İstanbul Cup'ın Ardından

|

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız İstanbul Cup Şampiyonu oldu. Turnuvaya katılan takımlardan ikisinin sert olmaları faydalı oldu. Eksiklerimizi daha rahat görebildik. Savunma ve hücum setleri bu maçlara göre hazırlanırsa gerçekçi olacaktı ve öyle oldu. Bunun için seçilen takımlar çok iyiydi. Sezon başında böyle bir turnuvada şampiyon olmak sürekli küçülüyoruz diyen takıma moral getirdi. Şimdi önümüzde Bandırma’da daha sonra Almanya’da bir turnuva var. Bunlardan sonra ise Türkiye Kupası elemeleri olacak. 2 Eurolig takımının katıldığı bir kupayı almak bizi de umutlandırdı. Galip gelme alışkanlığı kazanmak açısından da yararlıydı.

Galatasaray’ımız– Salı günü oynanan maçta Zalgiris Kaunas'ı 86-61 mağlup etti. Bu maçta skorer olarak üstün bir oyuncu yoktu. Top çok iyi dağılmıştı. Darius Washington 12 sayı, 4 ribaund, 2 asist. Tufan Ersöz 15 sayı, 3 ribaund, 3 asist. Mike Wilkinson 10 sayı, 5 ribaund, 1 asist. Radoslav Rancik 14 sayı, 1 ribaund. Can Akın 17 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile oynadılar. Gözler Hüseyin'i Cüneyt'i aradı ama bulamadı. Tufan'ın dönüşü sevindiriciydi.

2. maçta başka bir Eurolig ekibi ile karşılaştık. Çarşamba günü oynanan maçta GALATASARAY'ımız Cibona'ya 81 - 76 mağlup oldu. Antonio Graves'ın takımıydı ayrıca rakip. 25 sayıdan ancak buralara getirebildik. Hakem rezalet bir maç yönetti. Aşırı derecede 3'lük denedik ve atamadık. Ama eksikleri görmek açısından iyi oldu. Maçın istatistiklerini resmi siteden öğrenebilirsiniz. Double - double yapan Rancik'e alkış göndermeyi de unutmayalım.

Perşembe günü son maçta tanıdık bir ekiple karşılaştık. Erdemir'i 93-81 yendik ve averajla şampiyon olduk. Darius Washington 18 sayı ile en skorer isim oldu. Ayrıntılı istatistik için tıklayın. Herkesin birbirini yenebildiği ilginç bir turnuva oldu. Galatasaray'ın hazırlık turnuvası da olsa kazanması çok iyiydi. Çok az olan umutlar yeşerdi diyebiliriz.

0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO