UEFA Europa League Draw: FC Tobol

|



''UEFA Avrupa Ligi birinci ve ikinci tur kuraları bugün İsviçre’nin Nyon kentinde çekildi. UEFA Avrupa Ligi’ne ikinci turdan katılan Galatasaray’ın rakibi Kazakistan temsilcisi Tobol oldu.

Galatasaray ilk maçta rakibiyle 16 Temmuz'da deplasmanda karşılaşırken, ikinci maç ise 23 Temmuz'da Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak.''

Resmi Site

Geçen sezonun son dakikasında Trabzon'dan gelen son dakika golünün haberi ile Uefa Kupasında 2. turdan başlayacağız. İlk maçın 16 Temmuz'da oynanacak olması sebebi ile sezonu erken açtık ve çalışmalara bugün start verdik. Aynı zamanda saat 14.30 da İsviçre'nin Nyon kentinde kura çekimi vardı. Olası rakiplerimiz bize göre oldukça zayıftı. Yapılan kura çekimi sonucunda rakibimiz Kazakistan'ın Tobol takımı oldu. Galatasaray ilk maçı 16 Temmuz'da deplasmanda, rövanşı ise 23 Temmuz'da İstanbul'da oynayacak. Rakibimiz FC Tobol, Kazakistan Süper Ligi'nde hiç şampiyonluk yaşamamış. Ama Avrupa kupalarında kendini aşabiliyor. En büyük başarısı Kazakistan Kupasını kazanması. Ayrıca geçen sezonu averajla 2. sırada bitirmişler. 2003'de İnter Toto kupası finalinde eski futbolcumuz Tolunay Kafkas'ın da forma giydiği Pasching takımına elenen Tobol, 2007'de İnter Toto'dan UEFA Kupası'na gitmeye hak kazanmış. 14 takımlı ligde 12 maçın 5'ini kazanabilen Tobol 4. sırada bulunuyor. Rakibimiz ligde oynadığı son 3 maçı da kazanmış. En önemli oyuncuları ise Vladimir Bayramov. Bayramov Türkmenistan Milli Takımıda da forma giyiyor.Kazakistan'ın bir kuzey şehri olan Kostanay şehrini temsil eden rakibimiz maçlarını 8 bin kapasiteli Kostanay Stadın'da oynuyor. Kostanay şehrinin nüfusu ise 200.000 'in biraz üstünde. Tobol geçen sene Uefa Kupası'nda 1. turda Avusturya Wien'e elenmiş. Çok kolay bir rakip olarak gözükse de temkinli olmalıyız. Maç disiplininden kopmadan oynarsak her iki maçı da taraftarları mutlu edecek farklı bir skorla kazanabiliriz. Yanlız böyle zayıf rakiplere karşı her iki maçı da kazanarak puan toplamalıyız. Burada kazanacağımız bir maç ile finalde kazanacağımız bir maçın verdiği puan aynı oluyor. Sadece Kazak kardeşlerimize saygı göstererek oynayalım. Zeminin çok kötü olduğunu duydum. Umarım Uefa buna bir önlem alır.Ligleri Nisan ayında başlayıp Kasım’da bitiyormuş.Yani karşımızda hazır bir rakip olacak.Tobol bugüne kadar Avrupa kupalarında Inter Toto ve UEFA Kupası maçları olmak üzere 18 karşılaşmaya çıkmış. Bu maçlarda 9 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan, Kazakistan temsilcisi rakip fileleri 18 kez havalandırırken, kendi kalesinde ise 16 gol görmüş. Bu turu geçersek üçüncü tur maçları, 30 Temmuz - 6 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Hayırlısı olsun diyelim..

Gala's

2 yorum / Yorum Gönder:

Özgür Şeker dedi ki...

işin ilginci Kazakistan avrupa ülkesi değil (:

Adsız dedi ki...

Rusya dağıldıktan sonra mecburen alınıyorlar :)

DEPO