09-10 Sezonu Formaları

|
Formaları ilk gördüğünüz anda ufak çaplı bir şok geçiriyorsunuz. Bu mu lan o kadar zamandır formada forma dediler bu mı çıktı ortaya?! diyerek beklentilerinizi karşılamadığını düşünüyorsunuz.Ki geçen sezonun formaları daha başarılıydı kanımca.Gözler formaya biraz aşina olunca çokta kötü olmadığını düşünüyorsunuz. Tek tek değerlendirelim.

PARÇALI;
Kutsal parçalı her zaman klasikleşmesini istediğimiz her sene yapılmasını istediğimiz efsane formamız.
Formadaki hataları hepimiz biliyoruz aynı yakalar gibi kollarında zıt olması gerekiyordu.
Şu parçalı her sene giyilsin belli bir şekilde ama her sene aynı şekilde olsun diğer 2 formaya ne yaparsanız yapın diyenlerdenim Formadaki Türk Telekom reklamında kullanılan font formanın gerçek kalitesini oldukça düşürüyor.

Ama ben Ali Sami Yen'deki son senemizde özellikle Parçalı formamızda daha özenli daha özel birşeyler bekliyordum.Logo olabilirdi Kulüp logosunun altına yazıya bile razıydım. Ama şu bir gerçek ki geçen seneki formalarımız daha iyiydi.

Ligdeki 17 maçta ve Avrupadaki maçlarda Parçalı formamız giyilsin başka bir isteğim yok benim.Abartılacak kadar güzel olmasada Parçalı her zaman güzeldir.


Buna benzer birşey formanın dışına yapılabilseydi daha iyi olurdu.



BEYAZ FORMA;
Her sene klasikleşen beyaz formamız çok ama çok sade bir forma özellikle bu kadar sade yapılan bir formada göğüs kısmı bayraksız olarak çok boş kalmış.Türk Telekom'un dandik fontu bu formayıda kötü gösteriyor ilk bakışta.

Kollardaki dizaynı sevdim fakat omuz kısmından gelen parçalar formaya antrenman forması havası katmış.Çok sade çok özensiz antrenman forması gibi.

MOR FORMA;

Beklediğimden çok ama çok daha iyi bir forma.Herkes mor formanın çıkacak olmasına tepki gösteriyordu haklı olarak bende karşıydım fakat çokta kötü görünmedi gözüme.Almamda giymemde orası ayrı.Ama şu mor formayı yapıpta SARI'ya üvey evlat muamelesi yapılmamalıydı diye düşünüyorum.Mor bizim rengimiz değil.Ama Sarı bizim rengimiz neden bunca yıldır Sarı forma yapılmaz?

Arda'nın dediği gibi "Mor güzel ama umuyorum dışarıda giyeriz, biz içeride parçalıdan yanayız."

Ocak'ta kırmızı forma çıkacakmış onuda görmek lazım.

Genel olarak formalara ''Eh işte'' diyebiliyorum.Çok iyi değiller ama kötüde değiller.Özensiz ve sade olmalarına rağmen farklı bir reklamla yapılmış olsalardı daha iyi olurdu. Kulüp amblemi yine dikiş değil.Dikiş olması gerekirdi.



Bu arada o ne olduğu belli olmayan Fransız sitesinin formamızı bilmesi çok ilginç.
Bu da kulübün bir açığıdır.

http://www.footcenter.fr/fr/football/e-galatasaray-maillot-galatasaray-home-09-10-313000.html (Site şuanda açılmıyor.)


Formalarda çok merak ettiğim bir konu ise Font konusu beyaz olduğu söyleniyor.Eğer parçalıdaki font beyaz ise kenarları ince siyah çizgilerle irileştirilmelidir 2 sezondur kullandığımız berbat ötesi dandik fonttan kurtulmuşuz inşallah daha dandiğini yapmamışlardır.

Son olarak formalarda Ali Sami Yen'de son senemize özel logo veya yazı bulunmalıydı.Parçalıda Ali Sami Yen Bey'den bir kalıntı olsada formaların dışındada benzer birşey olmasını beklerdim.Murat Vurucu'nun güzelim ASY logosu gibi..

Gelecek sezonlarda Klasik Parçalı görmek dileğiyle yazıyı bitirelim.



6 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

mor berbat

Gala's dedi ki...

güzel analiz.. % 100 katılıyorum yazıya..

Mario Jardel dedi ki...

2 alttaki başlıktaki klasik metin oktay formasını değil 1 sezon 100 sezon giyelim.. Neden bizim chelsea ? Liverpool ? Real Madrid gibi üzerinde keskin oynamalar yapılması söz konusu bile olmayacak bir formamız olmuyor ?

Gala's dedi ki...

nedeni her sene forma satmak. eğer forma aynı olursa taraftarın almayacağını düşünüyorlar. oldukça mantıksız ve geri bir düşünce.

erŞen dedi ki...

Gala's a katılıyorum. Formalar beklentimin altında güzellikte. Yani dediğin gibi eh işte. Ama tabiki üzerinde Galatasaray armasının bulunduğu her kumaş parçası kıymetlidir.Kutsaldır.

Gala's dedi ki...

Çirkin forma yoktur, az votka vardır....

DEPO