Emre AŞIK

|

Kendimi bildim bileli defans oyuncularını bir ayrı severim.Kendi oyun anlayışıma benzediğindenmidir bilinmez tekniği kısıtlı olan ama yüreğiyle oynayanları, tekmeye kafa uzatanları ise daha ayrı severim.Ölümüne oynayan defans oyuncuları kuşağının bizim jenerasyonun en önemli isimlerindendi Emre Aşık.Büyük Kaptan gibi dik duruşluydu.Daha taraftar bilincine ulaşamamış mahalle aralarında top koştururken kestiğim toplarda Büyük Kaptanla birlikte adını çokça andığımdı.Henüz pazardan aldığımız çakma formaları mahalle maçlarında gururla taşırken anneme onun forması için ağlayıp hiç bir yerde bulamadığımdı.Roma maçında polise yaptığı gider şimdi bile tribüncü gururumu okşarken o efsane şampiyonlukta Sami Yen' deki son kayseri maçında melih gümüşbıçak'ın çatallaşan "denizliden gol haberi geliyor Sami Yen bayram yerine dönüyor" sesinin fonunda ömrümce aklımdan çıkmayacak yedek kulübesinden fırlayıp çizgiye kadar gol ulan gol tepkileriyle koşuşun sahibiydi. Kolay değil suyun öteki tarafındakilerin çıkardığı oyuncu olarak tanınmak dolmabahçeye gidip tekrar Sami Yen'e dönünce yine aynı saygıyla coşkuyla karşılanmak.Görev adamıydı yedek oturt tribüne gönder ses çıkarmazdı demiyeceğim bilindik şeyler. Ama 2 sene sonra sorun çıksın defansında gel Emre de gene çıkar aslanlar gibide mücadelesini verir. Son olarak konuştukça batan kalbimizden çıkan eski futbolculardan olmayacağına hiç şüphem yok.Azalıyor sahadaki biz'lerin sayısı.

Özleyeceğim.Unutmayacağım.

5 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

aldı roma'da polisin aklını. unutmayız biz.
bülent KORKMAZ - emre AŞIK
Biz de öyle !!!

Adsız dedi ki...

Adam gibi adam... Buyuk bir deger bizim icin, insallah alt yapiya gecer ve yeni aslanlar kazandirir bizim icin ... Görusmek uzere E.ASIK

Gala's dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gala's dedi ki...

Sanırım hala İtalya'da cezası var. O ülkeye ayak bastığı an tutuklanabilir. Bir de Kerem İnan var.

Adsız dedi ki...

Amatör ruh ve profesyonellik gibi hangisinin iyi olduğu tartışılan iki kavramın sentezini yapabilmiş bir adamdır emre aşık. herşeyden önce aşıktır aşık.

DEPO