Tüzük Değişiyor mu ?

|

Milliyet Gazetesinde tüzüğün değişeceği ile ilgili bir habere rastladım. Yıllardır kulübün en büyük sancılarından olan bu tüzük bir türlü değişememişti. Kulübü dış dünyaya açmayı imkansız hale getiren tüzük bir an önce değişmeli. Ayrıca birçok madde günümüz imkanlarına da uygun değil. Acilen yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Ama kaynak Milliyet olunca ister istemez yalandır dedim. Çünkü bu tüzük konusundan umudumu kesmiştim. Neyse habere yorumlarımızı da katarak göz atalım.

Galatasarayımız’da sürekli ertelenen tüzük değişikliği için düğmeye basıldı. Yönetime sunulan tüzük taslağıyla ilgili değişikliklerin yapıldığı ve en geç 2 ay içinde olağanüstü kongrenin gerçekleştirileceği öğrenildi. Umarız ksıa sürede hazırlanacak tüzükte sorunlar olmaz.

Galatasarayımız' da tüzük kongresiyle birlikte bazı radikal değişikliklerin yapılması planlanıyor. Özellikle üye alımı konusunda ‘devrim’ niteliğinde kararların alınması beklenilerken, kulübün eğitim kurumlarının tamamına üyelik konusunda ayrıcalıklar tanınacak. Bu kulübü liseci zihniyetten kurtarmak için iyi bir adım.

Bugüne kadar sadece liseli üyelere tanınan haklar (Galatasaray Lisesi’nde iki yıl okuma yeterli oluyor kulübe üye olmak için) yeni tüzük değişikliğiyle birlikte Galatasaray İlköğretim Okulu ve Galatasaray Üniversitesi’nden mezun olanlar için de uygulanacak. Ancak liseden farklı olarak bu iki eğitim kurumundan mezun olma şartı istenecek. Bu bilgiye göre liseliler hala en şanslı olacak gibiler.Ne var ki bu noktada özellikle lise kanadından eleştiriler geliyor ve köklü eğitim kurumunun camiadaki etkinliğini kaybedeceği eleştirisi öne çıkarılıyor. Umarız bu sıkıntılar aşılır.

Geçtiğimiz yıllarda tartışmalara yol açan ve kimi zaman yönetimlerin kotanın üzerine çıktığı lise dışından üye oranı ise yüzde 4’e yükseltiliyor. Böylece kulübe daha fazla üye kazandırılması planlanıyor. Bu çok önemli. Çünkü dışarıda üye olmayı bekleyen birçok Galatasaray'lı kulübe üye olabilecek. Ama yüzdelik dilim hala çok az.

Diğer taraftan divan üyesi olma kriterinin 30 yıldan 25 yıla indirilmesi, başkanlık seçimlerinin ve mali kongrenin sezon içinde değil ligler bittikten sonra yapılması da diğer değişiklikler arasında. Böylece divan genişleyecektir. Seçimler ve kongrenin sezon sonu olması ise çok mantıklı. Kötü yanı ise transfer vaatleri ile seçimlerin geçecek olması.

Ayrıca kulüp başkanının görev süresi de 3 yıla çıkarılıyor. Öte yandan özellikle şirketlerin denetimi konusunda genel kurulun yeni tüzükle beraber daha aktif bir hale getirilmesi planlanıyor. Başkanlık süresinin uzaması istikrar açısından mantıklı. 2 yıl günümüzde çok kısa bir süre.

Kulüpte bu olağanüstü kongrenin yapılması için 7300 kayda açık üyeden 730’unun (yüzde 10) toplantıya katılması gerekiyor. İnşallah bu sayıya ulaşılır ve kulüp dış dünyaya açılım yapar. Kulübün büyümesindeki en büyük engel de ortadan kalkmış olur.

5 yorum / Yorum Gönder:

halk dedi ki...

tüzük geçen sene değiştirilmek istendi ama lisecilerin ambargosuna takılmıştı, tabi bu tehlikeyi gören liseciler de adnan polat'a diş biliyor bu tarihten beri, klübe bedava liseli mezunları üye yapıp polat karşıtı cepheyi kuvvetlendirmeye çalışıyorlar,sırf bu konu hakkında yazmak için açmıştım ilk başlarda benim blogu aslında:)

tabi bu haliyle geçerse tüzük bende klübe kolay yoldan üye olabileceğim, ki hadi beni sittir et büyük bir adnan polat yanlısı grup klübe üye olabilecek,(üniversite tayfası), böylece tüzüğün kökten değişeceği günleri yaklaştırmak için, lisecilerin mevzilerinin kırılması için önemli bir hareket olur bu. dua edelim, mübarek ay.

armanınpeşindeyiz'de tüzük konusuna değinildiğini görmek iyi oldu kardeşim...

tevfik fikret salonuna hep beraber, boynumuzda kravat veya smokinle değil, atkıyla girdiğimiz günleri görmek dileğiyle...

Özgür Şeker dedi ki...

Lise'nin Değil,HALKIN! Bu Saltanat elbet Yıkılacak!

Gala's dedi ki...

Başkanlık seçimine 3'lü ile başlayıp, Nevizade geceleri ile bitirmek dileğiyle..


İNŞALLAH!!

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

tüzük değişiyor lisenin ismi değişmiyor anlamak güç onlarıda..bu arada liselilerin her hangi bir çıkarı var mı bu konuda ?

Gala's dedi ki...

anlamadım hangi yönden çıkarı oluyor mu ?

DEPO