Yılın Transferi: Ümit Uyanık!

|

SOSYAL Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yurtlarında kalan ve küçük yaşlardan beri futbol tutkunu olan 13 yaşındaki Ümit Uyanık'ın kaderini, yurtlar arası futbol turnuvası değiştirdi.

Geçen Haziran'da Denizli'de yapılan turnuvada çocukları izleyen milli takım yöneticileri, gol kralı Ümit için devreye girdiler. İlk temas Galatasray'la sağlandı.

Galatasaray'ın alt yapısına alınacak olan Ümit'in antrenmanlara katılması için yurdu değiştirildi, İzmit'ten İstanbul'a taşındı. Bayramdan sonra yeni hayatına ilk adımını atacak olan Ümit için tüm kurum seferber oldu. A Milli Takımlar eski iletişim direktörü Cüneyt Yalınkılıç, Adnan Polat ve idari menajer Cenk Ergün de Ümit için devreye girdi. Ümit, G.Saray Futbol Okulu'nda ücretsiz eğitim görecek ve alt yapıda idmanlara çıkacak.



Bir Ümit gider, bir Ümit gelir. Ümit Uyanık kardeşimiz ''Galatasaray adının olduğu yerde umut vardır'' deyişiyle küçük yaşında ve ömrünün belki en sıkıntılı anında tanıştı. 13 yaşındasın ve yetimhanede büyümüşsün, daha da romantikleşelim, tek tutkun futbol, pisliğe batmış hayatında tutunacağın tek şey ayaklarında çevirdiğin o topa bağlı, film senaryosu değil bu tabi, bu çocuk geceleri gerçekten üşümüş, gerçekten terkedilmiş ve daha doğarken elinden herşeyi alınmış tamamıyla sahici bir biyografiye sahip.

Rijkaard, Keita, Elano, Leo Franco vs. derken yılın transfer haberini transfer sezonu kapandıktan sonra aldık, şimdi Ümit kardeşimiz biraz daha düzgün bir hayat için Florya'dan içeri adımını atacak, aynı adımları sıklaştırarak çim sahada koşar adım gollerini sıralayacak ve umuyoruz ki bir kaç sene sonra 'hükmen mağlup' başladığı hayattan rövanş mücadelesini almak için eline o 'parçalı' fırsatı geçirecek. Hoşgeldin Ümit, hoşgeldin abicim, canım kardeşim...

1 yorum / Yorum Gönder:

Gala's dedi ki...

Çok güzel bir haber. Ülkenin heryerindeki oyuncuların taranması mantıklı. Olayı çok güzel anlatmışsın.. Tebrikler

DEPO