Kanının son damlasına kadar..

|

“Galatasaray – Fenerbahçe maçındayız. Maçın başlarında Ergün oyundan atılınca, Galatasaray sahada 10 kişi kalmıştı. Bu arada kafaya çıktığı bir ikili mücadelede Mustafa’nın kaşı gözü yarılıyor; burnundan kan gelmekte. Saha kenarına geliyor ve ‘ahlar, oflar’ içinde yere yığılıyor: O dönemde oyuncu değişimi diye bir şey yok. Gündüz yanına geliyor: “Nasılsın evladım?”

Mustafa: “Galiba oynayamayacağım, bitkinim, çok kan kaybettim” diyor. Gündüz, “Vücudunda biraz daha kan var mı?” diye soruyor. Mustafa, “Evet” deyince, Gündüz, “Öyleyse çık sahaya, onu da akıt öyle gel” diyor.

Bu laf Mustafa’da doping etkisi gösteriyor; dönüyor sahaya ve o gün maç bitene kadar da hayatının oyununu oynuyor! Sonuca gelince; 10 kişilik G. Saray, Metin’in 4 gol attığı maçta Fener’i adeta sahadan silerek 5-0 galip geliyor.”

Mehmet Emin Kunt
“Galatasaray ve Türk Futbolundan Geçen Bir Dev Baba Gündüz”


Galatasaray taraftarı için en önemli şeydir; arması için kanını , canını ortaya koyacak futbolculara sahip olmak.. Şu son yaşanılan 2 şampiyonluk, takımda arma aşkıyla oynayan futbolcu sayısının fazla olması sayesinde gelmiştir.Daha hafızalarda taze olan unutulmaz 2005-2006 sezonu şampiyonluğu, aylardır parasını alamayan,elle kolla atılmış gollere,haksızlıklara, isyan eden, endüstriyel futbola kafa tutan,sahaya 11 tane Metin olarak çıkan takımı hangi Galatasaray ' lı unutabilir.. Yine, 6 hafta teknik direktörsüz, yabancısız oynanan süreçte, Galatasaray Ruhu olarak nitelendirilien 1-0 lık gençlerbirliği maçından sonraki o çamurlu sahadaki görüntüleri hangi Galatasaray'lı hafızasından silebilir ?..

Galatasaray taraftarının görmek istediği bu mücadeledir.Bu Arma Aşkı'dır. Sahada; "sahadaki biz" olarak niteleyeceğimiz oyuncuları görmektir.Ancak bu futbolcuların sayısı gün geçtikçe azalmakta.. Hakan Şükür , Hasan Şaş gibi Galatasaray'ın simgesi, sahadaki biz payesine erişmiş futbolcular sahada yok artık.Şu anda bi Sabri, ki ne kadar fanatik bi Galatasaray'lı olursa olsun benim gözümde bu isimlerin yanından geçemez ama Galatasaray için vur de vurur öl de ölür.Diğeride bu efsaneleşmiş isimlerin mertebesine çıkması büyük olasılık olan, şimdiden Metin Oktay 'la özdeşleşmeye başlamış yeni kaptanımız Arda Turan'dır.Gerek duruşu,gerek Galatasaray'lılığı Arda Turan'ı özel kılmakta sahadaki biz haline getirmektedir.Galatasaray için kanının son damlasına kadar mücadele edeceğinden hiç bir şüphemiz yoktur.

forması Parçalı,ruhu Metin,kalbinde aşkı tek futbolcular..
Kanının son damlasına kadar Galatasaray !..


*takım için kanını akıtmak demişken yakın geçmiştende bir örnek verelim :
'Galatasaray'a kanımı vermeye geldim'
Cassio Lincoln
26.06.2007

2 yorum / Yorum Gönder:

Gala's dedi ki...

çok güzel yazı ama küçük kaptan uğur u unutmayalım :)

erŞen dedi ki...

:)))

onunda hakkını başka bir yazıda veririz artık :)

DEPO