Galatasaray'ımız 0-1 fenevbahce

|
Bugünkü maçı farklı yollardan ele alalım. İlk yolda takıma değinelim. Bu en kısası olacağından öncelikli olsun. Transfer dönemlerinde yapılan onca yatırıma rağmen bugün karşımızdaki sıradan bir takımı yenemedik. Çünkü bazı şeyler tamamlanmamıştı. Ne biliyim ayranı yok içmeye limuzinle gider sıçmaya gibi bir şey işte. Futbol basit bir oyun. İyi futbolcuyla oynanmaz. İyi futbolcularla oynanır. Bizdeki lar kısmında biraz eksiklik var. Umarız bu lar tamamlanır sene sonunda, ortasında bilmemneresinde. Frank'a ise laf atılamaz. Aynen Barca'nın ilk sezonda atmadığı gibi. Bugünkü maçı onun sistemi kazanamaz. Sadece bunu öğrenmeli. Yoksa o sistem yolunda aynen yürüsün. Bugünkü maç için farklı şeyler gerekiyor. Evet o penaltıyı verse bu farklı şeylerden birisi olurdu. Bir de Keita'nınki girer kazanırdık. Ama asla bu maçı sistem kazanamazdı. O farklı şeyler elimizde olmasa seneye de kaybederiz. Öbür sene de. Ama otursun sistemine çalışsın, uygun adamlar aldırsın Frank Rijkaard. Hadi Leo'nun yerine Ufuk var. Tabi cesur olursa. Olmalı mı? Evet olmalı. O hatayı Ufuk yapsın, yine kaybedelim. Ama milyon eurolar kazanılıp o hatayı yapılmasın. Takım böyle. Önemli noktalar farklı.

Evet Jo için, Gio için Elano için 90 lira lazım. Karaborsacının araba modeli yükseltmesi için de bilet başı 250 lira lazım. Her türlü de satılır o bilet. Stad da dolar. Bulutlu havada 11 tane yıldız. Ama gökte değil. Sahada. Kasada 150 milyon euroluk anlaşma metni. Kıbrıs'ta otel arazisi. Evet güzel şeyler. Biz de beğeniyoruz. Ama böyle olmuyor işte. 32 maçı kazandırır o otel sana. Ama 2 maçı kazandıramaz. O 2 maç için de 11 tane Arda Turan, 25.000 tane Alpaslan Dikmen lazım. Alpaslan Dikmen'ler dışarda. İçerde Hıncal Uluç'lar. Kendi futbolcusunu ıslıkladığı kadar rakibi ıslıklasa belki farklı olacak. Tamam kötü kaleci anladık. Islıklayın ona da laf yok. Ama rakibi neden ıslıklamazsınız. Ama suç onlarda değil ki. Adam verir parasını kapalının orta yerine oturur peyman çekirdek aş'ye katkılarını yapar. Zaten senede 2 maça gelir. Biz diğer 32 maçı alsak da o 2 maça gelir, söver sayar, susar gider. Ama o 2 maçı alamayız. Diyoruz ya farklı şeyler. Bu da onlardan birisi işte. Ama artık bunlar bahane olmamalı sonuçta bu günah hepimizin!

Evet başkan bildiğiniz yoldan gidin. Çünkü doğru yoldasınız. Çok daha iyi zamanlar gelecek. Evet Frank bildiğin sistemin üstüne git. Ama çok revizyon yapman gerekecek. Sen yine de aynı yolda git. Daha güzel günler göreceğiz 32 maç boyunca. Ama o 2 maç için farklı şeyler gerekiyor. Frank bu 2 maç için hiçbir şey yapamaz. İnsiyatif tamamen futbolcularda. Yönetim bilet fiyatlarını bu seviyede tutmayarak ve biletixden vazgeçerek yardımcı olabilir. Bir de farklı şeyler lazım. Onları ise kimse bilmiyor. Her maç değişiyor çünkü.

Galibiyetinle düşmedik ki peşine,mağlubiyetinde terk edelim.En kötü gün buysa,
bugün de Galatasaraylıyız !

12 yorum / Yorum Gönder:

sadeCHE GALATASARAY dedi ki...

abi gerçekten güzel yazı olmuş son cümleni kullanıyorum izin verirsen ..!

Nevzat dedi ki...

Ellerine saglik. Herzamanki gibi guzel yazmissin.

Aklima bir soru geldi, bilmem bilen olurmu.
Seneye Allahin izniyle yeni stadyumuzdaki bilet fiyatlari nasil olur acaba?
Mesela bugunku rakibimizin bilet fiyatlari nasil?

sadeCHE GALATASARAY dedi ki...

seneye bilet fiyatları nasıl olur bilmiyorum da bu maçta ultrAslan ın performansı nasıldı onu merak ediyorum! Maça giden birisi aydınlatırsa çok mutlu olurum...

victor orbis dedi ki...

Bizim oyuncularda (yerli veya yabancı farketmez)Fenerbahçe maçlarındaki vurdumduymazlığı,heyecansızlığı bir türlü anlayamıyorum.Kadıköy'de zaten her sezon mağlup oluyorsun.Kendi sahanda ya zarzor galip geliyosun ya berabere kalıyosun ya da en kötüsü yeniliyorsun.Bu iş gerçekten derbi olmaktan çıkmaya başladı.Yazık biz taraftarlara yazık.Tutunacak bir dalın yok.Bu seneyi de böyle boş geçiyoruz.Geçen sezonu 5. bitirdik.Bu sezon da sanırım çok farklı olmayacak.Ben hala Rijkaard'a güveniyorum.İyi bir takım olmak için daha çok acı çekeceğiz.Sabredicez.Başka çaresi yok.Ama resimler hayaller paramparça...

Gala's dedi ki...

@ sadeche Galatasaray

evet kullanabilirsin neden olmasın. Amacımız Galatasaray hakkında bilgi paylaşımı sonuçta.

@ nevzat

teşekkür ederiz. bazı forumlarda fiyat listeleri var ama onlarda illaki değişiklikler olacaktır. kapasite artacağı düşünülürse fiyatlarda artış olmaması gerekir. ultrAslan'da bu konuda acilen önlem almalıdır. tavırını koymalıdır. eğer ciddi bir artış olursa sonumuz rakip takımdan farklı olmaz. umarım bu konuda dünkü maç bir milat olur.

@ vistor orbis

yazımdada belirttiğim gibi bunları yenmek için sadece iyi oynamak gerekmiyor. farklı şeyler gerekiyor. bunu birisi açıklarsa elini ayağını öpücem. gerçekten merak ediyorum çünkü.

Gala's dedi ki...

@ sadeche galatasaray

bu maçta tribünler berbattı. benim gördüğün en berbat tribün vardı. umarım gerekli önlemler alınır.

gslikerem dedi ki...

bilet fiyatlarını bilmiyorum ama bugün bi kaç blog sitesinde, td , yorum gördüm ve bi tanesini yayınlıyorum

''bu satırları yazarken çok düşündüm belki bundan sonra tribüne gidemeyeceğim sokağa çıkamayacağım olsun ben kendimi feda etmeye hazırım yeterki galatasaray tribünlerinden bu güruh yok olsun. rica ediyorum lütfen yazdıklarımı silmeyin kimsenin boş yere günahını almıyorum onların kim olduğunu herkes biliyor maksus susuyorlar korkuyorlar.her sene aynı kişilerin yaptıklarını görmekten sade ben tiksinmiyorum.abi dediğimiz büyük reis dediğimiz adamlar gözümüzün önünde çatır çatır karaborsa yaptılar.kim biliyormusunuz? yılmaz başkan,özcimbomlu sezgin,olcay akdeniz,kasımpaşalı sinan,sucu,fatih ve daha nicleri ama bu adamlar başı çekiyor.ispat istiyorsanız etrafta bir sürü resim foto muhabirlerinde tonla karaler mevcut gidin onlara sorun.polis kameralarına takılanlar var ama emniyette bu işin içinde.adminlerden tekrar rica ediyorum neolursa olsun yazdıklarımı silmeyin.bu sessiz kalan gerçek galatasaray sevdalıların çığlığıdır alah aşkına biri dur desin bu vahşete yalvarıyorum''

and1905 dedi ki...

Galibiyetinle düşmedik ki peşine,mağlubiyetinde terk edelim.En kötü gün buysa,
bugün de İNADINA Galatasaraylıyız !

Mağlubiyetten çok tribünlerin hali üzmedi mi bizi!
Bu rakip tribün büyüklüğü falan değildi.seninde belirttiğin gibi gerçek taraftarın dışarıda olmasıyla alakalı.

Takıma gelirsek sanırım çok yumuşak bir takımız.Puan kaybettiğimiz maçlara bakarsak kolaylıkla anlarız.Biz rakibi kendi sahasına hapsedemiyoruz maalesef.Derbi hırsımız bile yetmiyor bunun için.Maçın hiçbir bölümünde kazanacağımızı düşündüren oyun olmadı.Yıldızlarımızdan biri çıkar umudu hakimdi genelde.

Ayrıca ben bu takımda devamlılığı olan oyuncuları görmek istiyorum artık.Örneğin Santos mücadelesi ile dünün iyilerindendi.Maç incelenirse eminim adının duyulmadığı bir 15 dk bulunur.2-3 oyuncu daha var böyle.

Mustafa Sarp ön libero mu oynadı ne oynadı.Teknik yok.Mücadeleci oyunuyla çok koşmasıyla oynamıyor mu?Allah aşkına kaç top kesti.Ne faydası var koşmasının.

Mehmet Topal Alex'e markajdı görevi galiba! Alex sadece gol atmadı her topla buluştu pasını attı oyununu kurdu.Topal gömülüp kalıyor hücuma Neil kadar katkısı yok.Ortada oynuyorsun Türkiye'nin en büyük takımındasın 3-4 senedir bu takımdasın bir ara pası bir asist yaptığını hatırlayan varsa!Bu arada Tugay da bu mevkinin oyuncusuydu.Yaptıklarını hatırlayanlar bilir. savunmasıda vardı süper tekniğide.

Sene başında oynanan oyuna ekleyeceğimize, oyunumuzu kaybettik.Organizasyonlarımızı unuttuk.Bunlar da Rijkaard'ın hataları.

Özgür Şeker dedi ki...

http://i42.tinypic.com/2rcpyr5.png

yukarıdaki resim ultrAslan forum'dan.

artık birbirimizi kandırmayalım.

Özgür Şeker dedi ki...

Bugün forumlarda ''ben bir daha maca gitmem gs tv üyeliğimi iptal ediyorum, gs dergisini almayacağım, gsmobile'ıda boşuna aldık.'' diyen taraftarla dün Ali Sami Yen'deki taraftar aynı kişidir.

Özgür Şeker dedi ki...

''Sevgili ultrAslanlar,

Bahsi geçen konuyla alakalı olarak yazılanlar 2 gündür takip ettik.

Bizlerin yanında olan ve gözüken 3-5 bilemedin 10 kişinin yapmış olduğu kişisel hataları genelleştirmek isteyen,Galatasaray başkanlık seçimi sürecinden sonra da seçimi kaybeden tarafın yandaşı olan 5-10 kişi geçmişe dayalı olan ihtiraslarını bu olayları fırsat bilip ultrAslan ve mevcut Galatasaray Yönetimi’ni akılları sıra rencide etmeye çalışmışlardır.

Burada niye bağırmıyoruz,niye takımı iyi desteklemiyoruz diyenlerin rakamı 3 bin kişiyi bulabilmektedir.Maalesef;bu kişiler bu enerjilerini sanal ortamda değil de tribünde harcasalar tezahürat konusunda sorun kalmayacaktır.

İnsanlar çıkıpta sanal ortamda ahkam kesmesinler.

Madem öyle,gelin hep beraber bu sorunu çözelim ve özlenen Galatasaray tribünlerini eski günlerine geri döndürelim ki zaten geri döneceğinden de kimsenin şüphesi olmasın.

Gündemdeki asıl konu olan malum olaylara sebep olanlar tarafımızdan sert bir şekilde uyarılmıştır.Bu kişiler bizlere bir daha böyle tasvip edilmeyen olaylara karışmayacaklarına dair söz verdiler.

Bu olayları birebir kim yaşamışsa muhataplarına demelidir ki; "Bu yaptığınız sizlere yakışıyor mu?"

Bazen,en yumuşak söz en keskin kılıçtan bile etkilidir.

Onların adına bizzat ben özür dilerim.

Saygılarımla

Sebahattin ŞİRİN''

Gala's dedi ki...

Sevgili Galatasaray’lılar,

Son iki gündür sitemiz üzerinde tartışılan konuyu tribün liderimiz Sebahattin ŞİRİN ile an ve an takip ettik. Yazılan her mesajı tek tek inceleyip, gerekli değerlendirmeleri yaptık.

Öncelikle içtenlikle ve art niyet taşımayan mesajları yazan kardeşlerimize sonsuz teşekkür ederim. Elma ile armutu karıştıran, çamur at izi kalsın şeklinde yaklaşan niyeti farklı olan kişileri de Allah’a havale etmekten başka şansımız yok.

Bu konuyla ilgili açıklamayı tribün liderimiz yapmıştır. Kendisiyle aynı görüşleri paylaştığımı bildirir, konuda isimleri geçen arkadaşları da sert bir şekilde uyardığımı söyleyebilirim. Sadece uyarı ile kalmayıp, konunun da, kişilerin de takipçisi olacağımdan hiçbir şüpheniz olmasın.

Fakat beni son derece üzen bir olayı da belirtmeden geçemeyeceğim. ultrAslan oluşumunun bir parçası olan ultrAslan Avrupa en değer verdiğimiz ve yakından ilgilendiğimiz oluşumların başında yer almaktadır. Burada yazan bazı kardeşlerimiz bunun aksini belirtip, yapılanları ve tüm samimiyetimizle bu yakınlaşmayı görmezden gelircesine yazdıkları düşünceler beni üzmüştür.

ultrAslan Avrupa’nın ufak tefek sorunlarını olduğunu biliyor ve bu sorunlarla yakından ilgileniyoruz. Bölge, ülke temsilcilerimiz ve Avrupa Koordinatörlerimiz ile çözümleri üzerinde çalışıyoruz.

Unutmayalım ki ; Avrupa’sız ultrAslan, ultrAslan’sız Avrupa düşünülemez.

Saygılarımla.
Yılmaz TUTUŞ

DEPO