Sivasspor 1 - 1 Galatasaray

|


Maçtan Sonra Barda
Otelde Hatuna
Şampiyonluk Gitti
Aferin Çocuklar
Aferin Çocuklar

Diye bir beste girmemizi bekliyorsanız sağ üstteki kapat sekmesi sizin için uygun olacaktır. Çünkü asla 90 + bilmemkaçta manşet değiştirenlerden olmadık.

Geçen hafta alınan yenilgiden sonra gassaray şampiyon olamaz gibilerinden laflara evet demekten başka çaremiz yoktu. Evet içimizden bir ses "itiraz et lan şu eziğe" diyordu ama mantık buna izin vermiyordu. Çünkü fikstürden habersiz adamlara şansımızın olduğunu anlatmamız imkansızdı. İnatla bu maçı bekledik. Takımın yeniden doğmasını umut ediyorduk. O puan kaybetti, bu ofsayttan attı öteki penaltıyı 10 cm önden attı derken malum gün geldi çattı. Sevdadandır pankartını asmış Galatasaray'lılar bozkırın başkentinde yerini almıştı. Geçen hafta eski açıkta purosunu yakıp maç izleyenlerse aynı dakikalarda "aysun biliyonmu ben gassaray - fener maçına gittim geçen hafta" diye hava atıyordu facebook tayfasına. Bir bilete 700 lira verdiğini de eklemeden geçemiyordu.

Maçın kadrosu elimize ulaştığında hepimiz "bu ne lan" tepkisini verdik. Çünkü Rijkaard top yapan oyuncular yerine mücadeleci ama top yapamayan oyuncuları seçmişti. Maç başladığındaysa Rijkaard'a katıldığımızı anladık. Çünkü rakip tamamen bizi bozmaya şartlanmıştı. Türbülent ' den aldıkları terbiye ise devam ediyordu. Her topu ayağımıza alışımızda birden fazla rakip oyuncu kuduz köpek edasında saldırıyordu. Bunu 90 dakika yaptılar. Eğer daha yumuşak bir kadro kursak daha kötü sonuç olabilirdi. Çünkü bu sertliğe hakem de izin veriyordu. Golü bulduk ama sahada beklenildiği gibi futbol adına hiçbir şey yoktu. Şanssız bir anda golü de yiyince Sivas deplasmanından 1 puanla dönmek zorunda kaldık.

Bu maç sonunda tekrar gördük ki, hem kafa olarak hem de teknik olarak bu takımda oynamayı haketmeyen oyuncular var. Geçen yazıda dediğimiz gibi takımdaki lar kısmı için bir operasyon gerekiyor. Son yıllarda operasyona alışmış bir taraftar olarak bunu bekliyoruz. Ama bu sefer de şu anda iyi oynayanların yüzünün eskiyeceği düşünülürse işimiz çok zor. Bu ülkede, bu oyuncularla, bu rakiplerle, bu hakemlerle, bu basınla en zor iş ise Rijkaard'ın.

Biz Rijkaard'la ruhu bir yana koyup sistemi denedik ama bu sene başaramadık. Takımımızın hakkının yendiği yerlerde anlık reaksiyon gösteremedik. Ülke şartlarını iyi bilen rakiplerimiz ise alyehine verilen taç kararına bile itiraz ederek önümüze geçtiler. Bizim maçımızda elle kolla goller atılırken efendilik yapıp dönük gittik. Tamam doğru olanı yaptık ama ruh olmalıydı. Yani sadece ruhla da olmuyor, sadece sistemle de. İkisi de gerek bize ikisi de.

4 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

Tebrikler üstad,güzel analiz...

and1905 dedi ki...

Tebrikler Gala's.

Fakat hiçbirşey sezon başındaki gibi değil.Pas yapmaya çalışan,her maçtan sonra şu kadar pas yaptık pas hızı şu falan istatistikleri artık yok.Sıradan dan-dun oyunu oynuyoruz.Sistem iflas.En azından seneye birşeyleri oturtmuş olsaydık.Her maçta mahkum oynuyoruz.

Gala's dedi ki...

Belki de bundan sonraki maçları sistemi oturtmak için oynarız. Ne biliyim Emre Çolak'ı son 6 haftada ruh olarak görmek bizi çok memnun eder.

Adsız dedi ki...

türbülent videosu ne güzelmiş ne zaman çekilmiş acaba ?

DEPO