Sağ Bek..

|

Defansın sağı diğer bir deyişle sağ bek.8-9 yıldır bu takımın sorunu olan bölge.Brezilyalı Capone'den sonra Galatasaray bu bölgede sıkıntı yaşadı.Taraftarın sevdiği orjinal adam Capone.''Arka direk Capone'' taraftar onu böyle adlandırmıştı.Kritik anlarda attığı gollerle hafızalarda kendine yer edinmiştir.(bkz:Milan maçı) UEFA Kupası'nı kazanan efsane kadronun kilit adamlarındandı Capone. Sevdik biz Capone'yi alışılagelmişin dışında Brezilya'lı olmasına rağmen adam gibi adamdı.

Capone'den sonra Galatasaray arayışlardaydı.2000-2001 sezonunda Sebastien Perez takıma dahil edildi. Perez taraftarın istediği gibi mücadeleci hırslı kaliteli bir oyuncuydu hâlâ sevenleri var.Ancak birtürlü peşini bırakmayan sakatlıklardan dolayı sözleşmesi yenilenmemiştir.Şu sıralarda plaj futbolu oynuyor.

Perez'inde gönderilmesinin ardından Galatasaray bir başka Brezilyalı Cesar Prates ile anlaştı.Nasıl işse Prates i 'de taraftar çok seviyordu.Arada sırada attığı nefis duran top golleri ve Olimpico'daki derbide çektiği şut sonrası Hakan Şükür'ün kafasına çarpıp giren topla hatırlayacaktır taraftar onu.Birde uzun taç atışları vardır hani. Bir defans oyuncusuna göre hücüm gücü çok yüksekti fakat defansı zayıftı.Galatasaray'da tutunamadı ve oda gönderildi. Felipe'li Bratu'lu Petre'li takımda en çok sevilen oyunculardan biriydi.

Galatasaray dağılma döneminin ardından toparlanma amacındaydı.Gerçekleştirdiği 'zorunlu gençleşme' operasyonunun ardından takıma Cihan Haspolatlı dahil edildi.Geleceği parlak bir orta saha oyuncusuydu Cihan. Ümit milli formayı giymiş gelecek vaadeden bir oyuncuydu.Ancak kendisini sağ bekte buldu.Belkide o kadar yetenekli değildi? hatta 'Kazma' bile dendi onun için.Rakibe hediye ettiği gol pozisyonları sakarlıkları ve ilginç hatalarıyla hafızalarda yer edindi Cihan.

2.Terim döneminde Galatasaray'da forma şansı bulmaya başladı Sabri.Top tekniği yüksek hızlı ve hırslı bir oyuncuydu 'Genç Sabri'.Taraftarın istediği gibi topu kazanana kadar mücadele eden bir sağ bek.Sabri Galatasaray'da genel olarak başarılı bir performans gösterdi.Şu son 2 sezondur taraftarın şikayetçi olduğu bir oyuncu orta yapamadığını düşünenler var. Bordeaux maçında attığı son dakika golü sonrası büyük sevince boğmuştur bizi.Ancak profesyonellik yönü tartışılır Hatta 2-3 gün önce bir taraftara krampon fırlatarak başını yarmış bakalım daha neler göreceğiz.

Uğur Uçar: 100.yıl jenerasyonunda kendine yer edinmiş genç yetenek. Cafercan'lı,Mülayim'li Arda'lı,Zafer'li,Özgürcan'lı takımın Kaptanı.Taraftar'ın ona 'Küçük Kaptan' lakabını taktığı iyi bir Galatasaraylı.Sabri'yle forma savaşına girdiği sıralarda iyide performans gösterirken 2007-2008 sezonunun 2. yarısında bir Konya deplasmanında çok büyük bir sakatlık geçirdi.Yaklaşık 1,5 yıl forma giymedi.Ve bu sezonun son maçında 40 dakika ısındıktan sonra son 5 dk'da oyuna girdi.
Umarız Galatasaray artık sağ bek aramaz Uğur da artık o talihsiz sakatlıkları yaşamaz.Uzun yıllar bu takımda forma giyip Kaptanlık yapar.
Seni seviyoruz Küçük Kaptan.

1 yorum / Yorum Gönder:

hadesperado dedi ki...

Sabri kesinlikle bir sağ bek değil, kanat oyunculuğunu da herkesle tartışırım, sadece kondüsyon yetmiyor...
hele ki futbol zekası Uğur'la karşılaştırılmaz bile...

istatistikleri bilmiyorum ama o kanattan gol yiyorsak onun payı kesinlikle yüzde 90'lardadır... yani ölümcül hatalar; daha doğrusu hata değil de, bu kadar yani, Sabri bu kadar işte fazlası değil...

Allah Uğur'a başka sakatlık vermesin, o mevki her zaman onundur...

saydığın isimler arasında Capone'u ayrı bir yere koyup Perez'i tek geçiyorum...

DEPO