Ivana Vecerova Galatasaray'da

|

Galatasaray'ımız Bayan Basketbol Takımı için, Çek milli oyuncu Ivana Vecerova ile sözleşme imzaladı. 1.94 boyunda ve 30 yaşındaki oyuncu, center mevkisinde görev yapıyor. Doğum Tarihi, 30 Mart 1979 olan oyuncu 1998-2008 tarihleri arasında Gambrinus Brno (Çek Cumhuriyeti) takımında oynamış. 10 yıllık süreç çok iyi. İstikrar açısından sorunu yok yani. Oyuncu geçen sezonu ise Ros Casares (İspanya)takımında geçirmiş. Marina Kress'in yerine transfer edilen oyuncudan beklenti büyük. Sırtı dönük olarak Kress'den daha iyi olduğu söyleniyor.4 dil birden konuşuyormuş. Almanca, İngilizce, Rusca, Çekçe. Bakarsınız Türkçe'yi de öğrenir. Boyu uzun olmasına karşın ayaklarının çok hızlı olduğunu öğrendim. http://www.freeplayers.com/ivanavecerova.html adresinde videoları ve tanıtım yazısı var. Marine Kress'den iyi olduğunu düşünmüyorum. Ama Leuchanka&Vecerova ikilisi ile pota altı geçen seneye göre çok daha iyi. İstatistikleri pek iç açıcı olmasa da izlemeden yorum yapmayacağım. 3 milyonluk bütçemiz varken çok daha kaliteli bir oyuncu bekleniyordu. Ama Seimone alınmazsa onun yerine alınacak yıldız oyuncu için ayrılmış olabilir o bütçe. Bu arada es geçmiştik Seimone'yi. Sakatlandı ve uzun süre parkelerden uzak kalacak. Aynı şekilde Işıl'da bir dönem bizimle olamayacak. Her iki oyuncuya da geçmiş olsun diyoruz. Yeni transferimiz Ivana'da hayırlı olsun.


Resmi Siteye göre ;
19 yaşında başladığı profesyonel kariyerini tam 10 yıl boyunca ülkesinin takımı Gambrinus Brno'da sürdüren Vecerova, geçen sene Euroleague çeyrek finalisti Ros Casares'te oynadı. İspanyol ekibinde ortalama 16 dakika süre aldı, 4 sayı - 4 ribaund ortalaması yakaladı.

Galatasaray Bayan Basketbol Bölümü Direktörü Mihriban Oğuz, bu transferin geçen sezonki oyuncumuz Marina Kress'in yerine yapıldığını ve Vecerova'nın daha farklı özelliklere sahip olduğunu söyledi. Mihriban Oğuz ayrıca, Vecerova'nın Ros Casares'te mutsuz olduğu için sözleşmesini feshederek Galatasaray'a geldiğini açıkladı.

0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO