Elveda Paf Ligi..

|

"Türkiye Futbol Federasyonu alt liglerle ilgili önemli kararlar aldı. 2010-2011 sezonuyla birlikte Üçüncü Lig kaldırılacak. 3.Lig’in yerine Deplasmanlı Amatör Lig kurulacak. Buradan İkinci Lig’e direk yükselme olacak. Bir diğer önemli karar ise bu sezondan itibaren PAF Ligi’nin kaldırılması oldu. Bunun yerine getirilecek A2 Ligi eylül ayında başlayacak ve 9 takımlı bölgesel gruplar olacak. Bu ligde 23 yaşa kadar futbolcular ile iki yabancı oynatılabilecek. Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray, Kasımpaşa, İstanbul BŞB’nin grubunda Bursa, Kartal, Kocaeli ve Bolu da yer alacak. İddaa programına da alınacak A2 maçları çarşambaları oynanacak."


Bu habere forumlarda rastladım. Haberin 3. lig kısmı bizi ilgilendirmiyor. Ama bölgesel lig olacak olması çok mantıklı. Alt liglerden genç oyuncu daha çok çıkacaktır artık. Profesyonel takım sayısıda azalacak. Ama şu anda amatör olan kulüpler canlanacaktır. Çünkü 3. ligdeki köklü kulüpler ile maç yaptıkça kendilerini geliştirirler. Avrupa'da çeşitli yerlerde görebileceğimiz bir sistem bu.Her ne olursa olsun çok iyi ve gecikmiş bir uygulama. Ama Beylerbeyi projesi bu haber ile tamamen çöpe atılır diye düşünüyorum.

Bizim için önemli olan kısım Paf liginin kalkıp A2 liginin gelmesi. Uzaktan bakıldığında rezerv lig gibi görülüyor. Ama işin içine girdiğimizde hiç de öyle değil. Çünkü rezerv ligde 1. lig takımlarında oynayamayan oyuncular oynar ve yaş yabancı kısıtlaması yoktur. Sadece o ligdeki takımlar katılı o lige. Ama bize bakıldığında 2 yabancı kısıtlaması ve 23 yaş sınırı getirilmiş. Ayrıca 1. ligdeki takımlardan değil bölgesel üst liglerdeki takımlardan kurulmuş bu lig. Süper gençler liginin yaş sınırı yükseltilip yabancı getirilmiş gibi birşey olmuş. Zaten rezerv lig kurmak federasyona büyük yük getirebilirdi. Ayrıca maçlar 1. lig maçı ile aynı gün değil hafta içi oynanacak. Maçların iddaa'ya alınması oradan gelecek hasılat ile ligin döndürülmesi anlamı taşıyabilir.


Gelelim bizim için en önemli kısıma. Bildiğimiz gibi 87-88-89 jenerasyonundan birçok isim kiralama stratejileri sayesinde kaybolup gitmişti. Aralarından sıyrılıp gelen Arda, Uğur olmuştu. Belki biraz da Aydın ve Mehmet Güven. Özgürcan'ın durumu hala belirsiz. Bu jenerasyonda kaybolan isimlerin artık geri dönme şansı yok elbette. Ama 90-91 jenerasyonları için iyi haber. Artık yaşları dolduğu için gitmezler ve bu ligde oynar, hepimizin gözünün önünde olurlar. Keşke daha erken gelseyi diye düşünmemek mümkün değil. Ayrıca A takımda sakatlıktan çıkmış, cezalı oyuncular da gençler gibi kendilerini orada geliştirip A takım seviyesine gelebilir. Umarız burada ben A2 ligi oyuncusu değilim safsatası oluşmaz.

Konu ile alakası yok ama Superleague Formula Sonuçlarını paylaşalım. Bu arada ne dandik bişey anlamadım bu yarışlar. Daha 40 fırın ekmek yemeleri lazım.


Günün 1.Yarışında 13. Olduk.

Günün 2.Yarışında 12. Olduk.

1 yorum / Yorum Gönder:

erŞen dedi ki...

Güzel bir sistem. Ancak maçlar hafta içi değilde maçtan 1 saat önce oynanabilirdi. böylece o futbolcularında ne durumda oldukları nı görüp bi yorum yapabilirdik..

Yinede görürşüm paf liginden daha iyi bir sistemdir.

DEPO