Suyun Öteki Tarafındakiler

|
2 senedir Avrupa da yolumuz Yunan takımlarıyla kesişmiş ve bu maçları hiç zorlanmadan kazanmıştık. Kalli dönemindeki 0-3 aldığımz Panionos maçı , geçen sezon tarihi fark olacakken 1-0 bitip ,fazla hasar almadan elimizden kurtuldukları ve resime konu olan Olympiakos maçı.
Sıra geldi başka bi yunan takımına.

İlk maçta orada yaşanacak, barış görüntüleri ya da çıkan olaylar İstanbul'da ki atmosferi etkileyecek şüphesiz. Taraftar grubu Gate 13, 7 sene önce kadiköy deplasmanında deyim yerindeyse terör estirmiş aynı görüntüleri Yunanistan da çubuklu takımın taraftarları gösterememişti.Son yıllarda Sami Yen'e deplasmana gelecek en sağlam tayfadır . Orada yaşanacak olaylar sonunda , o olayların bir nevi rövanşının burda alınması olası.

" Attention ! You may fall into the sea " çalışmasının benzeri bir koreografi tribünlerde olabilirdi ancak ;
İçişleri Bakanı Atalay, valiliklere gönderdiği genelgede ideolojik ve ırkçı pankartın stadlara asılamayacağını duyurdu.

Spor karşılaşmalarının yapılacağı stad ve salonlar ile çevrelerine "ideolojik, ırkçı pankart ve dövizlerin" asılması yasaklandı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Spor Müsabakalarının Güvenliği" ile ilgili valiliklere bir genelge göndererek spor karşılaşmalarının risk analizinin yapılmasını ve ona göre tedbir alınmasını istedi.

Mevzuatta aksine hüküm bulunmaması dolayısıyla özel güvenlik güçlerinin de stadyum girişlerinde elle arama yapmalarına olanak sağlandı. Daha önce özel güvenlik birimlerinin güvenlik önlemini aldığı stadlara polis geri dönüyor. Özel güvenlik sisteminden vazgeçilmedi ancak genelgede sistem oturana kadar polisin de devrede olması benimsendi.

Maçtan önce dernekler aranacak
Genelgede "Seyirciler stada alınmaya başlamadan yetkililerin katılımıyla, mahkeme kararıyla stad içindeki spor derneklerinin ve diğer kurumlara ait yerler dahil tüm bölümlerde, kapalı yerlerde, yasak madde araması yapılarak, konusu suç teşkil eden ideolojik, ırkçı pankart, döviz ve benzeri materyallerin stadyuma ve çevresine asılmasına izin verilmemesi" istendi.


Genelgesiyle taraftarın önünü kapamış oldu. Gerçi belli olmaz geçen senede engel olunmaya çalışılmıştı ama maç başlamadan önceki son dakikalarda koreografiye güzel bir ayar çekilmişti.
Adamlar 1000 kişilik tayfayla, geçen İstanbul turlarındaki gibi sağa sola sataşarak İstiklal caddesini inletmeye çalışacaklardır.Bunlara meydan vermemek lazım.

İlk maç Ege'nin diğer tarafında..
Mevzuda geri vites yapmayacak kemik tayfa götürülmeli deplasmana , buradada o 1000 kişiye karşı pasif kalmayacak kişilerle bir karşılama organizasyonu iyi giderdi.

P.S: Rakip takım taraftarlarının gelip gelmeyeceği belli değil sadece öngörü bunlar.

Asıl Avrupa maceramız bu maçla başlayacak..Kurada ki takımlara baktığımda hayatta yenemeyiz dediğim hiçbir takım yok.Takımın başında Skibbe yerine Rijkaard var. Geçen seneki o sallantıyı yaşamayacağımızı hissediyorum. En kötü yarı final oynayacak çaptayız.

Bir Ağustos sonunda yine umutla geleceğe bakıyoruz.
Sesimiz daha gür çıkıyor, daha kenetli bir şekilde tribünde omuz omuzayız.
O kupayı yeniden Sarı kırmızı formanın ellerinde görmek, Allahım kupa Türkiye'de nidalarıyla yeniden sevinç gözyaşları dökmek dileğiyle..

3 yorum / Yorum Gönder:

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

İnşallah bu yıl başarı yakalayacagız.

Cuero Leone dedi ki...

sanmıyorum yunan maçlarında rakip taraftar olacağını! olur da gidilirse elinde efesi belinde döneri abimizle gönlümüz rahat yürürüz :)

Gala's dedi ki...

Cimbom Old Boys Eşliğinde Gidilmeli :)

DEPO