Kimse Senin Kadar Sevilmeyecek !

|
''Neydi seni bize bağlayan? Futbolu bırakalı 40 yıl olmuş, 'hayattan istifa edeli' ise 19 yıl olmuşken.Zaman durmuyor, akıp gidiyor. Sen de biliyorsun 'Taçsız Kral'. Ama akıp, giden zaman senin için önemli değil. Çünkü sen belli bir zamanda yaşamadın, yaşamıyorsun!

Neredeyse gün boyunca yaptığımız 'bizim mahalle'nin maçlarına sen de gelirdin! Futbolun ABC'sini öğretirdin bize! Futbolun romantik bir oyun olduğunu senden öğrendik. O anlayışla,o ruhla oynadık. O ruh sadece biz Galatasaraylılara değil, herkese yansıdı! İşte bu yüzden 'bizim mahalle'nin maçları, sevgi ve dostluk içinde geçti. Naif duygularla o toprak sahada koşturduk top peşinde. Yüreğimizin daha hızlı çarpması bu duygunun yansımasıydı. Hem toprak sahada koştururken hem de Galatasarayımız yeşil sahada koştururken. O yıllarda Galatasarayımız başarıdan başarıya koşarken onlarla da beraberdin. Hakan Şükür, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe'ye 3 gol attığında oradaydın! Hakan Şükür, daha güçlü olmuştu seninle. Kopenhag'da Bülent Korkmaz'ın omuzu çıktığında senin gösterdiğin 'kaptan'lık rehberliğinde yola devam etmişti. Hagi, Athletic Bilbao'ya son dakikada kaleciyi afallatan, tarihin en güzel gollerinden birini attığında senin 10 numarını öylesine değil, ruhuyla beraber taşıyordu. Senden sonra bu ülkenin gördüğü en büyük usta olan Ciga, Ali Sami Yen'deki ilk resmi maçına bir Trabzonspor maçıyla çıkmış ve ilk frikik golünü atmıştı. Son resmi maçı da bir Trabzonspor maçıydı ve fileleri yine sallandırmıştı. Ama 10'u uğurlarken bizim de yüreğimiz sallanmıştı. Artık Galatasaray Müzesi'nin duvarlarında asılı olan iki 10 numaralı forma vardı. Ama formaların ruhu aynıydı.

Çocukluğumuzdan gençliğimize geçişte yıllarca seninle futbol oynadık ve senin ruhunu taşıyan takımımızı seyrettik, destekledik! Şimdi gençliğimiz devam ediyor. Toprak sahamız ise beton fetişizmine kurban oldu. Ama Ali Sami Yen'den bilirsin betonun da ruhu vardır! Ruhu olan betondan yıllardır yankılanan şu tezahürat hiç bitmeyecek emin ol!

Taçsız Kral Metin Oktay
Tek Aşkıydı Galatasaray
Senin Gibi Cimbomlu'yu
Unutur Mu Bu Taraftar''
AliSamiYen.net-Nusret Uçar






Bu akşam oynayacağımız Gaziantepspor maçında tribünlerde dev bir METİN OKTAY forması açılacaktır.

0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO