Lucas Neill Galatasaray'da...

|

Yönetimden forumların gece bekçilerine bir armağan daha. Artık rahat uyuyabilirsiniz. Aynı zamanda bende. Yönetim bu transfer ile birkaç kuş vurdu. Kewell gibi bir karizmadan sonra Lucas gibi bir karizmayı getirerek bayan taraftar sayısını artırmak istemiş olabilirler. Defans rotasyonunu genişlettiler ve Kewell'a kalması için hediye vermiş olabilirler. Aynı zamanda dünya kupasında izleyeceğimiz oyuncularımızın sayısı da arttı.

Transferin haberleri özellikle dün fazlaca çıkmıştı. Ben bunu yem olarak görüyordum. Çünkü geçen isimlere bakıldığında beklentim en üst seviyedeydi. Yönetim o seviyede olmasa da müthiş bir transfer yaptı. Sadece Lucas Neill'ı almadı. İstikrar transfer etti. Ruh transfer etti. Karizma transfer etti. Topu oyuna sokabilecek bir oyuncu transfer etti. Böylece sistem transfer etti. Yani Kewell ile benzer yanı sadece memleket değil.

Sn 2 senedir alınmasını çok istemiştim. Ama bir türlü gelememişti. Hem sağ bek hem de stoper oynayabiliyor. Servet ve Kewell'ın performansı artacaktır. Dolayısıyla Galatasaray'ın. Yıllık 3.5 milyon Euro isteyen bir oyuncuyu 2 milyon Euroya bağladık. Kulübüne ise 600.000 Euro ödenecek. Teknik dedik, ama çok hızlı bir oyuncu değil. Bu ölçütleri Premier Ligdeki takımlara karşı edindiysek ülkemizde çok hızlı diye adlandırılabilir. En azından bizim stoperlerden hızlı. Onu Premier Lig kalitesinde hücum oyuncuları zorlayabilir. Ve bu tip oyunculardan ülkemizde 2 tane var. Kewell ve Baros. Malesef ama ikisi de bizde. Devre arasında yapılabilecek en iyi transferlerden birisi.

Malm takım taraftarı yine kudurdu. Forumlarındaki sayfa konusu yine bizi geçti. Sağ bek mi stopermi diye birbirini yiyorlar. Yabanci diye kendilerini avutuyorlar ama sivastan aldıkları ayı ile arasında pek fark olmadığını bilmiyorlar. Neyse biz angutları geçip oyuncuya dönelim. Avrupa'da oynatabilecek olmamız büyük avantaj. Kupa yolunda çok faydası olacaktır. Geçen seneden tecrübeliyiz bu konuda. Premier Lig karizması ile futbolun NBA'idir. Ve son yıllarda buradan oyuncu almamızda başarıdır. Dünyanın en hızlı futbolunun oynandığı ligde senede 30 maç ortalaması ile oynayan adam bu ligi süpürecektir. Premier Ligde 20.000 dakikaya yakın oynadığını da unutmayalım.

Everton forumlarına baktığımda kızgın olduklarını görüyorum. Transfer sonucunda sıcak ilişkiler kurulmasını ve Arda veya Mehmet Topal'ın alınmasını istiyorlar. 2. seçenek bize de cazip gelebilir. Lucas için Neeskens Barcelona'da olumlu rapor vermiş. Sonunda Galatasaray'da karşılaştılar. Raporunu buldum ve yazının sonunda paylaşacağım. Yaşlı olduğu eleştirilebilir ama şunu da unutmamak gerekir. Defans oyuncuları genelde 30'lu yaşlarda en formda dönemlerini yaşarlar. Bunda tecrübe büyük etkendir.

Neeskens'in İzlediği Haberi :

"There's an australian target in the club. Barcelona assistant coach Johan Neeskens has admitted that the club is still interested in Blackburn's Lucas Neill.

In fact, the full back has impressed for Australia during the World Cup this summer and has been linked with a host of clubs. Blackburn however hung on to him past deadline day.

Neill is in his final contract year, and Blackburn might try to sell him in January. Liverpool and Milan already expressed interest, and Barcelona now joined them.

"I can say that we have signed some great defenders, but things can change in a year and I know that Frank Rijkaard is following this player very closely," Neeskens expressed.

We must keep in mind that Barcelona already signed Zambrotta and Thuram during the summer, but are apparently still looking for options."


Hayırlı Olsun.

4 yorum / Yorum Gönder:

Selocan dedi ki...

Beklenti arttı deyip Neill'i beğenmemek de nedir :) Adam koskoca Lucas Neill. Kewell'ın olduğu Avustralya'da 1. kaptan. Kendimi bildim bileli İngiltere'de üst düzey takımlarda banko oynuyor, kaptanlık yapıyor. Daha ne büyük beklentisi, geldi işte büyük beklenti :))

Galatasaray taraftarının geldiği nokta budur işte. Neill'i beğenmeyip Marquez, olmadı Puyol :) Büyük takım taraftarı olmak böyle birşey ..

Gala's dedi ki...

Kendi sorunuzun cevabını vermişsiniz zaten :)

Lucas Neill çok iyi bir oyuncudur. :) Ama beklenti Marquez olunca az kaçabilir. Yine de müthiş bir transfer...

Adsız dedi ki...

iyi transfer ama forvet lazım baros sakatlanmış yeniden linderoth gönderilsin kontenjan dolu çünkü

Adsız dedi ki...

popescu - neill
kewell - hagi
bülent - arda
baros- hakan
terim - rijkaard
süren - polat
ergün gürsoy - haldun üstünel
2000 - 2010
uefa- uefa

DEPO