Adam Olmayacak Şube

|

Basketbol şubemiz Özhan Canaydın döneminde çöküşe geçmişti. Erkek takımımız düşmeye oynarken, kadın takımımızda alt lige düşmüştü. Daha sonra erkek takımımız Cafe Crown ile sözleşme imzaladı ve biraz olsun çıkışa geçti. Ancak istikrar bir türlü yakalanamadı. Her sene yabancılarımız değişirken, yerliler ise nadiren kalıyordu. Mali olarak ise ancak 3.-4. olacak bir kadro kuruluyordu. Geçtiğimiz sene küçülme kararı alan takımımız mücadeleci oyuncular aldı ve yeni yapılanmaya gitti. Sezon içinde malum olaylar yaşandı ve takım mücadelesiyle alkış topladı. Galatasaray taraftarı tam umutlanmışken, önce Darius'un gitmesiyle şok oldu. Geçtiğimiz günlerde ise takımda en büyük çıkışı yapan isim Evren Büker gönderildi. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu takımı yönetenler ya bu takımın başarısız olmasını istiyor ya da bu işi bilmiyor. Şimdi yeni bir kadro kurulacak ve 4. olmak için büyük taraftar salona çağrılacak. Evet geçtiğimiz yıllara göre amatör şubelerde hareketlenme var ama hala en iyi değiliz. En iyi olmak için de hiçbir girişim yok. Bir kere Ülkerin kurduğu sistemi bozup en az onun kadar iyi sponsor bulmalıyız. Bu sponsor hem uzun soluklu olmalı hem de takımla özdeşleşmeli. Hatta tüm basketbol ve voleybol şubelerini kapasamalıdır. Ama biz hala günü kurtaran sponsorların peşindeyiz. Önümüzdeki sene için bu takımdan hiçbir beklentimiz yok. Yine aynı olaylar olacak ve takım 3.-4. olup önümüze kakılacak.

Peki ne yapılmalı? İlk olarak Cafe Crown'a yol verilip çok büyük bir sponsorluk anlaşması yapılmalı. Daha sonra altyapı için iyi bir sistem kurulup, Evren Büker tarzı ligin çıkış yapan oyuncuları alınmalıdır. Yabancı kalitesi ise giderek yükseltilip, istikrar sağlanmalıdır. Eurolig seviyesine çıkılıp iyi bir salonla NBA Europa hedefine gidilmelidir. Çünkü bu taraftara, bu camiaya bu yakışmaktadır. Biz en büyük rakibimizin kontrolünde olan ligde piyon olmaktan bıktık.

Kadın basketbol takımımız ise 2. lige düştükten sonra muhteşem geri dönüş yapmış, Avrupa Şampiyonluğuna kadar gitmişti. Ama ligde bir türlü başarılı olamıyordu. ZK ile anlaşan takımımız büyük hata yapmıştı. Nihayet ZK ile yollar ayrıldı ve Ceyhun Yıldızoğlu ile sözleşme imzalandı. Takımımız yabancı kadrosunu az-çok oluşturmuştu. Eğer yerli kadroya takviye yapılır ve Ceyhun Hocayla istikrar yakalanırsa ligi domine etmememiz için hiçbir neden yok. Ceyhun Yıldızoğlu'nun karieyrine baktığımızda istikrarla bilinen bir isim. Tam 19 sezon aynı takımda çalışabiliyorsa bizde de başarabilir. Kadro kalitemiz de yeterli olunca onun işi kolay olacaktır. Sonunda ZK ile yolların ayrılması bizi sevindirse de içimizde burukluk var. Çünkü şubelerin birisi düzelirken diğeri bozuluyor. Tüm şubelerde olumlu gelişmeler bir türlü yakalanamıyor. Örneğin yeni yapılanmaya gidip yükselişe geçen bayan voleybol şubemiz Elifle yolları ayırabiliyor. Sanırım tüm şubelerde olumlu ortamı sağlamanın yolu aynı elden yürütülmek ve aynı sponsorlarla aynı havayı yakalamaktan geçiyor.

1 yorum / Yorum Gönder:

MAİL dedi ki...

FENERBAHÇE ÖNÜMÜZDEKİ YILDA GALATASARAY IN ÖNÜNDE ...

DEPO