ulaşımı da önemli noktalara geldi. Metro ve yol çalışmaları son aşamada. Ayrıca ek yollarda yapılacak bu süre içinde. Dün yapılan toplantıda açıklanan rakama göre şu anda 314 kişi çalışıyor. Yakında 1400 kişi ve 100 adet mühendise bırakılması planlanıyor. Adeta bir kasaba kurulacak ve 1 yıl içinde bu stad öyle ya da böyle tamamlanacak. Ayrıca tribünlerin sırayla değil, ayrı ayrı şantiye şeklinde aynı anda yapılması sevindirici. İşin boyutunu da gösterir nitelikte.

Stadın yapımı sürerken kamera koyulması fikri vardı ve yılan hikayesine dönmüştü. Varyap'ın yaptığı açıklamaya göre kameralar yerleştirildi ve internet adresinden 24 saat boyunca inşaat izlenebilecek. Şu an için kamera sisteminde aşırı yüklenmeye bağlı yoğunluk söz konusu. Bu sebeple birçok kişi canlı yayını takip edemiyor. Sitemizden yapılan açıklamaya göre en yakın zamanda sistem hizmete girecek. Dünkü basın toplantısına gelecek olursak, onu ile ilgili ayrıntılı açıklama resmi sitede mevcut.

Üzüntü verici bir nokta var. Onu en son yazmak istedim. Çünkü söyleyeceğim çok şey var. Bildiğimiz gibi stadın projesine göre stadın üstü açılır kapanır olacaktı. Stadı diğerlerinden ayıran en önemli özellik buydu. Ama dün yapılan açıklamaya göre çatı bu sistem kurulacak gibi yapılacak. Ama bu sistem 1 yıl sonra kurulacak. Eğer stad ile yapılmazsa bu sistemin yapımı sarkar diye düşünüyorum. Aceleyle stadı yapacağız diye eksik yapıyorlar. Bu adeta bir prestij meselesi. Umarım söz verildiği gibi 1 yıl sonrada o sistem kurulur. Bazı forumlarda yanlış anlaşılmalar olmuş. Çatı hiç yapılmayacak sanmışlar. Açıklamalardan kısmen bu çıkabilir. Ama mantıklı olarak düşünürsek sözleşmede proje var ve bunun dışına çıkılması imkansız. İstediğimiz gibi anlaşmayı çiğneyebiliyorsak biz de Ali Sami YEN'in tamamını vermeyiz onlara. Böyle saçmalık olmaz. Dediklerine göre bu sistem kurulursa 1 senede bitmesi imkansızmış. O halde Galatasaray bu işin takipçisi olmalıdır. Açılır kapanır çatı sistemini Varyap - Uzunlar ortaklığına inşaat biter bitmez yaptırmalıdır.

Ayrıca resmi sitemizde verilen bilgiye göre yeni stadımız 52 bin seyirci kapasiteli olarak, 82 bin metrekare imar alanında yapılıyor. 47 bin 972 seyirci koltuğu, 2 bin 583 VİP seyirci koltuğu, 97 basın koltuğu, 176 adet özürlü ve refakatçi koltuğunun yer alacağı statta 150 loca bulunacak. 6 adet yürüyen merdiven, 10 asansörün bulunacağı projede 3000’i kapalı olmak üzere 4 bin 500 araçlık otopark yer alıyor. Çok amaçlı olarak hayata geçirilen statta, müze, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra 2 tane de spor salonu olacak.

3 yorum / Yorum Gönder:

SsemihH dedi ki...

yani illa hevesimiz kursağımızda kalıcak =(

Gala's dedi ki...

malesef öyle oluyor.

Adsız dedi ki...

yapılır evlat sen merak etme.

DEPO