Nonda mı, Kewell mı, Akıl mı?

|
Medya yine ayağa kalktı!Kewell’a ayıp oluyormuş…Kewell gönderilmemeliymiş… Kewell’a sahip çıkılmalıymış! Eğer bunlar vicdani yaklaşımlarsa, Ve de gerçekten Kewell Galatasaray için önemli bir futbolcuysa diyeceğim olamaz! Ama bunların alayı provokasyon! Galatasaray’a gelecek Dos Santos’un engellenmesi için döndürülen dolaplar! Bizans entrikaları… Yorumu bedava yapan, aklı işin içine katmadan sadece taraftar gözüyle ve rekabetin haşin diliyle konuşanlar Galatasaray’ın güçlenmesinden korktukları için Kewell’ı sahipleniyorlar.

İşe bakın; Sahiplendikleri Kewell 32 yaşında…Hepatit bilmem ne hastası… Müzmin sakat… Maçta devamlılığı yok, Üst üste beş maçı yok! Rijkaard’ın koşan, rakibi parçalayan oyun tarzına uymuyor, Sözleşmesi dört ay sonra bitiyor. Pahalı maliyet! Gelecek olan Dos Santos 22 yaşında, Cıva gibi,
Rijkaard’ın yetiştirmesi ve beğendiği oyuncu. Önemli takımlar da peşinde… Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz? Sizden vazgeçtim; Kewell Galatasaray yöneticisi olsa hangi futbolcuyu tercih ederdi? Ey Galatasaraylı lütfen medyanın gazına gelip yönetimine çatma! Bırakın insanlar doğru bildiklerini yapsınlar. Baros, Kewell, Keita, Elano, Lucas Neill, Jo alınırken nasıl havalara fırladınızsa, Bırakın yöneticiler de istediğini yollasın! Onlar bu işin doğrusunu bilir. Kewell gidicidir!

Kewell'a ben de hayrandım

Koyunun bulunmadığı yerde keçi Abdurrahman çelebidir!Kewell da öyle. Ben de Kewell'a hayranım… Keşke kalabilseydi! Çoğu futbolcuda olmayan özellikler Kewell'da olduğu için onu beğendim. Başta akıl. Kewell futbola akıl sokan adam. Zekanın önemini kavramış bir üstün sezgi… Ama bunlar anlık! Ama bunlar sadece ona özel! Aktarılamayan bilgiler. Doğuştan, Allah'tan… Top gelirken nerede duracak, bir adım öne mi geriye mi gidecek… Arkadaşına pası gözü kapalı verecek. Hızlı düşünceyle takımını atağa kaldıracak… Daha nice akıl oyunları…

Kewell'da beğendiğim bir başka yön de Galatasaraylı hiçbir futbolcuda olmayan topa güzel vurma becerisi. Fişek gibi ve adrese… Ancak bunlar koca sezonda beş maç, bilemedin on maç…Ve de ancak iki sene daha, giderek ve düşerek sürecek!... Ayrıca bedeli de çok pahalı. O yaştaki oyuncuya o bedel çok!Alırken akılları neredeydi diyeceksiniz?Haklısınız ama o zaman da Kewell iki yaş gençti ve şikayetlerinin düzeleceği bekleniyordu!Takım da bir bakıma yenilenmek istiyordu.Ve Galatasaray'ın da bir ivme kazanması gerekiyordu!

Rijkaard'ın oyun planına uymaz

Siz sanıyor musunuz ki Galatasaray yönetimi Rijkaard'dan ve de Neeskens'ten habersiz bu transferleri yapıyor… Asla! Rijkaard'ın verdiği rapor doğrultusunda yönetim de kesesi ölçüsünde transfer yapıyor. Rijkaard'ın oyun anlayışında Kewell'a yer yok! Ama bunu anlatmak zor. Çünkü bizim insanımız kendi bilmediği gibi işin ehline de inanmıyor! Rijkaard'ın forveti cıva gibidir. (Bakınız Barça) 4+6+0 diye yıllardır yazıp-çiziyorum. 6'lının hepsi gezici tim! Görmediniz mi? Arda, Keita, Kewell, Caner kaç kez açık oynadı, yer değiştirdi… Rijkaard devamlı bir arayış içinde… Keza; Elano, Baroş, Mustafa Sarp, hatta Ayhan, Aydın ve Barış hep alan değiştirerek oynayan oyuncular. Benim Sabri orta sahaya dememin altında da bu anlayış var. Ben bilmiyor muyum Sabri'nin sınırlı yetenek olduğunu ama Rijkaard'ın sistemine uyacak bir oyuncu. Göreceksiniz Ali Turan gelirse Sabri ortaya kayar. Bütün bunları Kewell'ı anlatmak için yazdım. Rijkaard'ın bu oyun planı için Genç Santos mu? Kronik sakat ve yaşlı ve de yorgun Kewell mı? Banko Dos Santos. Ancak Kewell'ın gidişi beni de üzüyor. Adam çok sevimli, çok nazik ve de çok becerili…Ama biline ki mezarlıklar vazgeçilmezlerle dolu! Yönetim bunun hesabını iyi yapmıştır. Uzun süredir Kewell'la sözleşme uzatılmaması da sırf bu yüzdendir. Sakattır Kewell… Son sakatlığı da daha 2.5 ay sürecektir. E mevsim bitti! 2.5 ay sonra en az iki ay da forma girmesi sürer. Bu da taraftarın ya da medyanın değil, yönetimin bileceği iştir.

Rijkaard Kewell'ı gözden çıkartmıştır.Vefa, mefa, kalsın, beyefendi, olmaz… Bunların akılla ve bütçeyle hiç ilgisi yok!Kewell'ın maliyeti de çok!Sene sonunda da serbest kalacak belki dünyaları da versen kendi kalmayacak!Bütün bunları da düşünen var mı ki kalsın diye feryat ediyor medya!Siz yaygarayı bırakın akla yaklaşın; En mantıklısı Kewell'ın gitmesidir.

Nonda ve Baros

Rijkaard'ın Nonda'yı ısrarla karda oynatması.Penaltıyı Nonda'ya attırtması.Onu oyundan almaması.Hep Nonda lehine hoca notudur. Jo'nun Avrupa'da oynayamayacak oluşu ve Baroş'un sakatlığı Nonda'yı ön plana çıkartıyor. İçlerinde en sağlam olanı da şimdilik Nonda. Ve de Nonda golcü! Kewell öyle değil. Ha deyince oynayacak oyuncu şu an için Nonda. Ya da en iyi yedek. Baros'un sakatlığı varsa Nonda gitmemeli. Baros'a gelince; Ciddi bir tıp faciası yaşandı! Galatasaray Spor Kulübü doktorları resmen uyudular. Baros tam iyileşti ikinci yarı oynayacak derken, Baroş en az bir ay daha geri gitti!Böyle gaflet olmaz! Baros gönderilmez! Ayrıca Mart başı da sahaya çıkar ve oynar. Baros Galatasaray'ın, bilhassa Rijkaard'ın çabuk ve alan değiştiren futbolunda rakibi meşgul ederek savunmasında boşluk yarattıracak adamıdır. Baros'tan vazgeçilmez. Onun kadar rakibin iki göbek oyuncusunu meşgul ve taciz eden dayanıklı ve becerikli başka oyuncu bulmak zordur. Baros'un sözleşmesini askıya almak deliliktir.Adam Mart başı oynayacak deniyor. Galatasaray da Atletico Madrid'i geçerse ne olacak?


Öngörüm şudur;
Galatasaray iyi işler yapıyor. Yönetim kulübü çok akıllı yönetiyor. Tabii ki bazı transferlerde uyumsuzluk da olacak şartların getirdiği mali sorunlar da yaşanacak. Neticede Galatasaray yarışmacı ve şampiyonluklara alışık bir takımdır, onun için de transferler hiç durmaz ve daima iyi bir takım yaratmak için arayışlar sürer. Unutmayın ki Galatasaray bu ülkenin başarıda tavan yapmış ilk takımıdır. Neden ikinci başları da gelmesin. Bırakın da yönetim bildiğini yapsın!Alırken iyi de yollarken mi kabahatli bu yönetim.


Osman Tanburacı - Sporx

Galatasaray bugünlerde kritik bir kararın eşiğinde. Yönetim tam bir poker masasında. Baros sakat ama vazgeçilmez. Kewell sakat, vazgeçilmez, ona tapıyoruz ama 2. yarıda tam olarak hiç yararlanamayacağız. Nonda Avrupa'da oynayacak tek isim. Bu durumda Dos Santos gibi bir isimi alabilmek için bu 3'lüden birisinden fedakarlık gerekiyor. Nonda giderse Türkiyenin Avrupa'ya açılan kapısının Avrupa'da forveti kalmıyor. Baros dondurulursa 3 ay sağlam bir şekilde sadece antrenman yapacak. Kewell ise Nisan ayına kadar yok ve sözleşme imzalamak için 1 milyon Euroluk artış talep ediyor. Tam olarak forma girerse 2-3 hafta yararlanabileceğiz ve mevcut şartlarda anlaşmamız imkansız. Osman Tanburacı bence Galatasaray için en mantıklı olanı yazmış. Ama Kewell gitsin demek içimden gelmiyor. Hayırlısı ne ise o olsun. Galatasaray için en faydalısı olsun. Ama ne olursa olsun kolpa basından tahrik olup yönetime, gelen futbolcuya yüklenmeyelim. Dayım'ın deyişi ile ilk yenilgide gidecek futbolcunun ismini bağırmayalım.

Eğer gidecek isim Kewell ise oturup görüşelim. Sezon sonunda kalacaksa kesinlikle göndemeyelim. Ama kalmam gideceğim diyorsa 2-3 maç için bekletmeyelim 5 ay. Umarım ilk seçenek olur ve bizimle kalır. Çünkü Kewell bizim için sadece bir futbolcu değil.

6 yorum / Yorum Gönder:

The Champ dedi ki...

osman tanburacı sadece ve sadece yönetim üzerinde olaşacak taraftar tepkisini azaltmaya yönelik yazmış.. İki yıldır bizde bu takımı izliyoruz ve baroşla birlikte en istikrarli adamımızın kim olduğunu görüyoruz...
Futboluda geçtim, futbolcu olmak başka, iyi futbolcu olmak başkadır... Ama Kewell olmak bambaşka birşeydir, yeri doldurulamaz...

SéRhat dedi ki...

Kewell sakatlığı neden birden bire attı anlayamadım ki ben? Sağlam çıktığı 4 anremandan sonra sakatlandı antremanda sakatlandıysa birşey diyemem ama medyada bu yazmıyor ki Ordu maçında sakatlandığı söyleniyor ama sonuç olarak sakatsa eğer Dos Santos en mantıklısı şuan için (:

Adsız dedi ki...

harika ötesi yazı helal olsun

Gala's dedi ki...

Dos santos geldi. Bakalım kim gidecek. Umarım bu isim Kewell olursa dondurulur sadece.

Özgür Şeker dedi ki...

**Nonda mı, Kewell mı, Akıl mı?**

Leo.

Adsız dedi ki...

allah aşkına kewell gibi adam gönerilir mi gönderene pessssssssss

DEPO