Neden mi Galatasaray'lıyız?

|

Dostluk turnuvasını kazanan Galatasaray, kupanın yarısını finaldeki rakibi Göztepe’ye verdi.

Reşat Selamioğlu Kupası

Sarı-kırmızılı ekibimiz 1973 yılında "Reşat Selamioğlu Kupası" adı altında dörtlü bir futbol turnuvası düzenledi. Turnuvaya galatasaray’miz ile birlikte, Altay, çubuklular ve Göztepe de katıldı. Finalde Galatasaray ımız ile Göztepe karşı karşıya geldi. Hakemin kötü yönettiği maç, 87. dakikaya kadar 2-2 devam etti. Galatasaray 87. dakikada penaltıdan bulduğu bir golle maçı 3-2 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

Kupa Kemeraltı’nda İkiye Bölündü.Maçtan sonra ise sahalarımızda daha önce eşi benzeri görülmemiş, ilginç bir olay gerçekleşti. Galatasaraylı yöneticiler bir açıklama yaptılar ve takımlarının çok kötü bir oyun sergilediğini belirterek, kupanın gerçek sahibinin, kendilerinden daha iyi oynayan Göztepe olması gerektiğini söylediler. Galatasaray’in bu talebi üzerine, şampiyonluk kupası Kemeraltı’na götürüldü ve tam ortadan ikiye bölündü. Galatasaraylı yöneticiler kupanın yarısını Göztepe’ye vererek, büyük bir centilmenlik örneği gösterdiler.

Kupanın birer yarısı hala Göztepe’de ve Galatasaray kulübünde anı olarak durmaktadır. Bu kupa, günümüz Türkiye’sine yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, sevgi, saygı ve centilmenlik yolunda ışık tutacak bir örnek olduğundan, bu olay hafızalardan kolay kolay silinmeyecektir.
İşte Bunun İçin Galatasaray'lıyız..

5 yorum / Yorum Gönder:

halk dedi ki...

bilmiyordum bu hadiseyi,sağolasın.
renkdaş takım göztepe2yi de en kısa sürede ligimizde görelim.amin.

Adsız dedi ki...

ufak bir eksik var galatasarylılar hakemin yanlı tutumunda dolayı kupaı ikiye bölmüştür.

Adsız dedi ki...

bu olay gerçek mi ?

Anıl dedi ki...

Bunun bir benzeri Adnan Menderes döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan bir Başbakanlık Kupası'nda da yaşanıyor. Maç 1-1 sona eriyor ve takımlar kupayı ikiye bölüyorlar. Kupanın bir yarısı şu an Fenerbahçe Müzesi'nde, öteki yarısı ise Galatasaray Müzesi'nde sergileniyor. NTV Tarih'in bu ayki sayısında bununla ilgili çok hoş bir yazı mevcut. Alınıp, okunmalı.

Gala's dedi ki...

adısz evet gerçek

anıl. bilgi için sağ ol bilmiyordum o konuyu..

DEPO