Schalke Maçı Biletleri

|
Son günlerde her Galatasaray tribüncüsünün dilinde. Schalke maçı biletleri de Schallke maçı biletleri. Öncelikle konuyu futbolun ortaya çıkışından ele almak lazım. 11 kişiyle oynanan vs vs. Futbolu günümüzde sağlıklı spor için yapan sporcu var diyenin yakasındadır yalanını sikiyimcilerin sağ eli. Sokakta oynayan çocuğa sorsan futbolcu olacağım der, sahadaki futbolcuya sorsan daha çok ünlü olacağım der. Futbolu oynayan herkesin amacı budur aslında. Ama futbol varsa seyirci için vardır. Seyirci de olay rekabete döndüğünden beri takımı için vardır. Olay seyircilikten çıkmış, taraf olma-taraftar olma davasına dönmüştür. Durum böyleyken, futbolun temel etkeni taraftar yoksa oynanmasının da anlamı yoktur. Seyircisiz maçların olduğu gibi.

Günümüzde borsaya açılan, şirketleşen, daha çok para hırsıyla pezevenk gibi kulüpleri yöneten başkanlar ve yönetim kurullarının yaptığı en büyük hata taraftarları hiçe saymak olacaktır. Belki kısa vadede-başarılı günde daha çok parası olduğu için taraftarın yerine tercih edilen müşteriler, başarısız günlerde soluğu tiyatrolarda, operalarda, balelerde alacaktır. Böyle durumlarda da küstürülmüş tutkulu taraftarlara kulüpler ihtiyaç duyacaktır.

Tribün gruplarının yapması gereken sus paylarına aldırış etmemek ve bilet fiyatlarını protesto etmektir. Bugün kendisine verilecek olan sus payı, yarın onların aleyhinde koz olarak kullanılabilecek, daha kolay dağılmalarını sağlayacaktır. Böylece "Çapulcu" diye tabir edilen, futbolun ruhunu hisseden-7/24 yaşayan insanlar tribünde bitecek, onların yerini başarı odaklı burjuvalar alacaktır. Bağımsızlığını yitirmeden, takımının ve taraftarının aleyhine olan icraatları protesto etmeyen tribün grupları "sus payı" bittiği gün yok olmaya mahkumdur. Herkesin aklı başında ola.

2 yorum / Yorum Gönder:

and1905 dedi ki...

ne oldu millet bilet ararken tomarla karaborsa yapanlar soruyor shalke biletleri nerede? seviniyorum aslında mağdur olsunlar,çok isteyipte hayaller kurupta maça gidememek neymiş görsünler.

Gala's dedi ki...

O son laf çok doğru işte. Çok isteyip gidememek neymiş öğrensinler.

DEPO