Beşiktaş 1-1 Galatasaray

|
Yorgun(!) Galatasaray, Vicente Calderon'dan gelip Atatürk Havalimanı'ndan inince "bir imza alabilir miyim?" diyen kişilerle karşılaşır gibi çıkmıştı İnönü'ye. Çakma Brezilyalılar daha maç başlamadan halk kahramanları Jo ve Elano'dan forma kapabilmek için sıraya girmişlerdi. Takımımızda kısmi rotasyon olmuş, eksiklikler de eklenince deplasman sayılamayacak İnönü'nün zorlu maça sahne olması bekleniyordu. Evet yine deplasman değildi. Az sayıdaki Galatasaray'lı suyun bu tarafının Galatasaray'lı olduğunu kanıtlıyordu. Seslerini rahatlıkla maç boyunca duyuruyordu. Hem de sesleri 1907981651903 kere 3'lü çekerek gelmiyordu. Tribünde çeşitli besteler söyleniyordu. Kargalar ise 10-15 kişi toplanıp münferit bayan ve çocuklara saldırmışlardı maçtan önce. Hep yapıyorlardı. Oylarını satan, tinerci topluluğundan başka bir şey de beklenemezdi. İçgüdüsel bir tepkiydi çünkü bu. Türün tüm örneklerinde görülüyordu.

Maçı aynı Atletico maçı gibi ikiye ayırabilirdik. İlk yarıda iyi mücadele vardı ama rakip kanattan fazla sayıda pozisyona girdi. Takımımız bu maçta şartları değerlendirmiş ve haddini bilerek oynama kararı almıştı. 2. yarıda pas sayısı ve hızı artıp, Jo da oyuna dahil olunca maç kontrolümüz altına alındı. Artan pozisyonlardan sonra Kaptan topu ilahi güçlerden medet uman ( khalkedeondan kalmış olacak ) rüştünün sağından ağlara gönderdi. Bu dakikadan sonra rakip açıldı. İyi pozisyonlara da girdik ama değerlendiremedik. Sazı eline alan Elano ve Kaptan sakatlanarak çıkınca ilerde top tutma özelliğimizi kaybettik ve duran toptan golü yedik. Maç öncesinde beraberlik yeterli olabilirdi ( bu şartlarda ) ama maç bitince kimse memnun değildi. Maçın bitmesine biz değil onlar sevinmişti. Çünkü 90+2'de yorgun(!) Galatasaray tam takım pres yapıyor ve 90+3'te gol arıyordu.

Verilmeyen penaltının hiç önemi yoktu. Zaten tarafsız basında o konuları konuşmuyor, çizgiyle direkle uğraşıyordu. Galatasaray'ımız şu zorlu dönemde, hakettiği maçtan 1 puanla ayrıldığına üzülüyordu. Maç sonunda sakatlar can sıksa da Atletico maçı için şans yüksekti. Orayı bir halledelim lig kolaydı. En azından Galatasaray dün bu imajı veriyordu. Hem Lucas Neill'ı almakla Uefa finalindeki son penaltı atıcısı sorununu da halletmiştik.

67' Arda Turan

1 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

http://fossacimbom.blogspot.com/2010/02/fcn-blog-dostlarn-besiktas-macnda.html

FCN BLOG Dostlarını Beşiktaş Maçında Ağırlıyor!

Yaklaşık olarak 1 yıldır yanımızda bulunan dostlarımızı haftasonu oynanacak TBBL derbisi olan Galatasaray-Beşiktaş CT mücadelesinde dostlarımızı VIP tribünde ağırlamaktan onur ve şeref duyarız.

Saygılarımız ile,
FCN BLOG Ekibi

Not: Basketbol editörümüz Barış ÇAMUR en kısa zamanda sizlerle irtibarata geçecektir.

DEPO