Metin Kurt

|
"Spor Emek Batakhanesi"

 Panelde yaptığı konuşmada, sporun kapitalizmin bir aracı haline dönüştüğüne dikkat çekerek, "Artık sporcular bir oyun oynadıkları için değil, para için oradalar." dedi. Mevcut spor sistemi içerisinde atılan her golün "emekçilerin kalesine girdiğini" ifade eden Kurt, "Tabanı olmayan spor 'emek batakhanesidir' bizler futbolu bir oyun olduğu için sever ve oynardık. Artık futbol; para, son model arabalar ve güzel mankenler için oynanıyor." diye konuştu. 

 Konuşmasında, futbol oynadığı dönemde yaşadıklarına da değinerek, bütün sporculara maçtan önce heyecan hapı verildiğini, kendisinin de bir dönem bu ilaçlardan kullandığını ifade etti. Kurt, "Futbolu oyun olarak severiz ancak bugün kullanılış şekliyle sevmemiz kendi kalemize gol atmak anlamındadır. Devrimciler hiç bir zaman spora karşı olmadı. Sporun içinde her zaman yer aldılar ama her zaman yanlış tarafta yer aldılar." dedi. 

 Kurt, tribünleri değiştirme hedefinin yanı sıra oyunculara gidilerek örgütlenmeleri için çalışmalar yapılması ve sendikalaşmadan ziyade futbolcuların bir dernek etrafında haklarını aramaları gerektiğini de vurguladı.
 

Ne güzel, ne güzeeeeeeel...

0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO