O Gün Varya O gün..

|

Galatasaray'ın son 20 yıldaki inanılmaz çıkışında birçok kırılma noktası oldu. Derwall'ın gelmesinden, Florya'nın çimlenmesine, Feldkamp'ın altyapı hamlesinden Fatih Terim'in gelişine kadar. Ama hiç şüphesizki en önemlisi Gheorghe Hagi'nin şu fotoğraf karesine yakalanmasıdır. Bu kadar kırılma noktasının içinde herkezin aklına ilk Hagi transferi gelir.

Hagi bu imzayı 13 yıl 2 gün önce attı. Bu yazıyı 1 Ağustos'da atmak isterdim ama bir türlü vakit bulamadım. Galatasaray armasını yurt içinde emsalsiz kılan, yurt dışında da en başarısız dönemlerimizde dahi nice büyük kulüp tarafından sonsuz saygı ile anılmamızı sağlayan başarılarımızın en büyük yaratıcılarından, bir efsane, futbol dahisi.Bundan tam 13 yıl önce, GALATASARAY'ımıza imza atarak 4-5 sene sonra adımızı Avrupa'ya altın harfler ile yazacağımız o müthiş günlerin başlangıcını yapmış, bana göre ilk kıvılcımını yakmıştı. Bu transferi yapan yönetim kurulu hoca herkezin eline koluna sağlık diyoruz olaydan 13 yıl 2 gün sonra..

01 Ağustos 1996

Bundan sonrası için elbette birçok kırılma noktası olacak. Belki o kadar başarılı olamayacağız. Belki de daha başarılı olacağız. Ama ben şuna inanıyorum. Elano transferi ile bu kırılma noktalarından en büyüğü atıldı. Bundan sonraki başarılarımızda en büyük paylarda hep imzası olacaktır. Elbette takım olarak bunu başaracağız. Frank Rijkaard'dan sonra en büyük olay bu olacak. Biz buna sadece inanıyoruz. Başaracağız. Bu yolun sonu Avrupa'nın yeniden en büyüğü olmaktır. Belki bunu o inanılmaz zaferdan tam 10 yıl sonra başaracağız. Bunu kimse bilemez. Belki Gheorghe Hagi kadar büyük bir isim değil ama son yıllarda Türkiye'ye gelen kariyeri düşüşte olmayan belkide tek futbolcu. Umarız bundan 20 yıl sonra Bu Elano imza töreni yine 1 Ağustos 2009 olarak hatırlanacak. Yeniden Hamburg'da o marş inleyecek!!!

Dağ Başını Duman Almış!!!

01 Ağustos 2009

4 yorum / Yorum Gönder:

hadesperado dedi ki...

eline yüreğine sağlık...

Mario Jardel dedi ki...

Bu kırılma noktasını "galatasaray'ı kriz bekliyor, bu transferler kongreye yönelik hamleler, şampiyonluk favorim fenerbahçe" diyen efsane ilan etmemize rağmen içimizdeki irlandalı olduğu ortaya çıkan adamlara rağmen gerçekleştirin..

erŞen dedi ki...

tüylerim diken diken oldu ..

El Commandante HAGIIII!

Gala's dedi ki...

hakanın yaptıklarını ben de hiç yakıştıramadım..

DEPO