Seimone Augustus ve Sylvia Fowles Galatasaray'da

|

Bayan basketbolu. Yeni ismiyle kadın basketbolu. 2. lige düşen bu takım birkaç yıl içinde ülkede zirveye oynamaya başladı. Ama en iyi olamadı. Tarihe baktığımızda rakiplerimizin yemesi gereken 40 fırın ekmek var. Ama bize yaklaştıkları da kesin. Avrupa konusunda da bu takım bu ülkede 1 numara. Tabii ki de geçmişi bırakıp işe koyulmamız gerekiyor. Açıkçası bayan basketboldan çok iyi anlayan kişiler değiliz. Neden takip ediyorsun diyenlere de blog ismini gösteriyoruz. Dedik ya çok anlamıyoruz. Son yıllarda ülkeye müthiş isimler geliyor. Bunu da geldiklerinde araştırıp öğreniyoruz. Kendi takımımızda müthiş isimler getiriyor. Ama ülkemizde hala şampiyon olamadık. Evet yabancılarımız iyi ama yerli kadromuz zayıf. Sakatlıklar dert. Hocamız ise ayrı bir dert. Dedehayır'dan kurtulduk bildiğiniz gibi. Işıl düzelir, daha iyi bir hoca alırsak başarı gelmesi kaçınılmaz.

Geçtiğimiz günlerde iki yeni isimle anlaştık. Birisi tanıdık. Ondan bahsetmeye hiç gerek yok. Bu isim tabiki de Seimone Augustus. Gelip takımımıza çağ atlatan bir isimdi. O yaptığı yumruk şov hala akıllarda. Geçtiğimiz sene sakatlık sebebiyle oynayamadı. Ama önümüzdeki sene bizimle olacak. Umarız sakatlık sonrası güçlü döner. Onu yeniden parçalı formayla görmek ayrı bir keyif olacak. Diğer transfer ise Sylvia Fowles. Videoda gördüğünüz smaç basan isim onun ta kendisi. Bu özelliğiyle az sayıda kadın basketbolcudan birisi. Pota altına büyük güç katacaktır. Ayrıca yaşı da çok ileri değil. Nevriye'ye uykusuz günler yaşatmasını bekliyoruz. Özellikle Caferağa'da basacağı smaçları malum kulübün resmi televizyonundan izlemek büyük keyif olacak. Bizim sahamızda sesi kısan kanal mutlaka kendi evindeki maçlarda da sesi kısacaktır. Malum pota sesi...

Biz bu hamleleri yaparken ligdeki en büyük rakibimiz de boş durmuyor. Aynı kalitede isimleri transfer ediyorlar. Yerli kadrosuna takviye şimdilik mümkün gözükmüyor. İyi bir oyun kurucu transferiyle takımımız şampiyonluk kovalayabilir. Tabiki de Işıl'ın dönme şartı var. Tamika en azından Ocak ayına kadar bizimle olmayacak. Katie ise kalmayacak gibi. Sophia Young Türk statüsüne geçerse hem ligde hem Avrupa'da çok işimize yarar. Fowles-Young pota altı müthiş olur. Eurolig'de üst turlar da mümkün olabilir. Fakat yazının başında da dedik. Transfer yapmakla şampiyon olunmuyor. Önemli olan farklı şeyler. Son yıllarda farklı şeyler bizimle değildi. Umarız bu sene bizimle olur. Amatör şubelerde atağa geçmenin zamanı geldi de geçiyor bile.

0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO