Hasan'ın Saçları..

|
Bu sene aramızdan ayrılan son Kopenhag Fatihi.. Sessiz sedasız futbolu bırakan Hasan Şaş.. Kel Hasan.. Adana'lı Hasan...Bildiğimiz gibi 99 yılından beri saçları genellikle keldir. Saçını hep 0'a vurur. Görenler onun saçını hep böyle traş etmeyi sevdiğini sanır. Ama öyle değildir. Hasan saçlarını sever. Bir kere güçlensin diye 0'a vurur. Bir daha da uzatamaz. Ne zaman saçları uzamaya başlasa yeniden 0'a vurur. Neden diye soranlara şu yanıtı verir ;

"Kardeşim uzattırmıyorlar ki. Ne zaman uzasa sabahları odama baskın yapıyorlar. Makasla birazını kesiyorlar. Kelaynak gibi oluyorum. Mecburen kazıtıyorum.."

Bunu yapanlar Arif ve tayfası.. Takımın afacanları..Şaş kapısını kitliyor ama bu sefer de kapıdan çıkınca tutup zorla kesiyorlar..Daha sonra Hasan alışıyor. Hep kazıtıyor saçlarını.
Şimdi ise sezon başlarında Arda'yı görüyoruz elinde traş makinası ile. Genç oyuncular adeta yalvarıyor ama hepsinin de saçları kesiliyor. 2-3 sene sonra Emre'yi, Serdar'ı, Cem'i elinde makina ile görürsek kimse şaşırmasın..

Terim onu büyük hevesle alıyor Ankara'dan. İlk başlarda Terim'den torpilli diye yazılıp çiziliyor. Terim onu uzun süre oynatmıyor. Ona formsuzken çok kızıyor. "Oğlum sen Adana'lı değilsin. İnanmıyorum" diyor. Daha sonra Hasan düzeliyor.. Bir anda yıldız oluyor ama Terim gidince araları açılıyor. Hatta sözleşme imzalamayınca Terim şöyle diyor ;

"Hiç şansı yok. O Adanalı Mecburen imzalayacak"

Ama Hasan bu mesajı almayınca araları açılıyor. Hatta Hasan gol atınca Lucescu'ya koşuyor. Terim İtalya'dan telefon ediyor. " Çok sevdin galiba yeni hocanı" diyor. Tabiki bu bir dedikodu. Terim bunu yalanlıyor. Yönetim çıkarttı öyle lafları diyor..

Evet bugün Hasan Şaş'sız bir sezona başlıyoruz..2000 oyuncularından yoksun bir sezon başlıyor.. Değişim süreci neredeyse sonlandı. Takım son 3 yılda muhteşem değişime uğradı. Umarız meyveleri kısa sürede toplanacak...Artık Yeni Bir Ruh Doğacak...

"2288 Ruhu"

6 yorum / Yorum Gönder:

erŞen dedi ki...

Yönetimin tasarrufudur.Ama ben kulübede bile olsa Hasan'ı görmek isterdim.O ruhtu, O hırstı.14 Mayıs'ın sembol oyuncusuydu.

Trt Türk'te yorumculuğa başlaycakmış. 01:05 te Futbol Herşeydir diye bir program.. Hayırlı olsun Adanalı'ya.. Hayırlı olsun büyük Galatasaray'lıya.Bülent gibi,Hakan gibi oda Galatasaray formasından sonra üzerine başka bir forma geçirmedi.

Kalbimizdesin Hasan Şaş! #11

Volvox dedi ki...

Bundan böyle kendisini Trt Turk'te izleyecekmişiz.

murat durgun dedi ki...

benim bildiğim Hasan 2001'de vurdurur saçları 0'a.İstanbul'daki Real Madrid maçı öncesi.Eklemek istedim. :)

Gala's dedi ki...

@Muytti

bu yazı hasan'ın birebir anlattığı hikayeden yazıldı.hasanda yanlışlık olabilir. ama ben 99-00 lerde saçlarını kel hatırlıyorum sanki..

murat durgun dedi ki...

tamamdır,ben yanlış hatırlamış olabilirim. :D

Gala's dedi ki...

estağfurullah murat :) o konuda eminsen editleyebiliriz. sonuçta yazı yanlış aktarılmış olabilir.

DEPO