Ufuk Ceylan Galatasaray'da...

|

Galatasaray dün akşam transferin son saatlerinde Ufuk Ceylan ile sözleşme imzaladı. Transfer döneminin saat 17.00 de bittiğini sanıyorduk. Sanırım işlemler o saate kadar tamamlandı ve akşam açıklandı. Transferi yine GSMobile kanalıyla öğrendim. Ama bir türlü fırsat bulup ekleyemedim.

Transfere çok sevindiğimi söyleyebilirim. 23 yaşında, Ümit Milli takımda uzun süre oynamış ve zaman zaman da milli takıma çağrılan, ülkenin en üst düzey gelecek vaat eden kalecisini transfer ettik. Leo Franco'nun yaşı ilerledikçe performansı düşerse arkasında çok iyi bir kaleci olacak. Aykut'tan beklediğimiz, Mondragon'dan sonraki Türk kaleci oynatma şansı şimdi Ufuk'da. Leo Franco'dan sonra (25-26 yaşlarında ) iyi bir yerli kalecimiz olacaktır. Kaleciler en üst seviyeye 30 lu yaşlardan sonra çıktığına göre Ufuk için daha çok erken diyebiliriz. Unutmayalımki Frank Rijkaard büyük umutlarla transfer edilen tecrübeli kaleci Rüştü'yü yedek oturtup, Victor Valdes'e şans vermişti. Bu konuda Ufuk oldukça şanslı. Her an kaleye geçebilir. Fortis kalecisi olmaktan öteye gidebilir. 5 yıllık sözleşmenin sonlarında elimizde tutamayacağımız bir isim haline gelmesi dilekleri ile; Hayırlı olsun diyelim.

Karşılığında Orkun Usak, Mehmet Güven ve Yaser Yıldız verildi. Bir miktar da para verildiği konuşuluyor. Aslında Ufuk transferinden çok Mehmet ve Yaser'in gitmesine sevindim. Kadromuzdaki şişkinlik ve kuru kalabalık bitmiş oldu. Orkun yerine Aykut'un gitmesini tercih ederdim. Ama sanırım Manisa cephesi Orkun'u daha çok istiyordu. Necati'nin de Antalyaspor'a transfer olduğu haberini duyunca da çok sevindim. Umarım artık "biz galatasarayda şöyleydik" ayaklarını bırakıp topunu oynamaya bakar. Her sezon açtığı yeni sayfaları da doldurmaya baksın yoksa Bank Asya'nın aranan isimlerinden olabilir. Kadromuzdaki giden - kalan oyuncular ile ilgili bir rapor yazacağım. Orada bunlara daha çok değiniriz.

Resmi site haberinde Ufuk ile ilgili bilgi ve açıklama var. Oradan ayrıntılı okuyabilirsiniz.

1 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

2 yıl sonra kaleye geçmezse benim adım da adsız değil.

DEPO