Ne Dedi? #4

|

“Galatasaray’ın başında şu anda müthiş bir teknik adam var. Frank Rijkaard’ın kariyerini kimse tartışamaz. O Cim Bom için büyük bir şans. Takım kadrosu ve teknik heyet şampiyonluk için yeter. Kadroda çok kaliteli yıldızlar var. Zaten lig yarışı fenevbahçe ile Galatasaray arasında geçecektir. Beşiktaş’ın bu sene işi zor. Kayseri ve Bursa şimdilik iyi. Ama Türkiye’de Anadolu’dan bir şampiyon çıkmaz. Sivas’ta da olduğu gibi onlar son 2-3 maça girilirken, deneyim eksikliği nedeniyle yarışı kaybedeceklerdir.

Cim Bom’u unutmam mümkün değil. Hayatımın en güzel 6 yılı İstanbul’da geçti. Köln taraftarı da beni çok seviyor ama Sarı-Kırmızılı renklerin hayatımdaki yeri bir başka. 1.5 yıl sonra bırakıyorum. Şu an 38 yaşındayım, bir teklif olsa bile bu saatten sonra kesinlikle fenevbahçe ve Beşiktaş forması giymem. Çünkü ben Galatasaray ile özdeşleşmiş bir isimim. Benim için her şey para değil. Öyle düşündüğünüz zaman zaten kaybedersiniz. Lucescu benim için çok özel biri. Hayatımda ayrı bir yeri var. Sadece 1 sezon çalışmama rağmen ona büyük saygı duyuyorum. Beşiktaş’a giderken beni de götürecekti. Sadece onun için Siyah-Beyazlı formayı giyebilirdim ama Galatasaraylı tarafım ağır bastı.

Leo Franco’ya çok haksız eleştiriler yapılıyor. O kadar büyük hatalar yaptığını düşünmüyorum. Onu çok eskiden tanıyorum. Ben Independiente’nin kalesini korurken, o üçüncü kaleciydi. Yetenekli bir kaleci. Her kaleci hata yapar, bunu engelleyemezsiniz. Bizim işimizin kötü tarafı da şu ki, 10 top çıkarırsınız, birini yediğinizde ‘kötü adam’ olursunuz. Bir kaleci kötüyse onu Mallorca, Atletico Madrid ve Galatasaray gibi takımlar zaten transfer etmez. De Sanctis de iyiydi ama Galatasaray ile kimyası tutmadı. O da İtalyan Milli Takımı’na kadar yükselmiş bir isim. Galatasaray’dan ayrılırken Polat ve Sezgin’e Aykut’un rahatlıkla takımın 1. kalecisi olabileceğini söylemiştim. Ama onlar güvenmedikleri için transfer yaptılar.

Arda Turan transfer söylentilerine kulak asarsa kaybeder. O işini en iyi ve en konsantre şekilde yapmaya devam etsin. Böyle oynadıkça Avrupa’nın devleri ona gelecektir. Aksi taktirde başarılı olamaz. Ondaki yeteneği görmek için kahin olmaya gerek yok. Manisaspor’a kiralık gittiğinde ona sadece ve sadece çalışması gerektiğini söylemiştim. Buna uydu ve kazandı. Mehmet Topal tam bir Avrupalı. Her takımda oynayabilir, süper bir futbolcu. Hakan Şükür’ün kendinin bıraktığını sanmıyorum. Devam etmek için yeterli gücü vardı ama sanırım yönetimin baskısıyla bırakmak zorunda bırakıldı. İnsanın bazen başka opsiyonu kalmayabiliyor.(...)"

4 yorum / Yorum Gönder:

Unknown dedi ki...

Sen teksin Mondragon. Insallah Galatasarayi bir gun calistirirsin.

Adsız dedi ki...

Biz gencler olarak seni ve taffareli hic bir zaman unutmayacagiz ! Gercek Galatasarayli!!!!!

Gassaray dedi ki...

Simovic
Taffarel
Mondi gerisi yalan

Unknown dedi ki...

İyi roportaj oldu bu .

DEPO