Panathinaikos 1-3 Galatasaray

|


Maç öncesinde çok yazıldı,çizildi ''Galatasaray ciddi bir rakiple oynamadı. Avrupa'da büyük maçlarda görürüz Galatasarayı''dendi. Antep,Kayseri derken Beşiktaş'ta ciddi rakip değildi medyanın malûm bölümüne göre. Panathinaikos ise şişirildi şişirildi.'Galatasaray 1 puanla dönse iyidir' dendi.Ancak Galatasarayımız sezona olduğu gibi maçada çok iyi başladı.İstekliydi Galatasaray'ımız. Henüz maçın başında Baros'un müthiş deparının ardından Panathinaikos savunmasınında yardımıyla Elano golle buluştu.Arda'nın yedek kalması süprizdi sezona iyi başlamasına rağmen milli maçlar,derbi vs. derken yorgun düştü Kaptan.Yerine Elano vardı o da çok iyi başladı maça.Ardından Emre Güngör'ün sakatlığı geldi.Zaten Gökhan sakat Servet ise hastaydı buda yetmezmiş gibi Emre'yide kaybettik.Emre Aşık tecrübesiyle ve profosyenelliğiyle çok verimliydi,kritik müdahalelerde bulunuyordu ancak yavaştı.Emre Güngör onun açığını kapatıyordu. Emre'nin sakatlanmasıyla savunmadaki dinamizm biraz azaldı.Dinç olan Emre Güngör'ün yerine yorgun Hakan geçti sol tarafa ise Uğur. Rakibe verilen pozisyonların nedeni de buydu.Emre Güngör kendisine biraz daha iyi bakmalı. Oyuna dönecek olursak golün ardından 1-2 gol pozisyonu daha yakaladık son vuruşlarda biraz daha sakin olabilseydik Baros ve Elano'dan 1'er gol daha izleyebilirdik.İlk yarının sonlarına doğru geriye çekildik.Geriye çekildik ama klasik skorun üstüne yatmak için geriye çekilmemiştik.Panathinaikos'un saman alevi gibi parladığı anlarda kontra ataklarla pozisyon bulmaya çalıştık.Elano,Kewell,Mustafa Sarp gibi oyuncuların yüksek pas yüzdesi ve oyunu kontrol etmesi ilk yarıyı rahat bir şekilde tamamlamamızı sağladı.

2.yarı bizim için rüya Pana için kâbus gibi başladı.Elano'nun mükemmel pasında Milan Baros fuleli adımlarla kaleciyi geçerek topu ağlara gönderdi.İlk yarı'da golü attıktan sonra yaptığımız gibi geriye çekildik.Neticede bir deplasman maçıydı ve kontrollü olmak gerekirdi.Panathinaikos dengesizce saldırmaya ve tehlikeli olmaya başlamıştı. Tam Galatasaray'ın sıkıştığı dakikalarda Elano'nun serbest vuruşunda rakibede çarpan top daha da rahatlamamızı sağladı. Dikkat ettiğim farklı bir nokta ise 2-3 maçtır ofsayt taktiği uyguluyoruz umarım başımıza bir iş açmaz. Rakibe 1-2 pozisyon versekte defans çok eksikti.Panathinaikos Salpingidis'le golü buldu. Ve maçı 3-1'lik skorla tamamladık.Rijkaard'ın Galatasarayı Nordbank Arena'ya giden yolda ilk adamını atmıştı.

Oyuncuları değerlendirecek olursak Leo Franco başarılı kurtarışlara imza attı.Defansta Emre Aşık ikinci yarıda sonradan oyuna giren Petropoulos'u 1-2 kez kaçırsada kritik müdahalelerle tecrübesini konuşturdu.Uğur gerçek mevkiisinde oynamamasına rağmen çok iyiydi sol tarafta hiç sırıtmadı.Defansın bir diğer ucunda ise Sabri çok başarılıydı.Her geçen gün oyunun üstüne koyuyor.Stada gelip onun hata yapmasını bekleyip küfür eden ve 'bu adamın bu takımda ne işi var' diyenlerin yüzünü kızartıyor Sabri.Oyunun orta bölümünde Mustafa çok iyi işlere imza attı neredeyse bütün orta alan mücadelerinden galip çıktı, kaptığı kritik toplarla takımı rahatlattı.Elano çok etkiliydi pek fazla dribling yapmadı attığı paslar ve Panathinaikos'un
baskı kurmaya çalıştığı anlarda oyunu kontrol ettmesi çok güzeldi. Aniden oyunun yönünü değiştirebilmesi takımı çok rahatlatıyor.Sol tarafta Kewell ilk yarıda verimliydi,ikinci yarıda takımın biraz daha geriye yaslanmasıyla pek fazla oyunda gözükmedi.Oyunun diğer kanadında Keita iyi mücadele etti.Ancak tehlikeli bölgede vasattı. Kaptan Arda yorgundu derbidede pek gününde değildi.Zaten 2. yarının sonlarına doğru pek fazla hücum yapmadık.Böylece
kaptanada pek fazla iş düşmedi.Milan Baros çok etkiliydi son vuruşlarda biraz daha sakin olsaydı hat-trick bile yapabilirdi.

Toparlayacak olursak Galatasarayımızın sistemi oturmaya başladı.Artık kadroda eksikler olsada yerine oynayan oyuncu diğerini aratmıyor. Avrupa Ligi'nede çok iyi başladık büyük sıkıntılar yaşamazsak gerisi gelecek inşallah! Maçın en güzel anlarından biri maçın başında "Milyonlarca Taraftarın Yanyana" bestesini o stadda duymaktı.

Johan Neeskens'in maç sonundaki açıklaması maçın özeti aslında : "Buradan iyi sonuç almamız gerekiyordu ve aldık."

5 ' Elano
47' Baros
57' Elano

Kupalara Layıksın Sen Şanlı Galatasaray..


2 gün komşuya gidelim dedik.. Hemen karımıza tecavüz etmişler.. Ulan Çubuklular..

4 yorum / Yorum Gönder:

Murty dedi ki...

baros un golünde assisti yapan elano değil mi ? çoğu gazetede de mehmet topal yazıyor. spikerde mehmet topal demişti. doğrusu ELANO.

Özgür Şeker dedi ki...

@Murty uyardığın için teşekkürler asisti Elano yapmış.TV vs net anlayamadım spikerde Mehmet Topal diyince öyle yazdım teşekkürler.

Gala's dedi ki...

Evet asisti Elano yaptı. Onu söyleyecektim Özgür sana. Basket yazısı çıkınca unuttum..

Adsız dedi ki...

Pis koyduk..

DEPO