Çağlar Birinci Galatasaray'da

|

Galatasaray'ımız Musa, Ali, Mehmet ve Serdar'ın ardından Denizlispor'un milli oyuncusu Çağlar Birinci ile anlaştı. 25 yaşındaki Çağlar Birinci ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Denizlispor'a transfer karşılığında Murat Akça, Semih Kaya, Fırat Kocaoğlu ve Erhan Şentürk'ün yanı sıra 1.5 milyon Euro verildi. Serdar Eyilik ise 1 sezon kiralık olarak Denizli'de oynayacak.

Çağlar Birinci yerli bekler içinde transfer edebileceğimiz en iyi isimlerden birisidir. Hakan Balta'nın stopere çekilmesi operasyonunun sonucu olarak görülebilir. En azından Caner'den daha başarılı olacaktır. Uzaktan şutları etkilidir ve hücuma destek sağlayan bir bek olması avantajdır. Ama karşılığında verilen isimler konusunda ve para konusunda sıkıntı vardır. Bildiğimiz gibi Galatasaray son yıllarda yerli transferde bonservisi olmayan oyuncuları transfer ediyor. Para isteyen kulüplere ise takas önerisiyle gidiyor. Mantıklı bir politika olarak görülebilir. Bundan dolayı yönetim takdir edilmelidir. Ama bu transferde verilen isimler yanlıştır. Semih Kaya'nın Altay'dan getiriliş hikayesi ve diğer isimlerin alt yapıdaki performanslarını biliyoruz. Altyapısıyla övünen ve altyapıdaki isimleri a takımda oynatma konusundaki başarısıyla tanınan Galatasaray bu özelliğini son yıllarda kaybetmiş durumda. Büyük umutla beklediğimiz isimler a takıma çıkınca yanlış kiralama politikasına kurban gidiyor ve kayboluyorlar. Bu konuda Emre Çolak, Cem Sultan gibi isimler için de korkuyoruz. Kulübümüz bir an önce altyapıdan çıkan isimleri mevkisine göre gruplandırıp, o mevkide eksiği olan kulüplerde değerlendirmelidir. Beylerbeyi projesi çöpe atıldığına göre bu strateji izlenmelidir. Göndereceği takımlardan ilk 11'de oynama garantisi almalıdır. Aksi takdirde oyuncular gönderilmemeli, A2 takımla maç eksiğini gidermelidir.

Çağlar Birinci Süper Ligde 3 senedir şans buluyor. İddia ediyoruz. Berk Neziroğulları bu ligde ortalama bir kulüpte 3 sene değil, 40 civarı maç yapsın Çağlar birinci seviyesinin üstüne çıkacaktır. Bu yetenek bizim altyapımızdaki isimlerde de mevcuttur. Yeter ki uzun vadeli planlamalar yapılsın. Yeter ki onlara güvenilsin.

Güle güle Semih, Fırat, Murat, Erhan. Hoşgeldin Çağlar.

1 yorum / Yorum Gönder:

mirmak dedi ki...

Katılıyorum Berk neziroğulları çok iyi bir isim. Tek eksiği tecrübe. Boyu gayet yerinde.Bizim altyapımızdan yetişen okan-emre gibi boy ortalaması hobbitler seviyesinde olan biri değil.

bence bu sene kadroya girebilir, sakatlık filan olursa bakarsın çocuğun şansı yaver gider.

Ancak Latyapı ile ilgili bir düşüncem var.Berk gibi, Serdar eylik gibi adamları sürekli oynama şartı ile ihtiyacı olan takımlara kiralamak gerekli.

Ama bence daha iyi proje gerçekleştirilebilir.Uzun dönemli ve zahmetli bir proje.

İkinci ligde oynayacak Galatasaray B Takımı.

http://captainlogbook.blogspot.com/2010/06/galatasaray-b-takm.html

Berk gibi bir adamı A2 gibi kalitesiz bir ligte bekletmektense ikinci ligte oynaması sağlamak gayet iyi bir tecrübe olurdu onun adına.

Galatasaray B takımı ya da adam akıllı bir pilot takım oluşturulmalı artık.

Beylerbeyi saçmalığı hala 3.Ligde...

DEPO