Basketbolda Üç Transfer

|
1. Transfer Zafer Kalaycıoğlu... Geçtiğimiz sezon ortasında adı geçmişti ama Azizenin kıskançlığı sebebi ile anlaşamamıştık. Fenerbahçe'yi çalıştırdı en son. Çok eskiden bizde de çalışmıştı. Taraftarlarımız bu transfere karşı."Onursuz ZAFER'ler istemiyoruz!" sloganı üretildi bile. "Koşmayalım ZAFER'lere" de diyorlar. Ama resmi siteden açıklandı bile. Önümüzdeki sene hocamız olacak kendisi. Şampiyonluklar kazanacağız belki ama ilkelerimiz her şeyden önce gelmeli. Adama dakikalarca "soytarı zafer" diye bağırdık.. Başarılı bir hoca, ama...

İşte resmi site haberi ;

"Galatasaray Bayan Basketbol Takımı’nda antrenörlük görevine Zafer Kalaycıoğlu getirildi. Takımımızın baş antrenörü olarak uzun süreli bir anlaşma yapılan Zafer Kalaycıoğlu, 1994 - 1995 ve 1995 - 1996 senelerinde Galatasaray Bayan Basketbol Takımı antrenörü olarak görev yapmış ve iki lig şampiyonluğu, iki Cumhurbaşkanlığı ve iki Türkiye Kupası olarak kazanılacak tüm kupaları kazanmıştı.

1954 doğumlu ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu Zafer Kalaycıoğlu, evli ve bir çocuk babası.

Galatasaray Spor Kulübü"

2. transfer Radoslav Rancik...

Erkek takımına yapıldı bu transfer.. Nymburk’tan Benetton’a Oktay Mahmuti tarafından getirildi Slovak oyuncu. Ve Benettonda çok iyi bir sezon geçirdi. Bir süredir bahsedilen Yugoslav oyuncu kendisi oluyor. Bulabildiğimiz bilgileri aktaralım. Benetton Treviso’da oynamış geçen sene. 2.06 boyunda 79 doğumlu.Geçen sezon Eurocup’ta 9.5 sayı 4.4 ribaund ortalaması ile oynamış. Ben bu haberi yazarken resmi site de açıklamış. Slovak oyuncu, power forvet ve center mevkilerinde görev yapıyor. Hayırlı olsun diyelim. Lig içinde göreceğiz performansını.


3. transfer Yelena Leuchanka
Daha önceden anlaşılmıştı ama biz yazmayı tercih etmedik. Bugün resmi site basketbol anlamında adeta şov yapıyor. Bugün açıkladılar ve biz de hepsini bir arada yazalım dedik. Yelena Leuchanka ile bir yıllık sözleşme imzaladık. Yelena Leuchanka Belarus'lu milli oyuncu. Aynı zamanda Marina Kress'in takım arkadaşı. Geçtiğimiz turnuva boyunca izlediğim kadarı ile muhteşem bir oyuncu aldık. Avrupalı olması çok büyük avantaj. 1.96 boyunda ve 26 yaşındaki oyuncu, center mevkisinde görev yapıyor. Kariyeri boyunca ;
BelGUT Gomel (Belarus),BelGUT-Vedritsa Gomel Region,Seminole Community College (NJCAA),Wabash Walley (NJCAA),West Virginia (NCAA),Charlotte Sting (WNBA),TEO Vilnius (Litvanya),Estudiantes Madrid (İspanya), TEO Vilnius (Litvanya),UMMC Ekaterinburg (Rusya)
takımlarında forma giymiş.
Basketbola kendi ülkesinde, 13 yaşında başlayan Yelena Leuchanka, 17 yaşında üniversite eğitimi için gittiği ABD’de kolej liglerinde oynadı. Daha sonra WNBA’de de forma giydi.Geçen sezon Ekaterinburg ile Euroleague üçüncülüğü yaşayan Leuchanka, 14 maçta ortalama 13 dakika süre alırken 5 sayı – 5 ribaund ortalaması yakaladı.
Mihriban Oğuz resmi siteye transferi değerlendirmiş. Buyrun ;
“Bu sezon Euroleague'de mücadele edecek olan takımımızda yabancı pivot olarak Avrupalı oyuncu tercih ettik. Yelena, son iki Avrupa Şampiyonası’nda Belarus Milli Takımı ile ilk dördün içinde yer aldı... Geçen sene Euroleague’de Ekaterinburg takımı ile üçüncü, Rusya liginde şampiyon oldu. Bu tecrübeleri ile takımımıza çok büyük katkı yapacağı inancındayız.”

1 yorum / Yorum Gönder:

Özgür Şeker dedi ki...

Futbol şubesinde bu kadar büyük bir önem veririlip fedakarlık yapılırken Basketbol'daki küçülmeyi anlayamıyorum.

DEPO