Meşru Müdafaa

|
Dıgıturk 76. kanalın haberine göre yorum yapan ve Galatasaray taraftarını aşağılayan; kendisini Galatasaray taraftarı sanan ve işin içine paranın girmesiyle ortaya çıkan zihniyet sizedir bu kısa ama öz yazı. 17 yaşındaki çocukların bile paranın bokuna tahriki öğrendiği ülkede işi gücü bırakıp maça gelen, pankart yapan taraftara laf atanlaradır. Tribün bir itibar işidir.

Meşru Müdafaa Hali
Madde 25- (1) Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hâl ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez."

"Falanca maçta rakip takım taraftarını mecburiyetten ötürü darp etmişizdir. Çünkü Galatasaray taraftarı mecbur kalmadıkça asla kimseye saldırmaz ama yeri geldiğinde de gerekeni en sert şekilde yapar!"

Alpaslan DİKMEN..

14 yorum / Yorum Gönder:

Selocan dedi ki...

Alpaslan Dikmen buralarda olmadığından beri o kadar şey değişti ki. Şu olay hiçbir şekilde meşru müdafaa ile açıklanamaz. Yaşı 17 olan çocuk senin anana bacına bile küfretse sahaya girip burnunu kıramazsın o çocuğun. Yok Fenerbahçeli biri sahaya girmiş ilk o başlatmış falan. 13 tane 16 yaşında yaralı çocuk var olayın sonunda, bunun açıklaması olamaz.

Bu adamlar eğer taraftarsa varsın ben olmayayım taraftar. Problem etmem bu durumu.

Adsız dedi ki...

rezalet bir yazı ...

murat ergin dedi ki...

tamam kardesım taraftar olmayın sız adamda olmayın mademkı anana bacına kufur edılınce basını egıp yoluna devam edebılıosn bencede gerek yok senın taraftar olmana

Selocan dedi ki...

@murat ergin

Senin delikanlılığın 16 17 yaşındaki çocukları tekme tokat dövmek işte, anca gücünüz onlara, bir de burda millete laf etmeye yeter. Daha fazlası değilsin. Şu yorumunla bile esas senin adam olmadığın belli. Zavallı seni.

Adsız dedi ki...

Yaziklar olsun vu yaziyi yazana. Hicbir sey ama hicbir sey 17 yasindaki bir cocugun (FB li bile olsa) burnunu kirmayi mazur gosteremez.

Fasist yazilarin rahatsiz etmeye baslamisti zaten ama bu son damla oldu. Ezikliginden kaynaklanan bu irkci yazilarinla tatmin olmaya devam et. Yuregin yetiyorsa bu yorumumu da silme. Delikanliliginiz anca sabi subyana. Cik iki dakka disari da gercek dunyada delikanli takil azcik. Galatasaraylilik buysa, fanatizm buysa ben Galatasarayli degilim. Utaniyorum senin gibi insan musfettelerinden!!!

damien

Adsız dedi ki...

Ulan müptezeller;
bayan basket macında G.Saraylı bayan basketcılerı darpettıgınızı,madde yagdırdıgınızı ne cabuk unuttunuz?

Ama yılanın basını kucukken ezeceksın. 17-18-19 yasında cocuk 1-2 sene sonra A takıma cıkacak u17'deki gibi ana avrat sovecek.

Yakalanan kısının cocuga vurdugu gorulmusmu? atılan tekme cocugamı yoksa hocasına mı bır bakılsın.. Ki alınan kısıyı yakından tanırım . Coluk cocgua vuracak kısı degıldır..

Ulan kımse de sormuyor neden cıktı ?

Adsız dedi ki...

Ne meşru müdaafası. Her olayı aynı noktaya bağlayıp işin içinden çıkma mantığı ne yav !
***
Alpaslan Dikmen böyle demiş diyerek bu olayla nasıl bağdaştırmışsın anlamadım.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25093597/

Aynı olaylardan görmekten bıktım.

Adsız dedi ki...

bu olayın hiçbir meşru müdafaa ile alakası yoktur siz meşru müdafanın tanımına bakın sonra söyleyin!

uAYLMZ dedi ki...

Cok guzel bir yazi ! Ama tahminime göre baya bir agir ceza yerler ne yazik ki...

//Ultras

Gala's dedi ki...

Öncelikle bütün arkadaşlara yorumları için teşekkürler.

Dıgıturk 76. kanala göre yorum yapmayın dedik. Ortada 13 kişiye darp yok. Önce güzel bir tahrik ediliyor. Daha sonra saldırılıyor. Daha önceki hiç bir senede maçı göstermeyen 76. kanal bu sene maçı gösteriyor. Sahaya girip yetişkin taraftarlara saldırı olunca da ortalık karışıyor. Gidilip rapor alınıyor.

Hukuki olarak % 100 haklılar. Ancak vicdan, ahlak felsefesi işin içine girince %49 haklılar. Elbette Galatasaray taraftarı şiddete başvurarak haksız duruma düşüyor. Ancak herkes de bilmelidir ki Galatasaray'ın evinin orta yerinde hiç kimse Galatasaray'ın evladını dövemez. Döverse de karşılığını bulur. Gören de durup dururken sahaya dalmışlar sanacak.

Bir emniyet mansubu olarak ben de biliyorum bu ülkenin askeri, polisi var. Ancak benim için Galatasaray taraftarının onuru her şeyden önemlidir.

@maçın papazı
sağ üst, kapat sekmesi.

murat ergin dedi ki...

yazıklar olsun gercekten surda fenerlılerı savunup kendı taraftarına sırtını donenlere yazıkalr olsun acaba merak edıorum brda taraftara laf atanlar hayatında kac defa deplasmana gıtmıstr kac defa GALATASARAY için kavga etmişitr hepsinden geçtim GALATASARAY için tribune gelip desteklemistr. adamlar gelicek GALATASARAY KAPTANINA omuz atıcak bız sessiz kalıcaz antrenor gelıp trıbunun onnde kufur edıcek bız eywallah dıcez ALPASLAN ABİM gereken cevabı en guzel bıcımde vermıstır ama dogru ya SİZ KLAVYE DELİKANLILARI işinize gelınce ALPASLAN DİKMENden sonra trıbun bıtmıstır dıye atıp tutarsınız ama ısınıze gelmeyınce BAGDASTIRMAYIN oluo bırakın rıca ediyorum SİKTİRİN GİDİN GALATASARAYIN SIZIN GİBİ İBNELERE İHTİYACI YOK...

Adsız dedi ki...

adalet yerini buldu, salindilar. nokta!

Adsız dedi ki...

İçimizdeki Fenerliler çıkıyor ortaya !

abbio dedi ki...

ultrAslan Karşı Contractus ( Sözleşmemizdir ) Madde 5

KARŞI, tribünde ve dışarıda şiddeti savunacak, pratiğe çevirecek tüm eylemlerden uzak durur. Galatasaray'a ve Galatasaraylı'lara yapılacak herhangi bir şiddet eylemi bu kuralın istisnasıdır.

DEPO